Oplossingsgerichte, toegankelijke, daadkrachtig, betrokken verbinder met humor en relativeringsvermogen

Amsterdam
Organisatie |

Lievegoed

De mens centraal

Bij Lievegoed staat de mens centraal, dit geldt voor cliënten, verwanten én medewerkers. Dat merk je en voel je door de menselijke benadering, de betrokkenheid die er heerst en de prettige, laagdrempelige cultuur die er binnen Lievegoed is. Lievegoed biedt op basis van haar antroposofische identiteit de best passende specialistische behandeling en begeleiding aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, mensen met niet aangeboren hersenletsel en problemen op het gebied van psychiatrie en/of verslaving.

Deze zorg biedt Lievegoed binnen een caring community. De vragen en behoeften van hun cliënten zijn van invloed op de geboden zorg. Daar ligt voor Lievegoed de basis voor kwaliteit van leven. Lievegoed richt zich zowel op het individu als ook op het individu in verbondenheid met de gemeenschap. In balans komen beiden tot bloei. Lievegoed gelooft in de kracht van ritmes en rituelen, kunst en cultuur, contact met de natuur, gezonde leefstijl, duurzaamheid, gezond makend werk en zingeving met ruimte voor spiritualiteit. Deze waarden geven voortdurend richting in de zorg die Lievegoed biedt.

Meer informatie over de missie en visie van Lievegoed en de locaties is te vinden op www.lievegoed.nl.

Vanwege verkleinen van de scope voor het management, aansluitend op de visie van Lievegoed, is deze mooie vacature vrijgekomen en zijn we op zoek naar een open, transparante, duidelijke, betrokken en daadkrachtige Teamleider Kindercentrum.

Functie | Teamleider Kindercentrum

Aandacht is één van vier kernwaarden van Lievegoed, daarom kiest Lievegoed bewust voor uitbreiding bij de Joriskring in deze belangrijke functie. Na uitbreiding worden de teams van de Joriskring verdeeld onder twee Teamleiders, waarvan jij er één wordt. De Teamleiders krijgen ieder een eigen aandachtsgebied op het domein van locatie- en clustergebonden onderwerpen. Lievegoed Kindercentrum Joriskring biedt gespecialiseerde behandeling en begeleiding aan kinderen en jongeren van 0-24 jaar met een verstandelijke of meervoudige beperking. Voor de kinderen en jongeren is er bij de Joriskring een kinderdagcentrum, zijn er woon- en logeerplekken met 24-uurs zorg en een team ambulante begeleiding. In een warme, huiselijke omgeving, focust Lievegoed zich in kleine groepen op de kwaliteiten en talenten van ieder kind. Op de Joriskring heerst er een prettige en informele werksfeer. Vanuit een open, respectvolle houding wordt kinderen met een ernstige en meervoudige beperking gespecialiseerde behandeling en begeleiding geboden.

oplossingsgericht betrokken verbindend luisteren doortastend daadkrachtig faciliterend netwerker

Profiel

Als Teamleider ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van een aantal teams van het wonen, logeren en kinderdagcentrum bij de Joriskring. Je gaat 5 à 6 subteams met in totaal ongeveer 25-30 medewerkers aansturen, dit doe je in nauwe samenwerking met de gedragsdeskundige en onder de eindverantwoordelijkheid van de clustermanager. In jouw rol zorg je voor overzicht en leg je verantwoordelijkheid af over productie, zorginzet, budgetten, formatie en personeelsbezetting. Je draagt actief bij aan de ontwikkeling van de teams en geeft uitvoering aan het vastgestelde personeels- en opleidingsbeleid, de ontwikkeling en uitvoering van het strategisch beleid binnen het cluster Kind en Jeugd. Hierbij draag je verantwoordelijkheid voor continuïteit van zorg en ben je de contactpersoon voor externe partijen. In deze rol heb je veel afwisseling in de samenwerking met diverse partijen zoals cliënten, ouders, gedragsdeskundigen en externen. Je krijgt de gelegenheid om bij te dragen aan de verschillende fases van taakvolwassenheid van de teams bij de Joriskring. Hierbij ontvang je de vrijheid voor het nemen van initiatieven en kun je bijdragen aan ontwikkeling op locatie- en clusterniveau samen met gedragsdeskundigen, overige teamleiders en clustermanager.

Wat neem je mee:

 • Je beschikt over HBO werk,- en denkniveau.
 • Je hebt een voor deze functie relevante opleiding op HBO niveau.
 • Je hebt leidinggevende ervaring in de zorg, behandeling of het sociaal domein, ervaring in een GHZ behandelsetting is een pré.
 • Je bent goed in het bewaken van de voortgang, stellen van prioriteiten en het oplossen van problemen.
 • Je bent stressbestendig en in staat om nabijheid te bieden in crisissituaties.
 • Verder ben je daadkrachtig, communicatief sterk en kun je diverse leiderschapsstijlen inzetten zodat je mensen weet te binden en boeien en standpunten kunt overbrengen.
 • Je bent in staat om je de sociale kaart snel eigen te maken en hierin te participeren.
 • Je bent nieuwsgierig naar de visie van Lievegoed en bereid om je hierin te verdiepen.
Aanbod

Een verantwoordelijke baan met veel plezier, eigenaarschap en afwisseling, een prettige werkomgeving met gemotiveerde en gepassioneerde collega’s en goede opleidingsmogelijkheden.

Je persoonlijke ontwikkeling staat bij Lievegoed centraal en je krijgt de kans om jouw talenten en vaardigheden optimaal te benutten en te blijven leren en ontwikkelen via trainingen en (bij)scholingen.

 • Een uitdagende functie met een zeer divers takenpakket en veel eigen verantwoordelijkheid.
 • Een functie met veel vrijheid; binnen de richtlijnen kun je zelf je werkwijze bepalen.
 • Een organisatie die volop in beweging en ontwikkeling is.
 • Professionele collega’s met een groot hart voor haar cliënten.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd (het betreft geen tijdelijke functie).
 • Het aantal contracturen bepalen wij graag in overleg met jou, de voorkeur gaat uit naar 28 tot 32 uur.
 • Goede arbeidsvoorwaarden conform CAO Gehandicaptenzorg, waaronder een eindejaarsuitkering van een volledige 13e maand.
 • Inschaling zal plaatsvinden op basis van opleidingsniveau en ervaring in schaal 55 volgens CAO Gehandicaptenzorg met een huidig maximum van € 4.211,– bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
 • Aantrekkelijk financieel voordeel bij aflossing van een studieschuld of aanschaf van bijvoorbeeld een (elektrische) fiets, computer, tablet, of sportabonnement via Fisc Free.
 • Tevens biedt Lievegoed de mogelijkheid om met belastingvoordeel jaarlijks (een gedeelte van) een eventuele studieschuld af te lossen.
 • Je krijgt scholing over de antroposofische aanpak van Lievegoed.
Procedure

De procedure is er op gericht om zo snel mogelijk een kandidaat te kunnen aanstellen. De selectiegesprekken bij Lievegoed worden zo snel mogelijk gepland, gevolgd door een tweede ronde en een voordracht aan de cliëntenraad.

 

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel te reageren door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Maartje Peters, partner, via 06-1008 5811 of Frank Wolff, partner, via 06-1595 4079.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Een referentiecheck is onderdeel van deze selectieprocedure. Tevens ontvangen we graag een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van je.

Teamleider Kindercentrum
Vast
28-32

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.