Teammanager voor Eleos

Coachend en verbindend leider die kaders schetst en teams en professionals regelruimte biedt
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Teammanager

Locatie ‘de fontein’ ligt in een prachtige bosrijke omgeving in Bosch en Duin, gelegen centraal in het land. De rol van teammanager is een nieuwe rol op deze locatie. Binnen ‘de fontein’ zijn twee afdelingen: een klinische afdeling, met ongeveer 36 bezette bedden en een afdeling voor dagbehandeling (deeltijd behandeling). Voor beide afdelingen zijn we op zoek naar een teammanager, twee dus in totaal. Omdat dit een nieuwe rol betreft, heb je ruimte om deze (deels) zelf in te kleuren en te ontwikkelen. Je geeft leiding aan de multidisciplinaire teams (behandelaren, verpleegkundig specialisten, therapeuten, verpleegkundigen, secretariaat), ongeveer 32,5 fte per teammanager.

Als teammanager ben jij de verbindende schakel tussen de afdelingen en medewerkers en ben je in staat om een afdeling overstijgende positie in te nemen en veranderingen te bewerkstelligen, samen met het team. Je bent verantwoordelijk voor de operationele uitvoering van het personeelsbeleid, je beheert budgetten en bewaakt de gemaakte productieafspraken. Ook ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en uitvoeren van het afdelingsjaarplan en de begroting van jouw afdeling. Onder jouw verantwoordelijkheid valt ook de kwaliteit van zorg binnen de teams binnen de visie van Eleos. Je legt en onderhoudt, waar nodig, externe contacten met andere zorgverleners, -instellingen en instanties.

Complexe vraagstukken zie je als een uitdaging en je weet anderen te motiveren om hun bijdrage te leveren aan het realiseren van de oplossing of het behalen van het resultaat. Je kunt goed kaders schetsen en biedt regelruimte. Werkprocessen richt je graag efficiënter in en je leiderschapsstijl is het best te omschrijven als coachend leiderschap. Je bent onderdeel van het managementteam, bestaande uit een collega teammanager, een beleidspsycholoog, een beleidspsychiater en de directeur behandelcentrum ‘de fontein’. In de rol van teammanager leg je verantwoording af aan deze directeur.

Samengevat:

 • Ben je verantwoordelijk voor de aansturing van de medewerkers;
 • Zorg je voor een veilig en prettig werkklimaat waarin iedere medewerker zijn/ haar bijdrage levert aan de cliëntenzorg;
 • Ben je verantwoordelijk voor de operationele bedrijfsvoering, de personele inzet, zorgproductie, de gemaakte productieafspraken;
 • Initieer je verbeteringen en zorg je dat deze geborgd worden;
 • Draag je bij aan de totstandkoming van het jaarplan van je afdeling en ben je verantwoordelijk voor de gezamenlijke uitvoering hiervan;
 • Leg je en onderhoud je externe contacten met andere zorgverleners en zorgorganisaties.

Profiel

 • Je hebt ervaring met het integraal aansturen van een team waarbij je ook de nodige bedrijfskundige en financiële kennis hebt opgedaan;
 • Kennis van de zorg is geen must, maar wel handig;
 • Je beschikt minimaal over een hbo-diploma, bijvoorbeeld hbo-zorgmanagement of bent bereid om deze te volgen;
 • Je bent in staat kaders te schetsen, de koers uit te zetten en hieraan vast te houden, daarbij bied je professionals binnen deze kaders de nodige regelruimte;
 • Je bent ontwikkelgericht, kunt enthousiasmeren, je ziet kansen en bent innovatief;
 • Je kunt goed in teamverband (samen)werken en bent oplossingsgericht;
 • Je herkent je en stemt in met de christelijke identiteit van Eleos.
Stevig Natuurlijk leider Betrokken Koersvast Warme zakelijkheid

Over de organisatie

Eleos

Bij Eleos staan de persoonlijke waarden, behoeften en mogelijkheden van de cliënt echt centraal. Eleos is specialist in christelijke ggz en biedt begeleiding en behandeling aan mensen met psychische problematiek. Kenmerkend voor Eleos is de liefdevolle zorg die geboden wordt, gemotiveerd vanuit en gevoed door het christelijke geloof. Deze overtuiging en waarden zijn zichtbaar verweven door de gehele organisatie en wordt door cliënten en medewerkers vaak benoemd als bepalende factor om bij Eleos te willen zijn of werken. Met respect, betrokkenheid en toewijding worden cliënten ondersteund en uitgedaagd om hun eigen unieke talenten te gebruiken en verder te ontwikkelen. Eleos werkt volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.

 de locatie | de fontein in bosch en duin

‘De fontein’ is binnen Eleos het landelijk centrum voor deeltijdbehandeling en klinische behandelingen. ‘De fontein’ heeft een bovenregionale functie en werkt samen met de ambulante vestigingen van Eleos en diverse ketenpartners. ‘De fontein’ is volop bezig met het organiseren en ontwikkelen van het behandelaanbod, om voortdurend een hoge kwaliteit zorg te blijven bieden vanuit een heldere behandelvisie. De locatie bestaat uit open en gesloten behandelgroepen voor diverse psychopathologie en een deeltijdbehandeling voor depressie en angst. Een klinische opname duurt gemiddeld een aantal weken.

Aanbod

Een impactvolle en verantwoordelijke baan met veel ontwikkelmogelijkheden, uitdaging, plezier, betrokkenheid in een prachtige bosrijke werkomgeving met gepassioneerde en leuke collega’s waar veel ruimte is voor initiatief en creativiteit.

  • Een prettig en goede werksfeer binnen een gemotiveerd team met betrokken collega’s;
  • Goede bereikbaarheid via auto en openbaar vervoer;
  • De arbeidsvoorwaarden waaronder de salariëring zijn volgens CAO GGZ, conform FWG 60. Inschaling vindt plaats op basis van werkervaring met een maximum van € 4.981,– op fulltime basis, 36 uur per week;
  • Een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband;
  • Eleos investeert graag in jouw opleiding en ontwikkeling – Werken bij Eleos.

  Daarnaast biedt Eleos een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder:

  • 8,33% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
  • Reiskostenvergoeding;
  • Pensioenregeling via pensioenfonds Zorg & Welzijn;
  • Meerkeuzensysteem arbeidsvoorwaarden, zie arbeidsvoorwaarden.

Procedure

De procedure is erop gericht om de nieuwe collega zo snel als mogelijk te laten starten. De eerste gesprekken met K+V vinden daarom ook zo spoedig mogelijk plaats. De selectiegesprekken bij Eleos worden aansluitend in samenspraak ingepland.

Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel, maar uiterlijk 4 september 2023 te reageren door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden.
Vragen? Dan ontvangt Maartje deze graag per mail via peters@kv.nl. In verband met haar vakantie kan een reactie wat langer dan gebruikelijk op zich laten wachten.

Let op: wacht niet te lang met reageren, bij voldoende geschikte kandidaten sluiten we de vacature eerder.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn managementrollen meting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.