Teamleider Stedelijk VSO Hub Noord-Brabant

Teamleider Stedelijk VSO Hub Noord-Brabant
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Teamleider Stedelijk VSO

Samen met de directeur en twee teamleiders van de locatie vormen jullie het MT van de school. Ondersteuning ontvang je vanuit het bestuurskantoor waar stichtingsbrede thema’s worden opgepakt. Uiteraard samen met de medewerkers van de locatie. Binnen kaders rol je dit beleid uit op je eigen locatie. Samen zorgen we voor goed onderwijs!

Je functie als teamleider is erg dynamisch wat ook mooi past bij de doelgroep. Samen met je collega-teamleiders zijn jullie verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding op de school. Teamleiders krijgen de ruimte om leiding te geven binnen de kaders van de stichting. Je hebt in deze rol veel eigen verantwoordelijkheid. Als teamleider sta je met je voeten in de klei. Je bent zichtbaar op de afdeling en dichtbij ouders, leerlingen en medewerkers. Je geeft leiding aan een multidisciplinair team van o.a. onderwijsassistenten, leerkrachten en stagecoaches en sluit goed aan bij de behoefte van de medewerkers. Het team is divers. Van erg ervaren tot jong ervaren. De gemene deler is duidelijk: Hoge verwachtingen en toewerken naar de beste uitstroomplek. Je geeft leiding aan medewerkers en bevordert de teamvorming. Je coördineert de bewaking van kwaliteitszorg en (onderwijs)resultaten binnen de school, geeft uitvoering aan het jaarplan en rapporteert over beleidszaken en de resultaten aan de directeur. In deze functie denk je mee op schoolniveau en op stichtingsniveau. Jouw bijdrage telt!

Profiel

Samen is beter dan alleen

Samen, betrouwbaar en reflecterend
Het werken bij Hub Noord Brabant locatie Stedelijk VSO kun je niet alleen. Je hebt elkaar nodig. Je moet wel echt willen samenwerken om dit werk leuk te vinden. Dit past jou als een jas! Collega’s weten wat ze aan je hebben. Je bent betrouwbaar, stabiel en echt. Dat geeft rust. Je durft je kwetsbaar op te stellen en wil altijd bijleren. Jij bent aanspreekbaar en aanwezig voor ouders, leerlingen en collega’s, zodat ze zich gezien en gehoord voelen.

Beschouwend & aanpakken
Een echte aanpakker, dat ben jij! De dynamiek van het VSO geeft je energie. Je hebt een ongelofelijke drive om de leerlingen uit te laten stromen naar een passende vervolgplek. Je denkt daarbij in mogelijkheden en kan achter gedrag kijken. We zoeken ook een onderwijskundig leider. Iemand die elke dag het onderwijs beter wil maken. Daar hebben we jouw beschouwende blik bij nodig. Iemand die achterover kan leunen, het totaalplaatje kan zien en na kan denken over de korte en lange termijn. Niet altijd in het moment van de dag, soms ook uitzoomen.

Betrouwbaar Beschouwend Echt Stabiel Reflecterend Samen Aanpakker Daadkrachtig Flexibel Aanspreekbaar & Verbindend

Over de organisatie

Hub Noord-Brabant

Het Stedelijk VSO

In Rosmalen in de wijk Sparrenburg vlakbij het station staat het Stedelijk VSO. Je komt binnen in een bruisende school in een prachtig gebouw met alle faciliteiten om de leerlingen onderwijs en begeleiding op maat te kunnen bieden. De school heeft een uitstekende naam en is onderscheidend in het bieden van passende uitstroommogelijkheden voor leerlingen naar de dagbesteding, de arbeidsmarkt en een enkeling ook naar het vervolgonderwijs. Jij als nieuwe teamleider zal met open armen ontvangen worden!

Een enthousiast en betrokken team van zo’n 100 medewerkers verzorgt dagelijks het onderwijs aan ongeveer 300 leerlingen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar.

De leerlingen

Veel van de leerlingen zijn afkomstig van andere Hub-scholen en een deel komt van andere reguliere of speciale scholen uit de wijde omgeving. De meeste leerlingen hebben een algehele ontwikkelingsachterstand. Soms in combinatie met een stoornis uit het autismespectrum, een stoornis met betrekking tot aandachttekort en hyperactiviteit en/of sociaal-emotionele problematiek. Ook is er plaats voor leerlingen die prima kunnen leren, maar belemmerd worden door gedragsproblemen of een psychiatrische stoornis.

Passend onderwijsprogramma

Het uitgangspunt is de individuele ontwikkeling van de leerling. Daarom houden we in ons onderwijsprogramma veel rekening met de verschillen tussen leerlingen in ondersteuningsbehoefte, leerniveau en andere factoren. De focus ligt op talenten en mogelijkheden. We zijn flexibel en ontwikkelingsgericht.

Neem je een kijkje in de school?

Aanbod

Werken bij Hub Noord-Brabant betekent je inzetten voor optimale groei en bloei van ieder kind. Met hart, hoofd en handen. Je komt in een bevlogen en betrokken organisatie in een rol met veel afwisseling én ruimte voor groei. Een dynamische werkomgeving waar je wordt gewaardeerd om jouw expertise. In deze functie kom je terecht in een prachtige school. Het bestuursbureau heeft als doel om de scholen zo optimaal mogelijk te ondersteunen, zodat zij zich kunnen focussen op waar het allemaal om gaat: “Goed onderwijs leveren voor onze kinderen, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen!” Inschaling is conform CAO PO schaal A13. Het gaat om een beoogd vaste functie, na tijdelijke aanstelling van een jaar.

Procedure

We zijn benieuwd naar jou!

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. Voor deze vacature ga je in gesprek met verschillende medewerkers vanuit de organisatie om een goed beeld te krijgen van de opdracht en de organisatie. Ook zijn we erg benieuwd naar jou! De gesprekken vinden plaats op vrijdag 24 mei 2024.

Geïnteresseerd

Herken jij je in het profiel? We leren je graag kennen. Want jouw talent telt! Waar krijg jij energie van, waar ben je goed in en wat zijn jouw drijfveren? Dat bespreken we graag. Ben jij ook benieuwd naar ons? Dan zien wij graag jouw reactie uiterlijk 14 mei 2024 tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Deze vacature is in behandeling bij Tamara Wijnja (06-8395 2012). Natuurlijk is Tamara bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.