Kinderen aan het verven op de kinderopvang

Ondernemende leider, bevlogen, eerlijk en sensitief

Amsterdam
Organisatie |

TintelTuin

TintelTuin is een organisatie met meer dan 70 kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties. Ook biedt TintelTuin peuteropvang in verschillende vormen: in kinderdagverblijfgroepen, in voorschoolgroepen en in peuterspelen groepen (deze laatste vallen onder PeuterTuin, 100% dochter van TintelTuin). De organisatie heeft een omzet van ruim 31 miljoen en er werken ruim 850 medewerkers. Naast resultaatgerichte doelstellingen heeft TintelTuin zichzelf ook duidelijke maatschappelijke en inhoudelijke doelen gesteld.

Met meer dan 35 jaar ervaring is TintelTuin een begrip op het gebied van kwalitatief hoogstaande kinderopvang. TintelTuin biedt een veilige plek waar kinderen volop uitdagingen vinden en alle mogelijkheden krijgen om te groeien. De organisatie doet er alles aan om haar dienstverlening op het hoogste niveau te houden. Het versterken van de pedagogische kwaliteit is hierbij erg belangrijk. De kinderen krijgen altijd de hoogste prioriteit en medewerkers zijn de belangrijkste schakel in het succes.

TintelTuin heeft locaties in de volgende gemeenten:
– Regio Amsterdam: in Amsterdam-Noord en Landsmeer.
– Regio Zaanstreek: in Assendelft, Krommenie, Koog a/d Zaan, Oostzaan, Wormerveer, Zaandam en Zaandijk.
– Regio Waterland: in Ilpendam en Purmerend.

TintelTuin kinderopvang heeft zich ten doel gesteld een maatschappelijke onderneming te zijn en te blijven. Binnen de organisatie heerst een informele cultuur waar het veilig en prettig werken is. Medewerkers zijn trots op hun organisatie en de ontwikkelingen die zij doormaken.

Functie | Voorzitter Raad van Bestuur

Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur van TintelTuin bestaat uit een lid en een voorzitter. Samen zijn zij eindverantwoordelijk voor de aansturing van de organisatie en geven de organisatie een bedrijfsmatige, strategische en lange termijn perspectief. Binnen TintelTuin voelt men zich verbonden door kwaliteit. Dat geldt ook voor het bestuur. Samen doe je het beter dan alleen en samen geef je vorm, sturing en schep je de voorwaarden zodat iedereen binnen TintelTuin het beste uit zichzelf haalt. Als bestuur ben je zichtbaar en de vanzelfsprekende gesprekspartner, intern en extern. Samen met de organisatie pakt het bestuur de strategische vraagstukken op en zet de lijnen en de koers uit waarbij je gezamenlijk verantwoordelijk bent voor het primair proces en de ondersteunende afdelingen. Daarbij vul je elkaar ook aan. De voorzitter speelt een belangrijke rol bij de doorontwikkeling van het pedagogische beleid, vertegenwoordigt de organisatie extern en is zichtbaar en sturend in de regio, de sector en bij externe stakeholders.

Visie Samenwerken Bevlogen Innoveren Benaderbaar Netwerken Transparant

Profiel | Ondernemende leider, bevlogen, eerlijk en sensitief

Ondernemende leider

We zoeken een bestuurder die gelooft in de eigen organisatie en staat voor de kwaliteit van de kinderopvang. Iemand die innovatief vermogen heeft en dit ook bij anderen naar boven brengt. Zodat je als organisatie blijft ontwikkelen, nu maar ook in de toekomst. Je weet wat je nu moet doen om ook straks voorop te lopen in kwaliteit en in de markt. Je kan sturen in een conjunctuurgevoelige sector en bezit executiekracht.  Daarbij zet je zorgvuldig het bedrijfsbelang af tegen de kwaliteit en wat nodig is voor medewerkers en kinderen. Je hebt het lef om regels ter discussie te stellen en om op inhoud je uit te spreken en daarachter te blijven staan. Je bent een echte netwerker waardoor je blijft oppikken wat er speelt en creëer je win-win situaties en nieuwe samenwerkingen.

Bevlogen

Je hebt inhoudelijke ambities, straalt dit uit, benoemt deze door het verhaal met passie te vertellen. Je snapt dat er ook steeds weer een nieuw verhaal moet komen voor een organisatie die inspeelt op de veranderende maatschappij. Je hebt visie op de kinderopvang, het pedagogische beleid, de IKC-vorming en de maatschappelijke rol die TintelTuin vervult. Je hebt affiniteit met onderwijs en passie voor de ontwikkeling van het kind. Je weet wat de toekomst gaat betekenen en hoe je hierop inspeelt. Je snapt dat eigen identiteit van de organisatie en kwaliteit van dienstverlening daarbij een grote rol speelt.

Eerlijk

Je bent transparant en benaderbaar. Je staat naast collega’s en niet erboven. Daarin vervul je een voorbeeldfunctie. Je durft ook kwetsbaar te zijn. Mensen meenemen in processen en zorgen delen. Zeker bij veranderingen. Mensen voelen zich veilig bij jou en durven bij jou aan te kloppen. Je schept geen valse verwachtingen, zowel intern als extern. Daarbij durf je ook buiten de lijnen te bewegen en legt dit helder uit.

Sensitief

Je bent van nature sensitief. Naar je omgeving en naar de mensen toe. Je bent regionaal en landelijk in de juiste netwerken terug te zien. Je vindt het leuk om in diverse omgevingen een rol te spelen en mensen en organisaties aan elkaar te verbinden. Daarbij voel je aan wanneer je een voortrekkersrol moet nemen en jouw bevlogenheid moet laten zien. Ook weet je goed wat het spanningsveld tussen publiek en privaat in de sector met zich meebrengt.

Als persoon sta je dichtbij de mensen. Je haalt makkelijk op bij de ander en weet wat veranderingen en ontwikkelingen betekenen voor het primaire proces. Je bent nieuwsgierig naar wat er speelt op de werkvloer en je geeft ruimte aan de ander.

Aanbod

Een uitdagende en cruciale positie in een maatschappelijke dynamische organisatie met veel impact. Voor de arbeidsvoorwaarden wordt de Adviesregeling Arbeidsvoorwaarden Raden van Bestuur voor organisaties voor Kinderopvang gehanteerd. Deze is opgesteld door de BDKO (beroepsvereniging directeuren kinderopvang). De indeling valt tussen de klasse H en I.

Procedure

Het wervingstraject zal bestaan uit een drietal onderdelen, waarbij je verschillende mensen uit de organisatie zult ontmoeten.

  • Speed op maandag 18 maart: waarin je langs drie tafels kennis maakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.
  • Slow op vrijdag 22 maart: waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
  • Show op dinsdag 26 maart: waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe je jouw werk uitvoert.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je uiterlijk 5 maart te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Martine van der Velpen (06-5060 3351) die deze opdracht begeleidt.

Kandidaten die worden uitgenodigd voor de speeddate op maandag 18 maart, krijg dinsdag 12 maart een telefoontje.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Voorzitter Raad van Bestuur
Vast

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.