ODC Profielmeting & Groepsanalyse

Profielmeting

Van al onze kandidaten maken we een profielmeting. Past de persoon bij het functieprofiel? Zowel qua competenties als qua leiderschapsstijl? We kijken daarbij naar authentieke kracht en talent, maar ook naar kwetsbare kracht en aandachtspunten.

Wat is de motivatie van deze kandidaat? Hoe sluit het profiel aan bij de teamrol-analyse en de teamontwikkeling? Wat voor aanvullende competenties heeft deze persoon? Een profielmeting kan ook als basis voor coaching worden ingezet.

Wetenschappelijk gefundeerd en innovatief, we kijken naar de theorie van Jung en gebruiken het Odin Development Compass (ODC).

Natuurlijk is K+V geaccrediteerd.

Groepsanalyse

Op basis van profielmetingen wordt een analyse gemaakt van het team. Het functioneren van een team is afhankelijk van de combinatie van mensen én het juiste leiderschap. We kijken naar de talenten van teamleden en of die passen bij hun teamrol.

Heeft ieder de juiste competenties, past de teamontwikkeling bij de teamsamenstelling, waar is de kwetsbare kracht en wat zijn de aandachtspunten. Aan de hand van de groepsanalyse kunnen gepaste interventies of coaching worden ingezet.