Over de organisatie
Slachtofferhulp Nederland
Slachtofferhulp Nederland helpt na een strafbaar feit, verkeersongeval of calamiteit. Slachtofferhulp Nederland biedt emotionele steun, hulp in het strafproces en ondersteuning bij het vergoed krijgen van schade. Bij Slachtofferhulp Nederland werken bijna 900 vrijwilligers, ruim 100 stagiairs en 480 betaalde medewerkers. Jaarlijks helpt Slachtofferhulp Nederland ruim 200.000 slachtoffers en nabestaanden persoonlijk. Daarnaast zijn er via de website dit jaar meer dan 500.000 diensten verleend.
Het bestuursbureau ondersteunt en adviseert de organisatie en de tweehoofdige Raad van Bestuur van Slachtofferhulp Nederland en Perspectief Herstelbemiddeling bij bestuurlijke en beleidsmatige vraagstukken. Het multidisciplinaire team (14 professionals) bestaat uit bedrijfsjuristen, het directie- en bestuurssecretariaat, kwaliteitsadviseurs, privacy officer, beleidsadviseur gegevensanalyse, communicatieadviseurs en de woordvoerder. Het is een nieuwe functie, die je uitnodigt tot verdere kansen en ontwikkeling.
Functie
Hoofd Bestuursbureau
In deze functie geef je leiding aan het team van hoogopgeleide professionals. Je werkt nauw samen met de Bestuurssecretaris en je vervangt hem bij zijn afwezigheid. Je rapporteert aan de tweehoofdige Raad van Bestuur van Slachtofferhulp Nederland.
De focus in deze functie ligt op het ondersteunen en faciliteren van de Raad van Bestuur en de organisatie door te adviseren over het strategisch beleid, de strategische vraagstukken en bestuurlijke en besluitvormingsprocessen. Je schakelt snel en zorgvuldig met de Stafhoofden, je ‘organiseert’ de public affairs voor de Voorzitter van de Raad van Bestuur.
Je monitort de activiteiten binnen het bureau. Je faciliteert de professionals in hun persoonlijke ontwikkeling en coacht hen om samen te werken met diverse disciplines rond integrale vraagstukken. Je zorgt voor de juiste bemensing van de afdeling.
Je bent verantwoordelijk voor:
- Het tijdig en adequaat adviseren aan en ondersteunen van de Raad van Bestuur bij de ontwikkeling en uitvoering van visie, strategie, en het (strategisch) beleid, de voortgang en de onderlinge samenhang. Je adviseert en ondersteunt bij de strategische inzet van informatiekanalen bij in- en externe beïnvloeding van de opinie. Door:
- trends en ontwikkelingen te analyseren, interpreteren en te beoordelen voor Slachtofferhulp Nederland en te adviseren over (strategische) risico’s en kansen, specifiek als het gaat om de publieke opinie en/of reputatieschade.
- actief de Slachtofferhulp Nederland-brede plannen en beleid te coördineren, waarbij je zorgt voor consistentie, kwaliteitstoets en (integrale) afstemming tussen de beleidsgebieden in de organisatie (primair proces en staf).
- te zorgen voor adequate in- en externe informatievoorziening en woordvoering.
Profiel
- Een WO-werk- en denkniveau (bij voorkeur bestuurskunde of bedrijfskunde).
- Kennis van en inzicht in besturings-, besluitvormings-, kwaliteits- en veranderprocessen.
- Het (analytisch) vermogen om ontwikkelingen en informatie te doorgronden en deze te vertalen naar de organisatie.
- Affiniteit en kennis van de inzet en werking van communicatie en marketing.
- Goede mondelinge en uitstekende schriftelijke vaardigheden (t.b.v. de kwaliteit en logische samenhang van de stukken(stroom) en correspondentie).
- Goede voortgangsbewaking bij alle activiteiten en overleggen voor het ondersteunen van de Raad van Bestuur.
- Bestuurlijk sensitief en adviesvaardig, gericht op signaleren van trends en ontwikkelingen in relatie tot Slachtofferhulp Nederland.
Aanbod
Een uitdagende, verantwoordelijke en afwisselende positie bij een maatschappelijke organisatie met betrokken medewerkers, een echt ‘A-merk’. De functie kent veel verantwoordelijkheden, biedt ruimte voor eigen initiatief en nodigt uit om de functie verder te ontwikkelen.
De CAO Sociaal Werk is van toepassing, waarbij het salaris afhankelijk is van ervaring bij (32 – 36 uur). Bovenop dit salaris beschik je over een individueel keuzebudget (IKB) waarmee 26 bovenwettelijke uren, 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering omgezet kunnen worden naar geld, scholing of vrije tijd.
Als je de keuze maakt om het IKB volledig om te zetten naar geld bedraagt het full time salaris € 7.067,– per maand. Je krijgt daarnaast een aanstelling voor 1 jaar, met zicht op vaste aanstelling, veel individuele ontwikkelmogelijkheden met individueel loopbaanbudget en een uitstekende reiskostenregeling.
Procedure
De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. Een eerste gesprek oriënterend zal plaatsvinden met K+V.
De gesprekken met Slachtofferhulp Nederland zijn gepland op woensdag 15 juni, een tweede gesprek op maandag 20 juni.
Geïnteresseerd
Wanneer deze functie je aanspreekt zie ik je reactie graag uiterlijk maandag 30 mei aanstaande tegemoet. Dat kan door onderaan bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Voor vragen kun je contact opnemen met Helga Bijker (06-2269 8599).
Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.
Een assessment maakt deel uit van de procedure, evenals het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.