Teamleider Behoud Erfgoed - Natuurmonumenten

Vakkundig verbinder
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Natuurmonumenten

Landhuizen, boerderijen, forten, schuren, kassen en molens! Zomaar een greep uit de bijzondere gebouwen van Natuurmonumenten. De instandhouding van de unieke erfgoed portefeuille van Natuurmonumenten is de kern van het werk van het team Behoud Erfgoed waar jij als Teamleider leiding aan geeft. Als geboren verbinder ben je gewend om samen te werken met andere partijen in het werkveld, zonder dat je de processen in je eigen team uit het oog verliest. Samen versterken wij de samenhang tussen natuur en erfgoed in beleid, beheer en profilering van Natuurmonumenten.

Functie

Teamleider Behoud Erfgoed

Jouw werk als Teamleider Behoud Erfgoed
Als Teamleider Behoud Erfgoed ben je verantwoordelijk voor de instandhouding van de  gebouwen. Je geeft leiding aan en werkt samen met ervaren (restauratie)bouwkundigen en erfgoed adviseurs op het gebied van cultuurhistorie en subsidies. Je bent verantwoordelijk voor een onderhoudsbudget van circa zes miljoen euro waarmee je in staat voor het onderhoud en verduurzamen van 3.100 gebouwen. Daarvoor maak je uitdagende keuzes en stelt prioriteiten. Dit doe je op een verbindende en positieve manier, zowel in je eigen afdeling als ook naar de rest van de organisatie. Daarnaast neem je deel aan het wekelijkse teamleidersoverleg van de landelijke afdeling vastgoed waar besluiten over de portefeuille worden genomen en adviezen aan directie geformuleerd. Je rapporteert aan de Manager Vastgoed.

Je zet je in voor de organisatie doordat je:

 • Het team aanstuurt en het budget, de capaciteit en de kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden bewaakt.
 • De kwaliteit van de interne organisatie op een passend niveau houdt in relatie tot de status van Professionele Organisatie voor Monumentenbehoud (POM).
 • Input levert vanuit het eigen vakgebied voor beleid voor de gehele organisatie.
 • Zorgt voor efficiënte inzet van interne en externe financiering voor het behoud en verduurzaming van het gebouwde vastgoed en daarbij zorgt voor verdere samenwerking en optimalisatie van (werk)processen.
 • Namens Natuurmonumenten actief optreedt in het veld van erfgoedorganisaties en belangenbehartiging en hierin de samenwerking en verbinding zoekt.
 • Zorgt voor versterking van het externe profiel van Natuurmonumenten op het gebied van erfgoed.
Verbindend Relaties aangaan Sensitief Focus Rust Beleid Realiseren Ambassadeur Erfgoed Manager Beleidsbeïnvloeding

Profiel

De afdeling Vastgoed
Bij de afdeling Vastgoed werken bouwkundigen, erfgoedadviseurs, rentmeesters, projectleiders en diverse ondersteunende en administratieve medewerkers. In totaal bestaat de afdeling uit ruim 40 personen verdeeld over vier teams: Behoud Erfgoed, Verwervingen & Beheer, Ontwikkeling en Vastgoedadministratie. De afdeling Vastgoed heeft een belangrijke adviesrol richting de directie en de overige afdelingen.

Wat jij meeneemt
Je bent een verbindende teamleider met een groot erfgoedhart. Samenwerken doe je van nature. Uiteraard ben je organisatiesensitief en bewaar je altijd het overzicht. Je beschikt over:

 • Een relevante opleiding (bijvoorbeeld cultuurhistoricus, bouwkundig ingenieur).
 • Aantoonbare kennis van bouwen en verduurzaming.
 • Affiniteit met monumenten en erfgoed.
 • Een opgeruimd humeur met een vleugje humor.
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge presentatie.

Aanbod

Wat bieden we je aan?
Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team. Wie zich inzet voor onze mooie organisatie en het erfgoed, kan uiteraard iets terug verwachten.

Wij bieden:

 • Een unieke uitdagende en afwisselende baan bij de grootste particuliere beschermer van natuur en erfgoed in Nederland.
 • 80% dienstverband (Natuurmonumenten heeft een 37-urige werkweek).
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 9 (cao Bos en Natuur). Afhankelijk van opleiding en werkervaring is dat een salaris van minimaal € 3.795,- en maximaal € 6.306,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband.
 • 8,25% vakantiegeld en 27 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband en de mogelijkheid om extra dagen op te bouwen.
 • Goede thuiswerkfaciliteiten en een budget voor een Arbo-proof thuiswerkplek.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd.

Werken bij Natuurmonumenten
Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. Gericht op het verrijken van Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. Door natuur en cultuurhistorie veilig te stellen door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Ook levert Natuurmonumenten een bijdrage aan herstel van de biodiversiteit op het boerenland. En dat al sinds 1905 met steun van ruim 922.000 betrokken natuurliefhebbers. Deze leden, donateurs en vrijwilligers komen samen met op voor natuur in Nederland. Meer informatie is te vinden op: www.natuurmonumenten.nl.

Procedure

De procedure wordt begeleid door werving & selectiebureau K+V. Na een aantal kennismakingsgesprekken maken wij een voorselectie en daarna volgt de eerste gespreksronde op maandag 13 november 2023 bij Natuurmonumenten in Amersfoort. Een tweede ronde en de afronding volgen daarna op donderdag 23 november 2023.

Geïnteresseerd

Ben jij de inspirerende Teamleider Behoud Erfgoed die we zoeken? Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Stuur deze in voor 29 oktober 2023.

Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema, partner bij K+V. Je kunt een mail sturen via roelfzema@kv.nl of bellen via 06-4387 3326. Roel begeleidt deze opdracht en helpt je graag.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn managementrollen meting in te vullen. Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht. 

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.