K+V zoekt voor de Gemeente Gorinchem een Teammanager Stadsontwikkeling

Plezierige manager, ‘om-denker’, in balans tussen mensgericht en zakelijk

Gorinchem
Organisatie |

Gemeente Gorinchem

Gorinchem (36.000 inwoners) is een historische vestingstad met vooruitstrevende ambities en uitdagende vraagstukken op velerlei gebied. De gemeentelijke organisatie met ca. 300 medewerkers ondersteunt het gemeentebestuur bij het uitwerken en realiseren hiervan. Op dit moment loopt er een organisatieontwikkelingstraject en eind mei is een nieuwe organisatiestructuur ingevoerd. Er zijn 12 teams naast concern-control, 3 opgavemanagers en een strategisch bestuursadviseur die rechtstreeks onder de directie vallen. Bijna alle “sleutelfuncties” (waaronder de teammanagers) zijn na een succesvolle wervingscampagne (#boot van de zaak) opnieuw ingevuld: deels met interne kandidaten en deels met externe. Binnenkort gaan één directeur, een opgavemanager en vier teammanagers (Advies, Samenleving, Stadsbeheer en Informatie & Ondersteuning) samen met de intern benoemde sleutelfunctionarissen aan de slag. Daarmee staat er een divers, snel, resultaatgericht team met een groot hart voor Gorinchem en voor de mensen. Deze sleutelfunctionarissen moeten de verdere ontwikkeling van de organisatie vormgeven en dragen. Mogelijk maken, vakmanschap, vertrouwen, verantwoordelijkheid, eigenaarschap, openheid en samenwerken met elkaar en met de stad zijn hierbij kernbegrippen. En niet onbelangrijk: Gorinchem wil een leuke – zo niet de leukste – werkgever zijn waar medewerkers zich kunnen ontwikkelen en met veel plezier werken.

Functie | Teammanager Stadsontwikkeling

Op dit moment is er nog één plek vacant in het nieuwe managementteam van de gemeente Gorinchem.

Wij zoeken een plezierige, initiatiefrijke en op ontwikkeling gerichte manager voor het team Stadsontwikkeling (werkvelden milieu/duurzaamheid, ruimtelijke en economische ontwikkeling, wonen, stedenbouw, verkeersbeleid, WABO-vergunningen, monumentenbeleid en archeologie). Het team bestaat uit 40 medewerkers.

Als teammanager geef je leiding aan het team, inspireer je de medewerkers en geef je sturing aan de voorliggende ontwikkelopgaven. Deze liggen zowel op beleidsinhoudelijke thema’s als op de ontwikkeling en samenstelling van de teams zelf.

Samen met je collega’s geef je mede vorm aan de visie en strategie voor de organisatie als geheel.

Opbouwend Enthousiast Inspirerend Drager-van-de-nieuwe-organisatiecultuur

Profiel

Je bent het voorbeeld voor de zogeheten ‘ja-cultuur’ die het college in de organisatie wil zien.

Je kent je mensen en toont oprechte interesse in dat wat hen drijft. Je begrijpt de inhoud van het werk en kan je medewerkers hierin sturen, coachen en begeleiden. In de aansturing ben je gericht op resultaten, mensen, processen en samenhang. Daarbij geef je richting en ruimte waarbinnen de medewerkers verantwoordelijkheid kunnen nemen en maximaal kunnen presteren. Je daagt je medewerkers uit om de lat steeds hoger te leggen. Je stimuleert je mensen om te werken aan hun ontwikkeling en geeft ook hierin het goede voorbeeld. Je staat stil bij successen, geeft complimenten, maar spreekt medewerkers indien nodig ook aan op hun functioneren. Je neemt beslissingen en gaat in gesprek over resultaten. Je stelt prioriteiten in lijn met de visie en strategische agenda van het college.

Het spreekt voor zich dat je een academisch werk- en denkniveau hebt. Je bent overtuigend en besluitvaardig, omgevingsbewust, vindt samenwerken vanzelfsprekend en hebt een goed ontwikkelde politiek-bestuurlijke antenne.

Je beschikt over kennis van ruimtelijke ontwikkeling, vergunningen, milieu/duurzaamheid en omgevingswet, zodat niemand je iets wijs kan maken. Je bent bovenal een prettig mens, met een hoge gunfactor en een stevige persoonlijkheid. Onder jouw leiding ontwikkelen team en medewerkers door naar de volgende fase.

Aanbod

Gorinchem biedt een inspirerende werkomgeving in een organisatie die volop in beweging is en een gemeentebestuur dat veel ambities heeft. Deze ambities, het in gang gezette organisatieontwikkelproces en de uitdagingen in de regio op het gebied van samenwerking bieden volop ontplooiingsmogelijkheden. Het bij de functie behorende maximum salaris is schaal 13 CAR/UWO met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Procedure

De voorselectiegesprekken bij K+V vinden plaats in week 30 – 32. Reageren kan tot en met donderdag 8 augustus. De selectiegesprekken met en bij de gemeente staan gepland in week 34 (vanaf 19 augustus). Streven is de procedure af te ronden voor 1 september.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Reageer dan snel door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Helga Bijker (06 2269 8599) en Michiel van Wessem (06 5200 8834).

Kandidaten die worden uitgenodigd voor een gesprek wordt gevraagd een online persoonlijke profielmeting te maken.
Een ontwikkelassessment kan deel uitmaken van de procedure.

Teammanager Stadsontwikkeling
Vast
36 UUR

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.