Trudy’s verhaal: Een reis van verbinding, ondernemerschap en nieuwe uitdagingen

17 oktober 2024

Trudy’s verhaal: Een reis van verbinding, ondernemerschap en nieuwe uitdagingen
Bij K+V geloven we in de kracht van verbinding en het benutten van nieuwe perspectieven. Voor Trudy is dat geen abstract begrip, maar een dagelijkse drijfveer. Met haar uitgebreide achtergrond in het onderwijs, de kinderopvang en de zakelijke dienstverlening, weet ze als geen ander hoe belangrijk het is om mensen en organisaties bij elkaar te brengen. Trudy vertelt met enthousiasme over haar nieuwe rol bij K+V, en hoe deze onverwacht op haar pad kwam.

Trudy, kun je ons iets meer vertellen over hoe je bij K+V terecht bent gekomen?
“Het is eigenlijk heel toevallig begonnen. Ik las een blog op de website van K+V die me intrigeerde en klikte door naar de vacaturetekst: ‘𝘎𝘦𝘻𝘰𝘤𝘩𝘵: 𝘗𝘢𝘳𝘵𝘯𝘦𝘳 𝘖𝘯𝘥𝘦𝘳𝘸𝘪𝘫𝘴 𝘦𝘯 𝘒𝘪𝘯𝘥𝘦𝘳𝘰𝘱𝘷𝘢𝘯𝘨, 𝘈𝘥𝘷𝘪𝘴𝘦𝘶𝘳 𝘦𝘯 𝘴𝘢𝘮𝘦𝘯𝘸𝘦𝘳𝘬𝘦𝘯𝘥𝘦 𝘱𝘢𝘳𝘵𝘯𝘦𝘳’. Dat raakte meteen een snaar bij me. De zinnen die volgden, zoals ‘𝘸𝘪𝘫 𝘸𝘪𝘭𝘭𝘦𝘯 𝘥𝘰𝘰𝘳𝘨𝘳𝘰𝘦𝘪𝘦𝘯 𝘯𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘦𝘯 𝘯𝘰𝘨 𝘴𝘵𝘦𝘳𝘬𝘦𝘳𝘦 𝘰𝘳𝘨𝘢𝘯𝘪𝘴𝘢𝘵𝘪𝘦’, spraken me enorm aan. Mijn interesse was direct gewekt en ik kon niet wachten om meer te weten te komen.”

Wat trok je precies aan in deze functie?
“Ik voelde meteen een sterke klik. De rol van Senior Adviseur, met de mogelijkheid om later als partner verder te gaan, sloot perfect aan bij mijn ambitie en ervaring. Ondernemerschap zit in mijn bloed, en onderwijs en kinderopvang zijn de sectoren waar ik met veel passie in heb gewerkt. Het idee om deze sectoren vanuit een adviserende rol verder te kunnen helpen, voelde als een perfecte match.”

Je hebt al een indrukwekkende carrière achter de rug. Kun je ons wat meer vertellen over je achtergrond?
“Ik ben mijn carrière gestart in de werving & selectie, een wereld waarin ik min of meer toevallig belandde na mijn afstudeerstage bij het Bureau voor Toerisme in Zeeland. Daar ontmoette ik een jong ondernemerskoppel dat net een wervingsbureau was gestart voor animatiemedewerkers in de recreatiesector. Ik werd accountmanager en genoot van de veelzijdige commerciële rol die me door de hele Benelux bracht.
Later, toen ik zelf moeder werd, ontdekte ik een kans in de kinderopvangsector. In de recreatiesector waren we gewend om met een online activiteitenbibliotheek te werken, maar zoiets bestond nog niet voor kinderopvang. Ik besloot dit op te zetten en ontwikkelde samen met softwareontwikkelaars en pedagogen een platform met duizenden ontwikkelingsgerichte activiteiten. Ondanks de uitdagingen als alleenstaande moeder van twee jonge kinderen, groeide het uit tot een groot succes. Mijn platform werd uiteindelijk onderdeel van een grotere softwareleverancier, waar ik doorging als Chief Commercial Officer (CCO).”

Wat inspireerde je om je bedrijf te starten?
“Mijn eigen kinderen waren mijn grootste inspiratie. De wens om hen en andere kinderen meer ontwikkelingsgerichte mogelijkheden te bieden, dreef me om door te zetten, zelfs in de meest uitdagende tijden. Het was hard werken, maar de impact die we hebben kunnen maken voor kinderopvangorganisaties, ook internationaal, gaf me enorm veel voldoening.”

Wat verwacht je van je nieuwe rol bij K+V?
“Na fijne gesprekken met Tamara Wijnja, Martine van der Velpen en Johannes Arets wist ik zeker dat K+V de juiste plek voor mij was. Sinds mijn start op 2 september voel ik me enorm welkom. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega’s te werken aan mooie resultaten en bij te dragen aan de groei van K+V. Wat mij drijft, is de overtuiging dat je altijd kunt bijdragen, hoe klein ook. Daarom ben ik ook buiten mijn werk actief betrokken bij vrijwilligersprojecten zoals de Voedselbank en vluchtelingenhulp. Verbinding maken en bijdragen aan de samenleving zit in mijn DNA.”

Wat hoop je te bereiken in je rol als adviseur?
“Ik wil organisaties in het onderwijs en kinderopvang helpen om hun potentieel te benutten. Door mijn ervaring te delen en samen te werken, geloof ik dat we echt een verschil kunnen maken. En ik hoop dat ik door mijn inzet ook anderen kan inspireren om nieuwe perspectieven te omarmen en te blijven verbinden.”

Trudy van Iwaarden

Senior Adviseur

Deel bericht:

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin
Delen op email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.