Proactieve, creatieve denker en doener, daadkrachtig, betrokken verbinder met humor en relativeringsvermogen

Bilthoven
Organisatie |

Lievegoed

De mens centraal

Bij Lievegoed staat de mens centraal, dit geldt voor cliënten, verwanten én medewerkers. Dat merk je en voel je door de menselijke benadering, de betrokkenheid die er heerst en de prettige, laagdrempelige cultuur die er binnen Lievegoed is. Lievegoed biedt op basis van haar antroposofische identiteit de best passende specialistische behandeling en begeleiding aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, mensen met niet aangeboren hersenletsel en problemen op het gebied van psychiatrie en/of verslaving.

Deze zorg biedt Lievegoed binnen een caring community. De vragen en behoeften van hun cliënten zijn van invloed op de geboden zorg. Daar ligt voor Lievegoed de basis voor kwaliteit van leven. Lievegoed richt zich zowel op het individu als ook op het individu in verbondenheid met de gemeenschap. In balans komen beiden tot bloei. Lievegoed gelooft in de kracht van ritmes en rituelen, kunst en cultuur, contact met de natuur, gezonde leefstijl, duurzaamheid, gezond makend werk en zingeving met ruimte voor spiritualiteit. Deze waarden geven voortdurend richting in de zorg die Lievegoed biedt.

Meer informatie over de missie en visie van Lievegoed en de locaties is te vinden op www.lievegoed.nl.

Vanwege uitbreiding van onze locatie in Bilthoven  , is deze mooie vacature vrijgekomen en zijn we op zoek naar een  positief ingestelde, daadkrachtige, oplossingsgerichte, betrokken en ervaren Teamleider.

Functie | Teamleider

Op het Berg en Bosch terrein, midden in het groen in Bilthoven kun je bij Lievegoed terecht voor begeleiding en behandeling bij  psychiatrische problemen en/of verslaving. Deze groeiende locatie ‘de Pauw’ bestaat op dit moment uit drie woongroepen voor cliënten met een lichte of matige verstandelijke beperking en bijkomende problematiek in de vorm van verslaving en/of psychiatrische aandoening(en). Naast de 24-uurszorg, in een beschermde vertrouwde en veilige leefomgeving, wordt de cliënten diverse vormen van dagbesteding geboden bij de Werkgebieden en vinden er behandelingen bij een kleine GGZ poli plaats.

Lievegoed zoekt een Teamleider die met veel passie en enthousiasme twee woongroepen (beiden met twaalf cliënten) van de Pauw én de ambulante GGZ wil gaan aansturen. Het gaat om een reeds gevestigde woongroep en een woongroep die in  augustus 2020 is geopend. Iedere groep dus met zijn eigen kwaliteiten en uitdagingen. In deze functie werk je onder de eindverantwoordelijkheid van de Clustermanager. In jouw rol zorg je voor overzicht en leg je verantwoordelijkheid af over productie, zorginzet, budgetten, formatie en personeelsbezetting. Je draagt actief bij aan de ontwikkeling van de teams en geeft uitvoering aan het vastgestelde personeels- en opleidingsbeleid, de ontwikkeling en uitvoering van het strategisch beleid binnen het cluster en de verdere ontwikkeling van de antroposofisch geïnspireerde zorg. Daarvoor beschik je over het nodige bedrijfsmatige inzicht. Hiernaast bezoek je gemeentelijke bijeenkomsten en weet je de locatie op de kaart te zetten.

Communicatief Daadkrachtig Verbindend Teamspeler Betrokken Inspirerend Creatief

 

Profiel

Wat neem je mee:

 • Je beschikt over HBO werk,- en denkniveau.
 • Je hebt een voor deze functie relevante opleiding.
 • Je hebt leidinggevende ervaring in de zorg, behandeling of het sociaal domein, ervaring in een (G)GZ behandelsetting is een pré.
 • Je bent goed in het bewaken van de voortgang, stellen van prioriteiten en het oplossen van problemen.
 • Je bent stressbestendig en in staat om nabijheid te bieden in crisissituaties.
 • Verder ben je daadkrachtig, communicatief sterk en kun je diverse leiderschapsstijlen inzetten zodat je mensen weet te binden en boeien en standpunten kunt overbrengen.
 • Je bent in staat om je de sociale kaart snel eigen te maken en hierin te participeren.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.
 • Je bent nieuwsgierig naar de visie van Lievegoed en bereid om je hierin te verdiepen.
Aanbod

Een verantwoordelijke baan met veel plezier, eigenaarschap en afwisseling, een prettige werkomgeving met gemotiveerde en gepassioneerde collega’s en goede opleidingsmogelijkheden.

Je persoonlijke ontwikkeling staat bij Lievegoed centraal en je krijgt de kans om jouw talenten en vaardigheden optimaal te benutten en te blijven leren en ontwikkelen via trainingen en (bij)scholingen.

 • Een uitdagende functie met een zeer divers takenpakket en veel eigen verantwoordelijkheid.
 • Een functie met veel vrijheid; binnen de richtlijnen kun je zelf je werkwijze bepalen.
 • Een organisatie die volop in beweging en ontwikkeling is.
 • Professionele collega’s met een groot hart voor haar cliënten.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd (het betreft geen tijdelijke functie).
 • Het aantal contracturen bepalen wij graag in overleg met jou, de voorkeur gaat uit naar 32-36 uur.
 • Goede arbeidsvoorwaarden conform CAO Gehandicaptenzorg, waaronder een eindejaarsuitkering van een volledige 13e maand.
 • Inschaling zal plaatsvinden op basis van opleidingsniveau en ervaring in schaal 55 volgens CAO Gehandicaptenzorg met een huidig maximum van € 4.211,– bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
 • Aantrekkelijk financieel voordeel bij aflossing van een studieschuld of aanschaf van bijvoorbeeld een (elektrische) fiets, computer, tablet, of sportabonnement via Fisc Free.
 • Je krijgt scholing over onze antroposofische aanpak.
Procedure

De procedure is er op gericht om voor eind oktober een kandidaat aan te kunnen aanstellen. De eerste gesprekken met K+V vinden digitaal plaats in week 39 en 40. De selectiegesprekken bij Lievegoed vinden plaats op donderdag 21 oktober. De tweede ronde vindt plaats op maandag 25 oktober aanstaande.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel, maar uiterlijk zondag 26 september aanstaande te reageren door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Let op: bij voldoende geschikte kandidaten sluiten we de procedure eerder. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Maartje Peters, partner, via 06-1008 5811 of Frank Wolff, partner, via 06-1595 4079.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Een referentiecheck is onderdeel van deze selectieprocedure. Tevens ontvangen we graag een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van je.

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.