Kennis van het vak met overstijgende blik

Apeldoorn
Organisatie |

Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland

‘Samen werken aan veiligheid’; dat is de missie van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). De belangrijkste doelen van de VNOG zijn het voorkomen, beperken en bestrijden van incidenten, rampen en crises en herstel na een ontwrichte situatie. Hierin wordt samen gewerkt met politie, gemeenten en ambulancedienst. De VNOG (350 beroepskrachten en 1.500 vrijwilligers) is één van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland; actief in 22 gemeenten op 56 brandweerposten. De VNOG is georganiseerd in vier eenheden: de Brandweer, de GHOR (geneeskundige hulpverlening in de regio), de afdeling Risico- & Crisisbeheersing en de afdeling Bedrijfsvoering.

De afdeling Bedrijfsvoering biedt ondersteuning aan de gehele organisatie. Deze afdeling bestaat uit de teams HRM, Middelen, Informatievoorziening en Bestuur, Strategie en Communicatie.

Functie | Teamleider HRM

De afgelopen periode is een organisatie-ontwikkelproces in gang gezet met als doel de financiën en de personele bezetting beter in balans te brengen met de maatschappelijke opgaven als Veiligheidsregio. Het team HRM is zelf ook in ontwikkeling en zal zich de komende periode richten op thema’s die passen bij de ontwikkeling van de organisatie: verdere doorvoering van ‘integraal management’ en de rol van HRM hierbij, doorontwikkeling van het E-HRM systeem, aandacht voor een gezonde, veilige en uitdagende werkomgeving en de ontwikkeling van HRM beleidsthema’s zoals talentmanagement, leiderschap en duurzame inzetbaarheid.

De teamleider is verantwoordelijk voor het team HRM dat bestaat uit vijf HRM-adviseurs, een salaris- en personeelsadministratie van zeven personen en drie ARBO-medewerkers (totaal 15 fte). De Teamleider draagt er zorg voor dat het team zich ontwikkelt in de richting die past bij de ontwikkeling van de organisatie en geeft hierbij sturing aan de eerder genoemde aandachtsgebieden.

People-Manager Inspirerend Ambitieus Dienstverlenend Mens-en-Resultaatgericht

Profiel

Je bent een echte ‘people-manager’; je laat je medewerkers optimaal presteren en stimuleert hen de kwaliteit te leveren om de organisatiedoelen te realiseren. Je kent je mensen en bent oprecht in hen en hun drijfveren geïnteresseerd. Je geeft richting, ruimte en verantwoordelijkheid waardoor mensen hun talenten kunnen ontwikkelen en maximaal presteren. Hierbij zorg je voor een optimale balans tussen mens- en resultaatgerichtheid. Je daagt je medewerkers en jezelf uit om de lat steeds weer wat hoger te leggen.

Je hebt een heldere visie op HR en je bent in staat om deze te vertalen naar een organisatie in transitie. Je bent een stevige persoonlijkheid die dichtbij het team en de uitvoering staat, maar die zaken ook met een overstijgende blik kan analyseren en in perspectief weet te plaatsen.

Je bent iemand die:

  • Beschikt over een academisch werk- en denkniveau met actuele kennis van HRM
  • Uitstekende leidinggevende kwaliteiten heeft
  • Makkelijk schakelt tussen strategie en operatie
  • Dienstverlenend en resultaatgericht is
  • Ervaring heeft met organisatieontwikkeling en de dynamiek van een politiek-bestuurlijke omgeving
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden heeft en prettig in de omgang is
Aanbod

Het betreft een functie voor 36 uur per week. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 5.699,– (functieschaal 12) bruto per maand met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast het salaris bouw je maandelijks een vrij besteedbaar budget op ter hoogte van 17,45% van het salaris (IKB). VNOG biedt daarnaast een inspirerende werkomgeving met volop aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers.

Procedure

De oriënterende gesprekken bij K+V zijn gepland in week 46 en 47, de gesprekken bij de opdrachtgever vinden plaats in week 48; we streven ernaar de procedure voor 1 december 2019 af te ronden. Beoogde startdatum is uiterlijk 1 februari 2020.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd én aantoonbaar gekwalificeerd voor bovengenoemde functie, dan vragen wij je – zo snel mogelijk – via ‘Solliciteer Direct’ jouw CV en motivatie te uploaden. Voor inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je telefonisch contact opnemen Michiel van Wessem (06 52 008834).

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijke profielmeting te maken.

Teamleider HRM
Vast
36 UUR

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.