Rolvaste bouwer

Horst aan de Maas
Organisatie |

Gemeente Horst aan de Maas

Je gaat werken in een moderne organisatie die initiatieven neemt en voorop durft te lopen. Deze organisatie zoekt actief naar manieren om de veranderende rol van de overheid in de praktijk te brengen. Dat vraagt een houding waarin samenwerken en verbinden centraal staan. Intern én extern, met de inwoners, verenigingen en bedrijven. Horst aan de Maas is een ondernemende, actieve en saamhorige gemeente waar veel mogelijk is en waar hard gewerkt wordt voor de mensen, bedrijven en instellingen. De gemeente ligt in Noord-Limburg en bestaat uit zestien kernen waar meer dan 42.000 mensen samen leven, wonen en werken. Een bijzonder mooi en groot buitengebied waar de rivier en de mensen de ruimte krijgen, waar de agrarische sector en de vrijetijdseconomie belangrijk zijn en waar het verenigingsleven een essentieel onderdeel is van de samenleving.

De gemeente is georganiseerd in vier clusters waar circa 300 betrokken medewerkers werken in negen teams. De clusters zijn Ruimte, Inwoners, Finance & Control en Bedrijfsvoering. De lijnen zijn kort intern en de sfeer is informeel. Het cluster Ruimte bestaat uit drie teams: Omgeving, Economie en Gebiedsontwikkeling en Openbare Werken.

We zoeken een Teammanager voor het team Omgeving.

Logo gemeente Horst aan de Maas
Functie | Teammanager Omgeving

Het afgelopen jaar hebben ze samen met de gemeenschap Horst aan de Maas in beeld gebracht wat ze belangrijk vinden en waar prioriteiten voor de komende jaren liggen. De opgaven buiten hebben zij vertaald naar de thema’s: Veiligheid, Ondernemerschap, Gezondheid, Woningen en Groen en Natuur.

De organisatie is in transitie. Grote maatschappelijke ontwikkelingen op gebied van wonen, klimaat en energietransitie maken dat de verbinding, het contact en dialoog met de inwoners en ondernemers steeds belangrijker wordt. Ze geven hier invulling aan vanuit de intrinsieke overtuiging dat dit leidt tot het beste resultaat en dienstverlening voor de omgeving.

Het team Omgeving is gericht op vergunningverlening en de uitwerking en implementatie van ruimtelijke en planologische ontwikkelingen. Jouw team draagt letterlijk en figuurlijk een steentje bij aan het verwezenlijken van een energiepositief werk-, woon- en leefklimaat in Horst aan de Maas. In totaal heb je ongeveer 25 medewerkers in je teams en je rapporteert aan de clustermanager.

Communicatief Open Transparant Energiek Empathisch Bouwer Koersvast Weerbaar Daadkrachtig Ambitieus Stevig Zichtbaar Sociaal Fijne-collega

Profiel | Daadkrachtig en Duidelijk

Wie ben jij?

Een daadkrachtig en duidelijk leider met commitment voor de lange termijn. Als mens ben je een vrije denker en doener. Je durft voorbij de bestaande kaders te kijken, maar je bent ook in staat om richting te geven en knopen door te hakken. Energie krijg je van mensen die groeien en zich graag verder willen ontwikkelen. Je hebt oog en oor voor het aanwezige potentieel en je hebt lef om dit om te zetten in de juiste acties. Met je hoofd en je hart laat je zien dat je er echt bent voor je team.

Taakvolwassenheid, eigenaarschap en verantwoordelijkheid zijn voor jou drie vaste waarden. Je bent een leider die voor, naast en achter het team staat als het een keer stormt. Werken in een politiek-bestuurlijke omgeving vind je leuk en verwachtingen en wensen van wat er kan, mag of wenselijk is, komen niet altijd overeen. Maar je geeft in een open dialoog met alle betrokkenen, van klant tot bestuurder, oprechte invulling hieraan en dat levert je veel op.

Samen met je team van betrokken collega’s en een senior geef je invulling aan de ambities. Eén van de ambities is bijvoorbeeld het vergunnen (en realiseren) van 1.000 nieuwe woningen voor de inwoners van Horst aan de Maas met als deadline 2025.

Ruimtelijke ambities omzetten in resultaten doe je ook met je drie collega teamhoofden (Economie & Gebiedsontwikkeling, Openbare Werken en Toezicht & Handhaving) binnen het Cluster Ruimte. Omdat veel ruimtelijk-economische ontwikkelingen ook een maatschappelijke impact hebben, kijken jullie verder dan alleen het ruimtelijk domein en is integrale afstemming en verbindingen leggen met het sociale domein een vanzelfsprekendheid.

Inhoudelijk heb je zicht op de primaire processen en de werkvoorraad. Jij bent als geen ander in staat om beleid feilloos te laten aansluiten op de opgaves buiten. Bij voorkeur breng je kennis en ervaring mee op een of meer van de gebieden: vergunningverlening, planologie en de omgevingswet. Je hebt een stevige persoonlijkheid en je bent ondernemend en resultaatgericht. Je verrast bestuur en collega’s met nieuwe inzichten. Daarbij durf je je nek uit te steken.

Dit is jouw achtergrond

  • Aantoonbare werkervaring op HBO+ niveau.
  • Kennis van en ervaring met de genoemde vakgebieden.
  • Ervaring met de partijen die binnen het werkveld opereren.
  • Je hebt 3 jaar of meer leidinggevende ervaring in een relevante omgeving.

Jij hebt humor en een frisse blik. Je kunt snel op hoofdlijnen onderwerpen eigen maken en schakelen tussen beleid en de operationele wereld. Jouw bestuurlijke voelsprieten zijn goed ontwikkeld.

Aanbod | Reageer snel

Horst aan de Maas is een moderne organisatie die voorop durft te lopen. Ze zoeken actief naar manieren om de nieuwe rol van de overheid in de praktijk te brengen. Dat vraagt een houding waarin samenwerken en verbinden centraal staan. Intern én extern, met de inwoners, verenigingen en bedrijven. Als teammanager krijg je de ruimte om jezelf én anderen te laten groeien.

De functie is ingedeeld in schaal 12: minimaal € 4.447,- en maximaal € 6.103,- bruto per maand (bij een fulltime dienstverband). De inschaling vindt plaats op grond van opleiding en ervaring. Daarnaast heeft de gemeente goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder het Individueel Keuzebudget (IKB). Hybride werken, 1 à 2 dagen werken vanuit huis is zeker bespreekbaar.

Deze functie wordt structureel ingevuld, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt dit omgezet met een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Geïnteresseerd

Spreekt deze  uitdagende functie je aan en herken jij jezelf in het profiel? Dan zien wij uit naar jouw reactie.

Wil je eerst aftasten of even sparren? Neem gerust telefonisch contact op met Micha van Aart (06-46390312) of Helga Bijker (06-22698599).

Je hebt uiterlijk tot en met maandag 23 mei aanstaande de mogelijkheid om te reageren, met toezending van cv en motivatie, door onderaan op ‘Klik hier om te reageren’ te klikken. Als we eerder geschikte kandidaten in portefeuille krijgen dan schakelen we door. Reageer daarom liefst snel.

Kandidaten die worden uitgenodigd voor het oriënterend gesprek wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Teammanager Omgeving
vast
32-36

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.