Initiator

VEENENDAAL
Organisatie |

Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA)

NOA verzorgt de belangenbehartiging van afbouwbedrijven, onderverdeeld in vier hoofdsectoren, te weten; Stukadoren & Afbouw, Natuursteen, Vloeren & Terrazzo en Plafondmontage & Wandmontage. Deze hoofdsectoren hebben eigen besturen die de activiteiten organiseren. Een aantal bestuursledenzijn vertegenwoordigd in het hoofdbestuur. Met ruim 1.650 leden is NOA dé representatieve ondernemersvereniging voor afbouwbedrijven in Nederland. NOA heeft niet alleen een belangrijke verantwoordelijkheid binnen de afbouwbranche, maar ook een krachtige stem en de juiste middelen om de collectieve en individuele belangen van NOA-leden te behartigen. NOA staat als ondernemingsvereniging sterk in haar contacten met overheid, aannemers, opdrachtgevers, vakbonden en uitvoeringsorganisaties.

Vanuit Veenendaal wordt NOA ondersteund door een professioneel bestuurscentrum en secretariaat. Men zorgt voor de uitvoering van bestuursbesluiten en het dagelijkse reilen en zeilen van de vereniging. Denk daarbij aan collectieve belangenbehartiging en uitdragen standpunten in politiek Den Haag en Brussel, individuele voorlichting, het verzorgen van diverse publicaties en het organiseren van activiteiten en opleidingen.

KV_Opdrachten_Noa
Functie | Verenigingsmanager / bestuurssecretaris

De verenigingsmanager/bestuurssecretaris is verantwoordelijk voor het voeren van het secretariaat van een aantal hoofdsectoren, vakgroepen en sectorverenigingen. Je ondersteunt daarbij op professionele wijze de diverse besturen en commissies. Je organiseert en faciliteert bestuursvergaderingen, ledenbijeenkomsten, en andere evenementen. Je zorgt voor een soepel verloop van vergaderingen, doet zo nodig de verslaglegging en bewaakt de voortgang van acties die voortkomen uit deze vergaderingen. Je signaleert beleidsontwikkelingen en trends op het gebied van techniek, kwaliteit, normering, richtlijnen, certificering, bouwmethoden, producten en dergelijke. Daarnaast zorg je dat door de inzet van alle mogelijke communicatiemiddelen (zoals, nieuwsbrieven, social media, seminars en netwerkbijeenkomsten), relevante informatie door de aangesloten leden wordt geïntegreerd in hun bedrijfsvoering. Uiteraard ben je ook mede verantwoordelijk voor de begroting en budgettering van de verschillende activiteiten. Als verenigingsmanager/bestuurssecretaris werk je nauw samen in een klein team van beleidsmedewerkers en communicatiespecialisten, je legt direct verantwoording af aan de directie.

Sensitief Communicatief Toegankelijk Energiek Vasthoudend Professioneel Teamspeler Betrokken Inspirerend

Profiel
 • Minimaal Hbo werk- en denkniveau, denk aan bestuurskunde, juridisch economisch
 • Affiniteit met de sector bouwnijverheid strekt tot aanbeveling
 • Affiniteit met ondernemers in het midden- en kleinbedrijf en het vermogen zich in hun belevingswereld te kunnen verplaatsen
 • Ervaring als verenigingsmanager of bestuurssecretaris is een pre
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, ook schriftelijk, is een must
 • Gevoel voor bestuurlijke en paritaire verhoudingen, is tactvol
 • Zelfstandig en zelfstartend maar ook een teamspeler
 • Relativeert, heeft humor en is sociaal handig
 • Heeft en houdt overzicht en brengt structuur aan
 • Schakelt snel en weet te prioriteren, is stressbestendig
 • Proactieve netwerker die niet schroomt om naar buiten te treden
Aanbod | Geïnteresseerd en gekwalificeerd?

Helaas, u kunt niet meer reageren.

Verenigingsmanager / bestuurssecretaris

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.