Blijf op de hoogte

Actueel

Wanneer is het tijd voor een nieuwe uitdaging?

In mijn optiek is het de ultieme vorm van zelfreflectie om jezelf af te vragen of je nog de energie en toewijding hebt om je huidige werk uit te voeren. Beantwoord je die vraag op een dag met een nee? Laten we dan samen zoeken naar de reden hiervan.

Nieuw jaar, nieuwe balans op de agenda

Overal waar we komen, zien we hetzelfde: iedereen werkt op standje 100… Verliezen we onszelf daarmee niet een beetje uit het oog? Ons goede voornemen voor 2023 is daarom het (her)vinden van de balans. In dat kader hebben we een evenementenmenu uitgewerkt voor dit jaar.

Een balans tussen hart en hoofd is de formule tot succes

Het WK voetbal is voorbij en het Argentinië van Messi is wereldkampioen. Het team met de beste balans tussen hart en hoofd heeft gewonnen. Het onderschrijft mijn eigen managementfilosofie. Wanneer hart en hoofd in balans zijn, kun je als leider het beste uit jezelf én anderen halen.

Wat hadden we nou afgesproken?

Zoeken naar onderlinge dynamiek hoeft een inclusief selectieproces niet in de weg te zitten. Als je de rest van het proces maar zorgvuldig aankleedt. Mijn persoonlijke aanpak? Ik gebruik heel vaak de zin: “wat hadden we nou afgesproken?”

Help! Ik zoek mijzelf…

“Laat in een sollicitatieprocedure het klikgesprek achterwege”, het zijn de woorden van Sahar Noor tijdens een masterclass over diversiteit en inclusie. Door op zoek te zijn naar de klik op menselijk niveau, selecteer je bewust of onbewust iemand die op je lijkt. Daardoor nemen organisaties steeds hetzelfde type personen aan en kun je niet spreken van een inclusief personeelsbeleid. De redenering is raak en ontzettend logisch, maar toch plaatst het mij voor een enorm dilemma.

Als je niet oefent, kan je ook niet meer leren?

Mijn moeder is deze zomer overleden; ze werd 94 en was moe. Regelmatig denk ik terug aan haar afscheid. Vooral aan een mooi citaat van mijn nichtje op de begrafenis. Ze heeft uitspraken van haar oma verzameld. Eén daarvan is: “ouder worden is zo moeilijk, omdat je het niet kan oefenen.” Sinds de dienst zit deze uitspraak in mijn hoofd. Het zet mij aan het denken. Over mijzelf en over mijn werk.

De Bestuurlijke Stap #2: Loes Kater – Directeur Bestuurder ZGR

In onze artikelenreeks De Bestuurlijke Stap interviewen we bestuurders over hun eerste bestuurlijke uitdaging. Hoe weet je senior professional of je toe bent aan het zetten van de vervolgstap naar een eindverantwoordelijke functie? En waar loop je tegenaan als je eenmaal bestuurlijk actief raakt? In het tweede artikel van deze reeks bespreken we het met Directeur-Bestuurder Loes Kater van ZGR.

Laten we elkaar inspireren!

Als de pandemiejaren ons iets hebben geleerd, dan is het dat de mens een sociaal wezen is. Net als koeien in de lente, verlieten we springend onze stal na het vervallen van het thuiswerkadvies. We snakten naar fysieke ontmoetingen; alles om maar weer samen te komen.

Hoe druk het is bepalen we met elkaar

Lange wachttijden in de horeca en de zorg, vertragingen van leveringen bij pakketdiensten, wachtlijsten in de kinderopvang. Vrijwel alle bedrijven en organisaties kunnen niet meer leveren met de snelheid die je van hen gewend bent. Ons verwachtingspatroon is daar echter nog niet op ingesteld. Ons drukke bestaan is deels kunstmatig van aard. Wat kunnen we doen om de controle terug te pakken?

De Bestuurlijke Stap #1: Aukina de Bruin – Bestuurder De Passerel

In onze nieuwe artikelenreeks De Bestuurlijke Stap interviewen we bestuurders over hun eerste bestuurlijke uitdaging. Hoe weet je senior professional of je toe bent aan het zetten van de vervolgstap naar een eindverantwoordelijke functie? En waar loop je tegenaan als je eenmaal bestuurlijk actief raakt? We vroegen het Aukina de Bruin, bestuurder bij zorgorganisatie de Passerel

Stap aan boord van de Sollicitatie Express!

Solliciteren is niet een simpele tocht van A naar B, maar een reiservaring om nooit te vergeten. Het gaat niet alleen om de eindbestemming, maar ook om de reis. Stap jij deze zomer aan boord van Sollicitatie Express van K+V?

Neem jij je werk mee op vakantie?

Vakantietijd is de tijd van ontspanning. Rust. De knop omzetten. Maar is het een tijd waarin je het werk écht loslaat of neem je het stiekem toch mee in je ‘reisbagage’?

KV Interim Management #4: Informatiewinning als interim bestuurder

In de vierde aflevering van de podcast KV Interim Management bespreken we het belang van informatiewinning als interim bestuurder. Hoe kom je het maximale te weten van de uitdagingen en andere onderwerpen die spelen in de organisatie? En wat als blijkt dat je opdrachtgever onderdeel is van het probleem wat jij komt oplossen?

Waarom moeten we JOU aannemen?

Eigenlijk draait ieder sollicitatiegesprek om één vraag: ‘waarom moeten we jou aannemen?’ Niet iemand anders met dezelfde kwalificaties, maar specifiek JOU. Het is een van de lastigste vragen om te beantwoorden, want je moet laten zien wie je bent als persoon. Soms kom je tijdens een gesprek niet over zoals je zou willen of voel je je door je gesprekspartner … Read More

Ik ben te oud!

Geregeld spreken wij kandidaten die zich ‘te oud’ vinden om mee te komen op de arbeidsmarkt. Ook praten wij zo nu en dan met opdrachtgevers die bang zijn dat kandidaten te oud zijn om aan te haken. Dat is niet oké. Het is een onderbelicht onderdeel van het bredere diversiteitsdebat dat wij met elkaar moeten voeren. Want diversiteit gaat niet … Read More