Teammanager polikliniek Neurologie voor Flevoziekenhuis

Enthousiaste verbinder
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Teammanager polikliniek Neurologie

Als teammanager ben jij de verbindende schakel tussen de diverse afdelingen en medewerkers binnen de poli Neurologie en ben je in staat om een afdeling overstijgende positie in te nemen. Complexe vraagstukken zie je als een uitdaging en je weet anderen te motiveren om hun bijdrage te leveren aan het realiseren van de oplossing of het behalen van het resultaat. Werkprocessen richt je graag efficiënter in en je leiderschapsstijl is het best te omschrijven als coachend leiderschap. Je werkt nauw samen met medisch specialisten, polikliniek medewerkers en collega managers om je doelen te bereiken. Daarnaast ben je onderdeel van het managementteam bestaande uit een vakgroep voorzitter (medisch specialist), manager Zorg en Bedrijfsvoering en een collega teammanager die verantwoordelijk is voor de kliniek. Je rapporteert aan de manager Zorg en Bedrijfsvoering.

Aanvullend:

 • Ben je verantwoordelijk voor de aansturing van de medewerkers werkzaam op de polikliniek.
 • Zorg je voor een veilig en prettig werkklimaat waarin iedere medewerker zijn bijdrage levert aan de patiëntenzorg.
 • Ben je verantwoordelijk voor de operationele bedrijfsvoering, het monitoren van de kwaliteit van zorg, personele inzet, zorgproductie en financiën.
 • Initieer je verbeteringen en zorg je dat deze geborgd worden door middel van de PDCA-cyclus.
 • Draag je bij aan de totstandkoming van het jaarplan van je afdeling en ben je verantwoordelijk voor de gezamenlijke uitvoering hiervan.

Profiel

 • Je beschikt minimaal over een hbo-diploma met aantoonbare kennis of ervaring in zorgmanagement of bedrijfskunde.
 • Kennis van poliklinische zorgprocessen is een pré.
 • Bij voorkeur combineer je kennis van de zorg met leidinggevende ervaring.
 • Je hebt een mensgerichte en daadkrachtige manier van leidinggeven.
 • Je haalt plezier uit het motiveren en stimuleren van medewerkers om het beste uit zichzelf te halen en uitstekende zorg te verlenen.
 • Je herkent problemen en lost deze op een realistische en praktische wijze op.
 • Je kunt goed in teamverband werken en bent oplossingsgericht.
 • Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk.

Wil je alvast weten hoe het is om te beginnen als teammanager in het Flevoziekenhuis?
Het team van Tokie Broeke, de verpleegafdeling longziekten, is lang zelfsturend geweest. “In de praktijk kunnen ze ook alles zelf, maar ze missen simpelweg tijd om dingen te regelen. Daarom is het fijn dat er iemand is die druk zet”, daarin kun je volgens Tokie als teammanager het verschil maken. Op onze website blikken de recent gestarte teammanagers Maartje de Ruijter, Nadja Blankevoort-Schmidt en Tokie Broeke terug op hun eerste periode als teammanager. Lees hier hun verhaal en ervaringen: Teammanagers in het Flevoziekenhuis: Stevige managers in een dynamische omgeving – K+V

Betrokken betrouwbaar flexibel samenwerkend

Over de organisatie

Flevoziekenhuis

Het Flevoziekenhuis is een middelgroot ziekenhuis gelegen in het groeiende Almere met korte lijnen en enthousiaste medewerkers. Het ziekenhuis brengt topzorg dichtbij! Iedereen heeft recht op de beste zorg, altijd. Dat kan het Flevoziekenhuis niet alleen bieden. Daarom brengt het ziekenhuis ‘topzorg dichtbij’ door uitstekend samen te werken met zijn academische en regionale partners. Het Flevoziekenhuis verzorgt een breed aanbod van medisch-specialistische zorg voor heel Almere en de regio, inclusief alle voorzieningen die horen bij het enige ziekenhuis in de zevende stad van Nederland.

Het Flevoziekenhuis streeft naar optimale gezondheidswinst en een maximale kwaliteit van leven, in alle levensfasen, ook als genezing niet meer kan. Het Flevoziekenhuis hanteert de volgende waarden voor de organisatie:

 • betrokken (bij de patiënten).
 • betrouwbaar (afspraak is afspraak).
 • flexibel (het ziekenhuis speelt in op veranderingen).
 • samenwerkend (waar het ziekenhuis kansen ziet de geboden zorg te verbeteren, werkt het ziekenhuis.
  samen met partners).

 

De afdeling

De EVR (Eenheid Verantwoordelijk Resultaat) Neurologie houdt zich bezig met ziekten van de hersenen, het ruggenmerg, zenuwen en spierziekten. De meest voorkomende neurologische aandoeningen waarvoor patiënten bij de neurologen terecht kunnen zijn epilepsie, multiple sclerose, ziekte van Parkinson, dementie, hersentumoren, beroerte (CVA), hersenschudding, migraine en hernia. De neurologen zijn algemeen neuroloog en hebben daarnaast één of meer specialisaties. Op de poli werken in totaal zo’n 20 medewerkers, waaronder poli-assistentes, verpleegkundigen, Physician Assistants en Klinische Neurofysiologie Functionaliteit medewerkers.

De poliklinieken zijn een integraal onderdeel van de ziekenhuisorganisatie en werken nauw samen met andere zorg- en ondersteunende afdelingen. De EVR heeft samenwerkingsverbanden met diverse partners en organisaties in de eerste lijn en een sterke band met het AUMC.

Aanbod

Een prachtige, verantwoordelijke en impactvolle baan met veel uitdaging, plezier, eigenaarschap en afwisseling, een prettige dynamische werkomgeving met gepassioneerde en leuke collega’s waar veel ruimte is voor initiatief en creativiteit. Je komt te werken in een ziekenhuis dat volgens de waarderingssite ZorgkaartNederland tot de tien best gewaardeerde ziekenhuizen hoort!

 • Een prettig en goede werksfeer binnen een gemotiveerd team.
 • Goede bereikbaarheid via auto en openbaar vervoer.
 • De arbeidsvoorwaarden waaronder de salariëring zijn volgens CAO ziekenhuizen, conform FWG 60. Inschaling vindt plaats op basis van werkervaring met een maximum van € 5.212,- op fulltime basis.
 • Een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband.

Daarnaast biedt het Flevoziekenhuis een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder:

 • 8,33% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • 144 verlofuren en 57 PLB uren.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Pensioenregeling PFWZ.
 • Onbeperkt toegang tot online trainingen via GoodHabitz.

Procedure

De procedure is erop gericht om de kandidaat zo snel als mogelijk te laten starten. De eerste gesprekken met K+V vinden zo spoedig mogelijk plaats. De selectiegesprekken bij het Flevoziekenhuis worden aansluitend in overleg ingepland.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? reageer dan snel door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Graag je reactie uiterlijk op 4 september 2023, maar eerder reageren is natuurlijk fijn. Heb je nog vragen? Dan ontvangt Maartje deze graag per mail via peters@kv.nl. In verband met haar vakantie kan een reactie wat langer dan gebruikelijk op zich laten wachten.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen. 

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.