Over de organisatie
Canisius-Wilhelmina ziekenhuis (CWZ)

Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) is een groot, algemeen ziekenhuis en heeft een brede regionale functie in Nijmegen en omgeving. Er zijn 28 medisch specialismen, diverse paramedische afdelingen en specifieke afdelingen zoals spoedeisende hulp, een interventiecentrum en IC. Het CWZ telt ruim 650 bedden, er werken circa 3.200 medewerkers en kent vele vrijwilligers die hun werk met hart en ziel doen.
Het CWZ is een topklinisch opleidingsziekenhuis (STZ). Door het stimuleren van medisch en verpleegkundig wetenschappelijk onderzoek, verbetert de kwaliteit van de medische en verpleegkundige zorg. Het CWZ wil in alle opzichten topkwaliteit leveren en stelt zich ook op als bondgenoot van zijn belangrijkste stakeholders. Zeer relevante partners in dit verband zijn de huisartsen in de regio en het Radboudumc.
Het CWZ heeft zich daarnaast met 5 andere landelijke samenwerkende STZ-ziekenhuizen verenigd in Santeon. Men anticipeert proactief op de dynamische ontwikkelingen in de externe omgeving en streeft er naar haar positie steeds verder te versterken. Een belangrijke uitdaging is om binnen het krappe omzetplafond zoveel mogelijk maatschappelijke toegevoegde waarde te leveren, in lijn met de strategie. Dus zo slim mogelijk, zoveel mogelijk patiënten helpen. Dit betekent vol inzetten op verdere doelmatigheid- en kwaliteitsverbetering en innovatie. Om de strategische ambities van het CWZ voor de (nabije) toekomst te kunnen realiseren, is het doorvoeren van omvangrijke ICT-verbeteringen in het CWZ noodzakelijk.
De onderstaande kernwaarden vormen de basis voor de typische “CWZ-er”:
- Professioneel: vakbekwaam en vaardig; zij kennen hun vak.
- Betrokken: hun zorg kenmerkt zich door toewijding, menselijkheid en zorgzaamheid.
- Gedreven: ze doen alles met ambitie en enthousiasme, motivatie en bevlogenheid.
- Grensverleggend: als het nodig is en als het in het belang van de patiënt is, zijn ze in staat om buiten de geijkte kaders te denken en te handelen.
Het CWZ wordt bestuurd door de Raad van Bestuur. Onder de Raad van Bestuur kent het CWZ een unitstructuur. De drie typen van resultaatverantwoordelijke units zijn:
- Zorgunits. Hier wordt de directe patiëntenzorg uitgevoerd. Elk specialisme vormt een eigen zorgunit.
- Capaciteitsunits. Deze units stellen capaciteiten of producten beschikbaar aan de zorgunits. Bijvoorbeeld de OK’s of de laboratoria, radiologie en nucleaire geneeskunde. De leiding bij zowel de zorgunit als capaciteitsunit ligt in handen van een medisch manager (een medisch specialist van het betreffende specialisme) en een manager bedrijfsvoering.
- Service-units. Hierin zijn alle adviserende en faciliterende functies ondergebracht. Deze units ondersteunen de andere units en de Raad van Bestuur. Service-units zijn er op het gebied van HRM, financiën & administratie, management control, services & logistiek en informatiemanagement.
Functie
Manager
U valt onder directe verantwoordelijkheid van de Raad van Bestuur. U geeft leiding aan de service unit IM/MICT. Het werkgebied omvat zowel de ICT-beheer en -service organisatie als de ICT-beleidsvorming en invulling van het informatiemanagement. Daarnaast behoren zowel het functioneel beheer van ziekenhuis brede applicaties als de Medische Techniek en de CMA tot het domein.
Op dit moment omvat de unit de volgende afdelingen:
- Informatiemanagement, die enerzijds bestaat uit een aantal informatieadviseurs en architecten en anderzijds uit een grotere groep applicatiecoördinatoren (projectleiding en functioneel beheer) van centrale applicaties.
- Medische Techniek, die zich op het beleidsmatig, inhoudelijk en uitvoerend terrein van de medische apparatuur in het ziekenhuis beweegt.
- Operations, waaronder het beheer van telefonie, netwerk, databases en systemen vallen.
- ICT Services, waaronder helpdesk en werkplekbeheer centraal staan.
- Applicatiebeheer, waaronder technisch applicatiebeheer en koppelingen behoren.
- Centraal Medisch Archief.
Naast de afdelingshoofden werkt de Manager Informatiemanagement nauw samen met de CMIO. Deze samenwerking wordt vormgegeven volgens het model van duaal management waarin de CMIO verantwoordelijk is voor medische-inhoudelijke ICT-aspecten en prioritering en de Manager Informatiemanagement is verantwoordelijk voor alle organisatieaspecten die de inzet van ICT en MT voor het ziekenhuis met zich meebrengt. Voor de medische techniek is een medisch manager benoemd.
Opdracht
- Opstellen, afstemmen en inrichten van de strategische meerjarenagenda voor ICT en innovatie, waarmee wordt voortgebouwd op de basis die is gelegd met het vernieuwde EPD, ERP en infrastructuur voorzieningen. Dit zal in nauwe samenspraak gebeuren met onder andere de CMIO en overige vertegenwoordigers uit huis.
- In actieve samenwerking met het programmamanagement van CS HiX (het nieuwe EPD/ZIS), de CMIO, andere medici en overige professionals zorgdragen voor adequate ICT-ondersteuning van de lopende implementatie van CS HiX.
- Inzetten van een forse moderniseringsslag van de huidige ICT-infrastructuur, zoals de huidige netwerkstructuur, de servers en de werkplek, inclusief onderzoek naar (beheer) samenwerkingsmogelijkheden met de relevante partners in de regio.
- Professioneel sturen en inrichten van de unit IM/MICT, zodat een toekomstgerichte, klantgerichte ondersteuning van het huis mogelijk wordt gemaakt op het gebied van ICT, informatiemanagement en medische techniek.
- Strak sturen op financiën en kostenbeheersing, als manager tevens de vinger aan de pols houden en ervoor zorgen dat beoogde projectportfolio resultaten daadwerkelijk tot stand worden gebracht en binnen budget worden gerealiseerd.
- Op het gebied van de Medische Technologie spelen vooral het actief vormgeven aan het beheer volgens de Convenant Medische Technologie en het regisseren van het meerjaren uitbreidings-, beheer- en onderhoudsprogramma.
- Op het gebied van het Centraal Medisch Archief (CMA) speelt het digitaliseren van de papieren dossiers en het (digitaal) beschikbaar stellen van de juiste papieren informatie aan de behandelaars.
Profiel
Inhoudelijk, verbindend en constructief
Functie-eisen
- Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur WO-opleiding informatica.
- Ruime ervaring in een soortgelijke integraal verantwoordelijke managementpositie in een complexe organisatie van professionals in profit/non-profit.
- Aansprekende resultaten behaald, heldere visie op duaal management, organisatie ontwikkeling en management development.
- Ervaren in/met project- en programmamanagement: heeft overzicht, kent de klappen van de zweep, ook in aansturing van externen en leveranciers.
- Organisatiesensitief, uitstekend in staat om constructief samen te werken met (medisch) professionals en daarbij op constructieve en motiverende wijze de synergie in belangen van (medisch) professionals en organisatie te optimaliseren binnen het CWZ en ook daarbuiten.
- Een zakelijk instelling: overziet de financiële kansen en belangen voor de organisatie, optimalisatie inzet ICT ter ondersteuning van de primaire processen.
- Toekomstgerichte en brede kijk op ICT en bijbehorende innovaties, en weet ook wat er in de basis moet staan alvorens tot succesvol innoveren over te gaan, beoordeelt de hieruit verkregen informatie op praktische toepasbaarheid voor het CWZ en neemt hierop gerichte actie.
Persoonlijke eigenschappen
- Verdiept zich in processen en is een volwaardig gesprekspartner voor Raad van Bestuur, CMIO en overige professionals en is in staat om binnen een complexe omgeving goed samen te werken.
- Is zichtbaar in de organisatie, is in staat verbinding te brengen, krijgt zaken van de grond en mensen in beweging. Heeft een goed ontwikkeld gevoel voor verhoudingen en potentieel tegengestelde belangen en zal prioriteiten stellen vanuit het gemeenschappelijk belang.
- Geeft sturing aan processen binnen en buiten de unit middels inzicht, overzicht en evenwicht tussen ratio en empathie.
- Heeft doorzettingsvermogen en geduld, is standvastig en overziet het gehele speelveld en weet zich daar effectief en efficiënt te manifesteren.
- Is daadkrachtig, besluitvaardig, diplomatiek en organisatiesensitief, heeft een goed gevoel voor mensen in hun individuele belangen en drijfveren.
Aanbod
Een uitdagende functie in een bijzonder prettige werksfeer. Inschaling en overige arbeidsvoorwaarden overeenkomstig CAO Ziekenhuizen en in overeenstemming met de zwaarte van de functie. De aanstelling is voor 1 jaar met uitzicht en intentie op een dienstverband voor onbepaalde tijd.
Procedure
Kandidaten worden eerst uitgenodigd voor een oriënterend gesprek op kantoor bij K+V, deze zullen op 6 en 7 juni plaatsvinden. Op vrijdag 9 juni zal de voordracht van kandidaten bij CWZ plaatsvinden.
In week 24 vinden de gesprekken bij het CWZ plaats, we streven ernaar om de procedure voor 1 juli af te ronden. Een assessment bij GITP maakt deel uit van de procedure.
Geïnteresseerd
Helaas, u kunt niet meer reageren.