Strategische HR leider voor ROC Ter AA

Een inhoudelijk bevlogen regisseur
Locatie: Helmond
Organisatie |

ROC Ter AA

ROC Ter AA realiseert beroepsonderwijs, volwassenenonderwijs en algemeen vormend onderwijs. Daarbij begeleiden wij jongeren en volwassenen naar de toekomst. Dat doen we door samen met hen de passie en het succes te zoeken in vakmanschap en werk, deelname aan de maatschappij en investeren in ‘een leven lang ontwikkelen’.

Met landelijk een zesde plaats in de Keuzegids Mbo 2022 zijn we een goed roc. We zijn zelfs de beste van Brabant én Limburg en daar zijn we trots op. Als roc houden we ons aan drie beloftes: We kennen elkaar, Met ons kom je verder én Je weet bij ons waar je aan toe bent. Deze vormen de rode draad in ons beleid.

Naast onze drie beloftes doen we er alles aan om op school een goede sfeer te creëren voor iedereen. Het is onze ambitie om voor studenten en bedrijven in de regio de beste keus te zijn.

Functie | Strategische HR leider

Het team HR is een klein team met veel impact. Zelfstandige professionals die in een goede sfeer en collegiaal met elkaar samenwerken. Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het HR team en leg je zelf direct verantwoording af aan het College van Bestuur (CvB). Ook ben je onderdeel van het MT en Strategisch Beraad van de organisatie.

Bij deze positie horen een aantal rollen met verantwoordelijkheden:

Strategisch sparringpartner van de organisatie en het CvB; Als adviseur van het CvB geef je mede richting aan de organisatie en draag je vanuit jouw deskundigheid bij aan de strategische koers en de uitvoering hiervan.

Teamleider van het team en expert HR; Als verantwoordelijke voor het team HR geef je op een coachende en faciliterende wijze leiding aan het team. Je brengt focus aan, zorgt voor de juiste ontwikkeling en draagt zorg voor een vertegenwoordiging van de juiste expertise binnen het team.

Uitvoerder en ontwikkelaar van het beleid roc breed; Je zorgt voor de integratie van het HR beleid binnen de organisatie en bewaakt de grote lijnen. Daarbij geef je sturing op onderwerpen als goed werkgeverschap, leiderschapsontwikkeling en eigenaarschap.

Verandermanager; Met thema’s als leven lang ontwikkelen, flexibel onderwijs, duurzame inzetbaarheid en arbeidsmarkt van de toekomst, is het belangrijk dat ROC Ter AA hier toekomstgericht op anticipeert. Wat vraagt dit van studenten én van medewerkers? Welke keuzes maken zij en welke waarden zijn daarbij doorslaggevend om te komen tot organisatieontwikkeling?

Verbinder; Je legt intern de verbinding van strategisch naar tactisch/operationeel niveau en weer terug. Daarnaast maak je ook de verbinding naar buiten door de samenwerking met andere roc’s of stakeholders aan te gaan op grote thema’s als samen opleiden en ontwikkelen van loopbaanperspectieven binnen het kader van de cao.

Verbindend Ondernemend Communicatief Realistisch Toegankelijk Teamspeler Betrokken Ontwikkelingsgericht Motiverend

Profiel | Inhoudelijk bevlogen regisseur

Regisseur

Als regisseur houd je altijd het grote geheel in de gaten en bewaak je het gezamenlijke belang van de organisatie. Dit doe je samen met je collega’s op de afdeling en binnen ROC Ter AA. Je wakkert aan, geeft richting en stimuleert eigenaarschap. Je hebt oog voor het proces en het tempo waardoor je krachten naar boven weet te halen om mensen te laten samenwerken. Hierdoor willen we ons onderscheiden als organisatie.

Je brengt scherpte aan door duidelijk te communiceren welke stappen er moeten worden genomen en legt uit waarom. Als regisseur sta je voor vakmanschap en zit scenario denken en richting geven in je DNA.

Inhoudelijk bevlogen

Jouw passie voor HR en ontwikkelen is duidelijk zichtbaar met als einddoel beter onderwijs voor de studenten dat aansluit op de arbeidsmarkt van de toekomst en een prettige en verbindende werkgever. Deze bevlogenheid breng je enthousiast over aan jouw omgeving. Dat maakt dat je vanzelfsprekend welkom bent in relevante netwerken en samenwerkingen. Daarin ben je zichtbaar en weet je het verhaal en belang van HR binnen ROC Ter AA goed over te brengen.

Je bent niet alleen zelf bevlogen maar ook op zoek naar de passie en drijfveren van anderen. Je wilt weten wat er echt verteld wordt, snappen wat het betekent voor de ander en oplossingen aanreiken en toepassen. Hierdoor word je niet verrast en kun je met overtuiging overbrengen wat goed en nodig is om te doen. Je kunt meebewegen zonder de inhoud, doel en vakmanschap los te laten. Je durft kritische vragen te stellen, mede doordat je sterk inhoudelijk op de hoogte bent van de (markt) ontwikkelingen. Net als pijnpunten durven benoemen, gericht op het vinden van een oplossing. Daarnaast kun je intern optreden als een faciliterend leider die vakkundig meedenkt en vormgeeft om op deze wijze mensen met elkaar te laten samenwerken.

Wat breng je mee?

We zijn op zoek naar een creatieve, vasthoudende en verbindende leider met hart voor HR, jongeren en onderwijs. Daarnaast gedij je goed in een complex krachtenveld en ben je communicatief sterk. Je hebt integrale leidinggevende ervaring en neemt graag het initiatief. Je hoeft niet uit de sector te komen en ook jij mag nog zeker iets te ontwikkelen hebben.

Aanbod | leidinggevende positie met impact

Heb jij de ambitie om samen met het team HR verder te bouwen aan een toekomstgericht ROC Ter AA? Waarbij jij jouw expertise kunt gaan inzetten om impact te hebben op de ontwikkeling van studenten en collega’s? Dan hebben wij een mooi aanbod voor je.

Je start met een tijdelijk contract met zicht op een vaste aanstelling. De functie is ingeschaald in schaal 12 cao mbo, maximaal € 5.924,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Dit is exclusief 8% vakantiegeld.

Verder bieden we jou:

  • een eindejaarsuitkering van 8,33%;
  • een bijdrage in jouw (aanvullende) ziektekostenverzekering;
  • een aantal collectieve verzekeringen, zoals onder andere een arbeidsongeschiktheidsverzekering;
  • de mogelijkheid om deel te nemen aan onze fietsregeling (fiscaal aantrekkelijk een fiets aanschaffen);
  • de mogelijkheid tot afsluiten van een aantrekkelijk sportabonnement via Bedrijfsfitness Nederland;
  • veel vakantiedagen, je bent een groot deel van de schoolvakanties vrij.
Procedure | ontmoeten en de dialoog

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start ‘s ochtends met een eerste korte ontmoeting (speeddate) met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we in de middag verder met een diepgaand gesprek.

De selectie dag zal plaatsvinden op 13 februari. Het streven is de procedure voor de voorjaarsvakantie 2023 af te ronden maar vooral met zorg voor iedereen.

Geïnteresseerd | Altijd gericht op ontwikkelen?

Herken jij je in het profiel? We leren je graag kennen. Want jouw talent telt! Waar krijg jij energie van, waar ben je goed in en wat zijn jouw drijfveren? Dat bespreken we graag. Ben jij ook nieuwsgierig? Dan zien wij graag jouw reactie uiterlijk 5 februari tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden.

Deze vacature is in behandeling bij Martine van der Velpen (06-5060 3351) Natuurlijk is Martine bereikbaar voor nadere informatie maar geniet wel van een kerstvakantie tot 5 januari.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Strategische HR leider
Vast
0,8 – 1,0 fte

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.