Voorzitter directie Dongemond college

Professionele onderzoekende onderwijsleider
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Dongemond college

De school voor talent

Het Dongemond college helpt ruim 2.000 leerlingen hun talenten te ontdekken en te ontplooien. Wij dagen hen op twee locaties in Made en Raamsdonksveer uit en helpen hen zich te ontwikkelen tot evenwichtige, weerbare en (zelf)kritische persoonlijkheden die in staat zijn, met een open blik, volop mee te doen aan en een betekenisvolle bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Hiervoor bieden wij hun met 270 medewerkers persoonlijke aandacht en begeleiding, een veilige en prettige leeromgeving en goed en eigentijds onderwijs dat gericht is op kennis, vaardigheden, zelfontplooiing en zelfstandigheid. Persoonlijke aandacht en een veilige en prettige werkomgeving geldt natuurlijk ook voor onze medewerkers. Professionele doorontwikkeling op kennis, vaardigheden, zelfontplooiing en eigenaarschap.

Wij werken vanuit de kernwaarden:

Geborgenheid
Op onze school zijn we er voor elkaar. Voor onze leerlingen, voor hun ouders, voor onze collega’s.
Iedereen mag er zijn, in zijn of haar eigenheid. Dat veronderstelt niet alleen respect voor elkaar, maar ook interesse en betrokkenheid.

Vertrouwen
Wij geven onze leerlingen en collega’s vertrouwen en ruimte om zich te ontwikkelen. Tegelijk hebben wij een principieel vertrouwen dat ze die ruimte op een verantwoorde manier benutten. Binnen de kaders van de school uiteraard.

Verwondering
Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Aan ons de taak om die nieuwsgierigheid te voeden en te sturen. Want nieuwsgierigheid leidt tot verwondering en verwondering is dé drijfveer achter leren en ontwikkelen.

Bevlogenheid
Onze medewerkers maken het Dongemond college. Wij willen een inspirerende school zijn met oprechte aandacht en interesse voor iedere leerling. Dat vraagt om gedreven, bevlogen medewerkers met hart voor de leerlingen, hun vak en onze school.

Functie

Voorzitter Directie Dongemond college

De functie voorzitter directie Dongemond college is nieuw. Uit een evaluatie van de oude (matrix)structuur blijkt veel behoefte te zijn aan heldere en korte lijnen, passend bij de kernwaarden en bij de stijl van de omgang van leerlingen en medewerkers. De voorzitter is allereerst de directeur voor de vestiging Raamsdonksveer. Een grote en moderne VO-school met vmbo, havo en vwo. De school is UNESCO-school en heeft een Technasium. De samenwerking tussen de locaties is goed en logisch, omdat er doorstroming is voor de havo-bovenbouw en er natuurlijk samen veel gedeeld wordt. De voorzitter is vervolgens ook de eindverantwoordelijke voor de beide scholen en legt verantwoording af aan de bestuurder in samenspraak met de collega-directeur en is sparringpartner voor diezelfde collega-directeur en de teamleiders.

De belangrijkste opgave is de realisatie van een professionelere, open en onderzoekende werkcultuur. De school kent een hele goede sfeer en een grote betrokkenheid van de medewerkers en de leerlingen. Daar is veel op geleefd. Een professionelere cultuur kan bijdragen aan scherpere keuzes en slagvaardigere uitwerking van de onderwijskeuzes. Een heldere en eenvoudige aanspreekstructuur is daarvoor nodig. Belangrijk is dan de professionaliteit van de leiding. Verbinding maken, richten, inrichten en verrichten. Er zijn mooie stappen gemaakt, de betrokkenheid en bereidheid is aanwezig, de samenwerking moet versterkt worden. Nu werken aan de vervolmaking van het team en dan zijn prachtige zaken mogelijk voor de regio.

Sensitief Communicatief Toegankelijk Energiek Professioneel Teamspeler Doortastend Betrokken Inspirerend

Profiel

Professionele onderzoekende onderwijsleider

Professionele onderzoeker

Jij stelt de goede vraag. Je luistert en verdiept en maakt zo de verbinding. Onderwijs is voor jou ook een echte professie die je tegenwoordig samen uitvoert als team rondom de leerling waarin iedereen verantwoordelijk is voor het geheel van de kernwaarden. Niet het vak, niet de vakgroep, maar de school realiseert de ontwikkeling van de leerling. Zo sterk als de zwakste schakel. Jij snapt dat voorleven en inleven voor jou daar logisch bij horen. Jij bent een sterke spreker, weet te inspireren op het vak, bent zichtbaar en aanspreekbaar.

Onderwijsleider

Je staat er. Autoriteit zonder autoritair. Onderwijs is mooi en de ontwikkelingen omarm je. Je brengt creativiteit en stimuleert het onderzoek en de mogelijkheden. Je bent ook een leider die organiseert en realiseert, keuzes laat maken en zo ook de focus vasthoudt op de strategie, je team richting kan geven en de leerlingen van het Dongemond college een fantastische tijd en basis voor de toekomst kan geven.

Wij leggen de lat best hoog, maar willen graag samen leren en ontwikkelen en de doelen bereiken.  Je bent een onderwijsleider met brede onderwijservaring en kent de uitdagingen van verandering.

Aanbod

Prachtige rol voor een inspirerend mens

Deze mooie uitdaging is een unieke kans om als teamaanvoerder en directeur mee te werken aan de ontwikkeling van leerlingen en de ontwikkeling van het Dongemond college in Raamsdonksveer. De functie valt in de CAO VO schaal 14.

Procedure

Eerst onbevangen ontmoeten en dan kiezen

De begeleiding van de wervings- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start ‘s ochtends met een eerste korte ontmoeting (speeddate) met verschillende mensen van de organisatie. In de speeddates willen we graag jou als persoon leren kennen en kijken we nog niet naar je cv of je brief. Zoals we onze leerlingen ontmoeten, zo ontmoeten we jou! Zonder vooroordelen, zonder informatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we later op diezelfde dag verder met een diepgaand gesprek over de opdracht, je ervaringen en de match voor jou en voor de organisatie.

De selectiegesprekken zijn gepland op maandag 13 november 2023 en we willen graag afronden voor eind november.

Geïnteresseerd

Samen werken aan mooi onderwijs?

Herken jij je in het profiel en in de ambities die er liggen? We leren je graag kennen. Waar krijg jij energie van, waar ben je goed in en wat zijn jouw drijfveren? Dat bespreken we graag. Ben jij ook nieuwsgierig? Dan zien wij jouw reactie met plezier tegemoet. Dat kan door uiterlijk zondag 5 november 2023 bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden.

De vacature wordt begeleid door Johannes Arets (06-1026 0480). Uiteraard is Johannes bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd, wordt gevraagd om online de Quinn managementrollenmeting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.