Teammanager - St Jansdal Ziekenhuis

Mensgerichte, stevige, energieke, doelgerichte, doortastende, duidelijke en verbindend leider
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Teammanager

Voor het St Jansdal zijn we op zoek naar een drietal Teammanagers voor drie verschillende poli’s: voor de poli KNO/ Kaakchirurgie, de poli Chirurgie en de poli Orthopedie/ Urologie. Samen kijken we welke plek het beste bij jou past.

Als Teammanager ben jij de verbindende schakel tussen de diverse stakeholders/collega’s op de poli en ben je in staat om een afdeling overstijgende positie in te nemen. Complexe vraagstukken ga je niet uit de weg en je motiveert anderen om samen een bijdrage te leveren aan het realiseren van de oplossing of het bereiken van het gewenste resultaat. Je bent integraal verantwoordelijk voor je team en  de poli’s. Je gaat aan de slag met het realiseren van de doelstellingen van de poliklinieken en de vakgroep. Dit doe je door het ontwikkelen en implementeren van tactisch beleid, het realiseren van een gezonde bedrijfsvoering en het realiseren van kwalitatief hoogwaardige, veilige en verantwoorde zorg en de daarbij horende dienstverlening. Samen met jouw team en de vakgroep werk je aan het leveren van de beste zorg voor de patiënten.

Vanuit je rol ben je verantwoordelijk voor een cluster van poliklinieken, dit kun je vergelijken met een aantal eigen ‘winkels’. Als Manager run jij deze ‘winkels’ samen met de vakgroepvoorzitter van dit specialisme en in afstemming met de verantwoordelijk zorgmanager, Mirjam. Je denkt met Mirjam mee en brengt gevraagd en ongevraagd advies uit over de ontwikkeling van de polikliniek op operationeel en tactisch niveau. Periodiek vindt ook een gezamenlijk overleg met RvB plaats.

De komende jaren wordt er gewerkt aan uitbreiding van het digitale poliproces, wat aansluit bij de tijd van nu. Ook is het ziekenhuis intensief bezig met de implementatie van capaciteitsmanagement. Als leidinggevende word je hierin opgeleid en krijg jij de tools om zo goed mogelijk gebruik te maken van de schaarse capaciteit in de zorg.

Doelen waaraan je werkt zijn:

 • Personeel: je werkt aan een toekomstbestendige personele bezetting van de poli’s met daarbij ruime aandacht voor de ontwikkeling en groei van medewerkers. Een plek waar mensen graag willen werken.
 • Bedrijfsvoering: je bent verantwoordelijk voor het budget van de poli’s. Je zorgt voor efficiënte werkprocessen en eigen regie van medewerkers. Je focust op het optimaliseren van processen rondom poli, telefonie, wachttijden, capaciteitsmanagement. Je bent op de hoogte van – en beweegt mee – met landelijke ontwikkelingen. Samen met medisch specialisten en medewerkers van de poli kijk je hoe er zorg naar huis verplaatst kan worden en hoe de digitale poli verder vormgegeven kan worden. Als Manager zie je kansen en implementeer je deze samen met collega’s van de stafafdelingen.
 • Patiënt: alles draait uiteindelijk om tevreden patiënten en kwalitatieve hoogwaardige zorg. Als leidinggevende stimuleer je jouw medewerkers om vanuit professionaliteit en bevlogenheid direct of indirect hun bijdrage hieraan te leveren.

Naast je rol als Teammanager neem je ook deel aan diverse dynamische werkgroepen en commissies. Met je collega teammanagers vorm je een stevig en betrokken team om gezamenlijk te werken aan goed georganiseerde poliklinieken. Samen met hen geef je ook input op de beleidszaken van het ziekenhuis.

Profiel

We worden blij van ambitieuze, pragmatische en doortastende professionals die stevig in
hun schoenen staan en die een kei zijn in het behouden van overzicht in een drukke omgeving. Die goed kunnen communiceren en die zorg dragen voor verbinding met het team én de medisch specialisten.

Idealiter ben je een ervaren leidinggevende uit de zorg, maar we bieden ook graag mogelijkheden voor ervaren leidinggevenden uit andere sectoren om de stap naar de zorg te maken. Of voor kandidaten die de zorg al wel heel goed kennen, om de stap naar de rol van leidinggevende te maken. We vragen wel van je dat je HBO-opgeleid bent en dat je een sterk ontwikkeld bedrijfskundig – en procesmatig inzicht hebt. Twijfel je of je in aanmerking komt? Bel dan even!

Doelgericht Energiek Duidelijk Verbindend Mensgericht Pragmatisch

Over de organisatie

Ziekenhuis St Jansdal

Het St Jansdal ziekenhuis is een middelgroot ziekenhuis gelegen in Harderwijk en Lelystad, de mensen zijn betrokken, de lijnen kort, de schakelkracht groot. Sinds 1 maart 2019 heeft St Jansdal twee ziekenhuisvestigingen. Eén in Harderwijk en één in Lelystad. Hiernaast is er een buitenpolikliniek in Dronten. In ziekenhuis St Jansdal werken deskundige en enthousiaste medewerkers, medisch specialisten en vrijwilligers. Zij bieden persoonlijke aandacht en staan voor betrouwbare zorg, kwaliteit en gastvrijheid. De kernwaarden van het ziekenhuis zijn: betrouwbaar, betrokken en bekwaam. In het ziekenhuis heerst een gemoedelijke sfeer, het contact is laagdrempelig, mensen zijn betrokken en er zijn korte lijnen.

 

Aanbod

Een prachtige, impactvolle, uitdagende baan in een prettige dynamische omgeving waar veel ruimte is voor initiatief, arbeidsvreugde, deskundigheid en plezier. Je komt te werken in een ziekenhuis dat volgens de waarderingssite ZorgkaartNederland gewaardeerd wordt met een 9,1!

 • Een prettig en goede werksfeer binnen een enthousiast en deskundig team;
 • Goede bereikbaarheid via auto en openbaar vervoer;
 • De arbeidsvoorwaarden waaronder de salariëring zijn volgens CAO ziekenhuizen, conform FWG 60. Inschaling vindt plaats op basis van werkervaring met een maximum van € 5.472,- op fulltime basis per maand (36 uur per week).
 • Hiernaast ontvang je 8,33% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn.
 • Het St. Jansdal biedt interessante extra’s, waaronder een persoonlijk leer- en ontwikkelbudget voor leidinggevenden, korting op de zorgverzekeringspremie, bedrijfsfitness en de MKA (Meer Keuze Arbeidsvoorwaarden) regeling voor o.a. uitruil reiskosten.
 • Via de St Jansdal academie kun je (online) werken aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ook zijn er regelmatig leuke initiatieven, waaronder workshops, om jou gezond en vitaal te houden.
 • Een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband.

Procedure

De procedure is erop gericht om de kandidaat zo snel als mogelijk te laten starten. De eerste gesprekken met K+V vinden daarom zo spoedig mogelijk plaats. De selectiegesprekken bij het St Jansdal staan gepland op 20 december 2023.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel, maar uiterlijk 7 januari 2024 te reageren door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. LET OP: bij voldoende geschikte kandidaten sluiten we de procedure eerder. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Maartje Peters, partner, via 06-1008 5811.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.