K+V werving selectie interim management

Stevig, sensitief, communicatief

Arnhem
Organisatie |

De Connectie

Op 1 juli 2017 is De Connectie als bedrijfsvoeringorganisatie gestart. Als gemeenschappelijke regeling biedt De Connectie  bedrijfsvoeringsdiensten onder andere aan de deelnemende gemeenten Arnhem, Renkum en Rheden, maar ook aan andere organisaties. De Connectie bedient daarmee ruim 230.000 inwoners. Een kleine vierhonderd professionals maken deze organisatie. De Connectie bestaat uit de afdelingen Basisregistraties en Belastingen, Inkoop & aanbesteding en Administratie en beheer, Management Support (secretariaat), DIV, ICT en het Bedrijfsbureau.

De organisatiedoelstellingen zijn op basis van 4K’s geformuleerd. Door producten en diensten te harmoniseren en te digitaliseren wordt er efficiënter gewerkt wat ertoe leidt, dat de kosten omlaag gebracht worden. De kwaliteit blijft minimaal hetzelfde en door de krachten te bundelen wordt de kwetsbaarheid in bedrijfsvoering voor de gemeenten verminderd. De laatste ‘K’ staat voor kansen voor medewerkers.

De Connectie is een ‘platte’ organisatie met vakgeoriënteerde afdelingen, aangestuurd door managers en soms met teamleiders, die het vak kennen en daarnaast een bedrijfsbureau. De afdeling ICT heeft de keuze gemaakt om te gaan werken met drie teamleiders. Iedere teamleider heeft een eigen aandachtsgebied:

 • Klant, regie, advies, change en processen
 • Beheer en ontwikkeling ICT-infra.
 • Beheer en ontwikkeling applicaties

Visie op harmonisatie, standaardisatie en digitalisering

Recent is de ‘staat van de totale IV-keten vanaf besturing tot en met de operationele ICT dienstverlening’ onderzocht. Dit heeft geleid tot een foto van de huidige situatie van de gehele keten, die naast inzicht in de huidige situatie ook in beeld heeft gebracht wat de huidige mechanismen zijn, en hoe deze verbeterd dienen te worden. Deze verbeterpaden gelden voor De Connectie breed (bijvoorbeeld governance en ICT continuïteit en beveiliging) en voor de afdeling ICT specifiek, zoals processen (basis op orde brengen), de infrastructurele basis, consolidatie en harmonisatie van applicaties. Cultuur, samenwerking, klantgerichtheid en professionaliteit en andere personele consequenties. Deze paden vormen samen de pijlers van het Programma1!Connect. De agenda voor de komende jaren voor de afdeling ICT.  

Functie | Teamleider ICT Regie

Taken en verantwoordelijkheden van de teamleider ICT Regie

De afdeling ICT bestaat met circa 84 medewerkers uit projectleiders, relatiemanagers, beheerders en ICT-adviseurs. Goed werkende ICT-diensten zijn van cruciaal belang voor de gemeenten en andere partijen, die gebruik maken van de dienstverlening van De Connectie. Door de snel veranderende digitale wereld is de afdeling ICT volop in ontwikkeling, waarbij de gemeenten actief betrokken worden. Kortom een afdeling met verschillende functies en vakgebieden in een snel veranderende digitale wereld.

Deze afdeling is dé partner voor de technische infrastructuur (inclusief technisch applicatiebeheer) voor de gemeenten en de daaraan verbonden externe partijen door voor ondersteuning en onderhoud te zorgen en gemeenten tijdig bij ontwikkelingen te betrekken.

Voor de teamleider ICT Regie is het belangrijkste aandachtspunt de interactie tussen klant en ICT, waarbij je integraal verantwoordelijk bent voor het team Klant, Regie, Advies, Change en Processen en hun producten (circa 30 medewerkers). Samen met je team weet je de juiste klantvragen te stellen om implementatietrajecten succesvol af te ronden. Daarbij handel en denk je op het niveau van een Shared Service Centrum. En draag je de verantwoordelijkheid voor budget, mensen en middelen binnen de afgesproken kaders. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van beleid en kaders van je team, stuur je voor de implementatie indirect medewerkers uit andere teams aan, coach je de medewerkers op en in de interactie met de klanten. Het team is overwegend gericht op ontwikkeling en is multidisciplinair samengesteld.

Als teamleider lever je een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de mensen, cultuur, de harmonisatie van werkprocessen en systemen van de afdeling. Je bent lid van het MT-ICT van De Connectie en rapporteert aan de manager ICT. Je vervangt de Manager ICT bij afwezigheid.

Stevig Sensitief Ccommunicatief

Profiel

Functie-eisen

 • Je hebt WO werk- en denkniveau met een achtergrond op ICT-gebied (vakkennis)
 • Je bent een ervaren teamleider met aantoonbare ervaring binnen een politiek-bestuurlijke organisatie en/of met een Shared Service Centrum
 • Je hebt aantoonbare ervaring met (het aansturen van) Klant, Regie, Advies, Change en Processen): je hebt een breed overzicht over de IV-keten
 • Je hebt een focus op ontwikkeling en beschikt over up-to-date kennis van projectdossiers en administratie
 • Je helpt mee om de organisatie richting te geven naar een meerjarige ICT-visie en strategie, zoals in Programma 1!Connect.

Profiel

 • Je bent een prettige gesprekpartner, een stevige persoonlijkheid
 • Je hebt ervaring in het omgaan met meerdere stakeholders, verschillende belangen en prioriteiten
 • Je weet weerstand op een effectieve manier om te buigen en laat het team in beweging komen
 • Je houdt de grote lijnen stevig vast en bent sturend op voortgang en resultaten
 • Je passie ligt bij mensen, het coachen en ondersteunen van de individuele medewerkers
 • Je bent mensgericht; je spreekt aan en je spreekt je uit
 • Je handelt besluitvaardig en bedrijfsmatig: pragmatisch en daadkrachtig
 • Je bent consequent en consciëntieus
 • Je professionaliseert het team en ontwikkelt de mensen
 • Je hebt hoge politieke, organisatorische en economische waarden
Aanbod

De Connectie biedt een zeer dynamische en uitdagende functie, met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden (36-urige werkweek) en de mogelijkheid om thuis te werken (als de werksituatie het toelaat). En niet onbelangrijk, een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% van je jaarsalaris. Het verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is nodig om bij De Connectie te kunnen werken.

Vanzelfsprekend met een bijpassende beloning: afhankelijk van je opleiding en ervaring is je salaris tussen het minimum van schaal 12 (€ 4.022,–) en het maximum van schaal 13 (€ 5.984,–).

Geïnteresseerd

Geïnteresseerd én aantoonbaar gekwalificeerd voor bovengenoemde functie dan verzoeken wij je uiterlijk zondag 15 september aanstaande te reageren, met toezending van cv en motivatie, door onderaan op ‘Klik hier om te reageren’ te klikken. Deze vacature is in behandeling bij Helga Bijker, partner (06 22 698 599); je kunt contact met haar opnemen voor vragen over de functie en procedure.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd vooraf een online persoonlijke profielmeting te maken. Een ontwikkelassessment behoort tot de mogelijkheden.

Teamleider ICT Regie
Vast
36

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.