Teammanager Sport – Gemeente Rheden

Verbindend en authentiek leider
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Gemeente Rheden

Aan de rand van de Veluwe en aan de oevers van de rivier de IJssel ligt de gemeente Rheden. Een prachtige groene gemeente die bestaat uit zeven dorpen: Velp, Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren, Spankeren en Laag Soeren. Hierin wonen bijna 44.000 inwoners.

De gemeente Rheden is een organisatie waarin Experimenteren, Oprecht nieuwsgierig, Persoonlijk leiderschap en Samenwerken als kernwaarden centraal staan. Het is belangrijk om de inwoners service op maat te bieden, een verbindende rol te spelen en om gastvrij te zijn. Het niveau van dienstverlening en voorzieningen houdt de gemeente graag hoog. Hierbij worden de Global Goals als uitgangspunt gebruikt. Om op deze manier onder andere armoede, ongelijkheid en klimaatverandering te bestrijden.

Een belangrijk onderdeel van de gemeente Rheden is Sport in Rheden. Sport in Rheden is de uitvoerorganisatie van de gemeente en gericht op goede en toegankelijke sportlocaties, het verbinden van mensen en organisaties aan elkaar, ondersteuning van sportaanbieders en persoonlijke hulp. Inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties kunnen hier terecht om een leven lang te genieten van sport en bewegen. Sport in Rheden is onderdeel van de afdeling Samenleving. Voor deze sportieve club zoeken wij een Teammanager, een enthousiaste en stevige leider.

Functie

Teammanager Sport

Sport en bewegen is cruciaal voor een vitale samenleving. En dit is zeker passend bij een gemeente waarin natuur en buiten zo’n belangrijke rol speelt. Iedereen zou alles moeten kunnen doen op het gebied van sport en bewegen. Ook volwassenen en kinderen uit gezinnen waar het niet vanzelfsprekend is. Sport in Rheden is een integraal onderdeel van de gemeente en is op veel vlakken in beweging. De Teammanager die wij zoeken is daarom een authentieke leider en een echte samenwerker. De rol is gericht op de operatie, de vertaalslag van strategie en beleid naar de dagelijkse praktijk en de (toekomstige) positionering.

Als Teammanager ben je een onderdeel van het managementteam van de afdeling Samenleving en rapporteer je aan de manager Samenleving. De afdeling Samenleving is een levendige afdeling met de volgende werkvelden: beleid, uitvoeringstaken jeugdhulp, wmo, werk, inkomen, participatie, inburgering, financiële hulpverlening, (juridische) kwaliteit, administratie en bedrijfsvoeringstaken, burgerzaken/Klant contact centrum en dus Sport in Rheden. Samen werk je aan de opgaven van de gemeente. Hierin is sport zowel een middel als een doel.

Bij Sport in Rheden werken rond de 30 mensen. Hier geef je hiërarchisch leiding aan. Coördinatoren sturen de teams Zwembad, Binnensport en Sportstimulering functioneel aan. Vanuit de jaarplannen en de begroting stuur en richt je de operatie en zorg je dat de doelstellingen worden behaald.

Mensgericht leider Samenwerken Stimulator Gericht op interactie Verbindend Oprecht Modern Toekomstgericht Vooruitziend Creatief Origineel Enthousiast Politiek scherpzinnig Klantgericht Aanjager Betrokken Operationeel

Profiel

De rol van Teammanager is dynamisch, met veel inhoudelijke variatie en het vergt schakelkracht. Het is een rol midden in de maatschappelijke en bestuurlijke actualiteit. Sport en bewegen is een domein dat in transitie is en dat vele verbindingen aan moet gaan. Sport in Rheden is ook in transitie. Welke bijdrage levert het aan de samenleving en wie doet wat hierin? Wat is de rol van Sport in Rheden met betrekking tot accommodaties, verenigingen, inwoners, commerciële aanbieders en welke doelgroepen kun en moet je ondersteunen? En op welke manier. Sport in Rheden is een uitvoeringsorganisatie van en voor de gemeente Rheden. In eigen huis. De Teammanager die we zoeken gaat aan de slag met de volgende uitdagingen:

 • Vanuit je leiderschap de operatie elke dag beter en moderner maken
 • De vertaalslag maken vanuit de politieke visie en het beleid naar de uitvoering
 • Zorg dragen voor een duidelijke positionering van Sport in Rheden, intern en extern
 • In samenwerking zorgen voor een helder financieel beleid, duurzaam accommodatiebeleid en strategisch personeelsplan
 • Verbinding en samenwerking met èn in de gemeente, en met de regio.

Het is een baan waarin je veel ruimte en vrijheid krijgt om je positie in te vullen. Je hoeft en kunt zeker niet alles zelf doen, maar met je gevoel voor timing, het vertalen van de strategie naar de operatie en met authentiek leiderschap ben jij de aanjager achter de veranderingen die nodig zijn. Dit doe je met je manager en je collega teammanagers. En samen met je medewerkers. En met inwoners, maatschappelijke organisaties (zoals verenigingen) en bedrijfsleven. Jij mobiliseert mensen en organisaties om samen te werken aan een vitale samenleving waarin sport en bewegen een belangrijk onderdeel is en een belangrijke bijdrage levert.

Sport in Rheden is een 24 uurs bedrijf! Op vele locaties, zowel binnen als buiten in de wijken, in het zwembad als in de hallen, in de vroege ochtend, de late avond en de weekenden zijn je mensen actief. De medewerkers zijn kundig, enthousiast en betrokken. Je zorgt voor verbinding, slaat de brug tussen strategie en operatie. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en kunt situationeel leiding geven.

We zijn op zoek naar een stuwende kracht achter vernieuwing, verbetering en duidelijkheid. Je beoordelings- en verbindend vermogen zijn zeer welkom. Er staat een loyaal team met bevlogen, hardwerkende collega’s voor je klaar dat niet kan wachten tot jij begint. Samen verder op weg. Alleen ga je harder, samen kom je verder.

 • Je bent een ervaren inspirerende leider met minimaal een afgeronde relevante HBO opleiding en/of werkervaring
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid die authenticiteit uitstraalt en beschikt over empathisch en verbindend vermogen, humor, relativeringsvermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je bent in staat om het team te coachen, past situationeel leiderschap toe en stimuleert de samenwerking.
 • Je kunt schakelen tussen organisatiedoelen en de vertaling daarvan in je team.
 • Je hebt affiniteit met het brede werkveld binnen het sociaal domein.
 • Je hebt een moderne kijk op sport en bewegen.
 • Je bent kwaliteitsgericht en stimuleert het team verbeteringen in gang te zetten en te borgen. Je kunt ideeën omzetten in processen en resultaten.
 • Je bent resultaatgericht en kostenbewust.
 • Je hebt een zuiver gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen.

Aanbod

Bij de gemeente Rheden zijn volop ontwikkelingsmogelijkheden en werk je in een prachtige omgeving met de Veluwezoom als wandelgebied. Er is een informele werksfeer. Bovendien werkt Rheden hybride: op de tijdelijke locaties in Velp, Dieren of vanuit huis. Naar verwachting verhuizen vele collegae in 2024 naar het nieuwe gemeentehuis in De Steeg. Deze prachtige rol is voor 36 uur per week. De functie is ingeschaald in de CAO gemeenten in schaal 11 met een maximum salaris van € 5.997,- bruto per maand voor 36 uur per week. De inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring. De functie wordt nog definitief ingedeeld in HR21.

 • Een contract voor vooralsnog een jaar met de uitdrukkelijke intentie tot een vast dienstverband bij goed functioneren
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% boven op je brutosalaris.
 • Een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer van € 0,08 per kilometer (max. 60 km per dag) en/of een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per dag.
 • Mogelijkheid tot thuiswerken met flexibele werktijden.
 • Een thuiswerkbudget van max. € 550,- voor het inrichten van je thuiswerkplek.
 • Deelname aan het ABP pensioenfonds en een bijdrage aan je ziektekostenverzekering.
 • Een smartphone en laptop in bruikleen om je werk uit te voeren.
 • Toegang tot een groot aanbod (online) trainingen via de Rheden Academie.

Procedure

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V en wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. De procedure start met een ontmoeting met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een diepgaand gesprek en een presentatie. We noemen dit speed, slow, show!

Speed waarin je in korte gesprekken aan twee tafels kennismaakt met de diverse mensen van de organisatie en zij met jouw persoonlijkheid.
Slow waarin ruimte is voor dialoog en diepgang in een klein gezelschap.
Show waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt en toevoegt als Teammanager Sport in Rheden.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Een referentiecheck is onderdeel van de procedure en mogelijk een ontwikkelassessment.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Bel als je vragen hebt over de procedure of om even te sparren over de rol met Roel Roelfzema, partner bij K+V (06-4387 3326). Roel begeleidt deze opdracht.

Mocht je geen twijfels kennen, reageer dan uiterlijk 3 maart door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn managementrollen meting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.