Over de organisatie
Gemeente Nieuwegein

Nieuwegein kiest met de transformatieagenda sociaal domein voor een integrale en ontschotte ondersteuning van de inwoners. Bij de ondersteuning naar werk is de basisfilosofie: maatwerk, integraal, gericht op talenten en competenties en duurzame uitstroom naar een passende plek. Liefst betaald werk, maar als dat (nog) niet lukt, dan wordt ondersteund bij ontwikkeling en onbetaald werk.
Voor de uitvoering van de Participatiewet werkt Nieuwegein samen met de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik, Vianen in de gemeenschappelijke regeling ‘Werk & Inkomen Lekstroom’ (WIL). Vanuit Werk & Inkomen Lekstroom werken trajectbegeleiders, werkcoaches en accountmanagers in lokale teams; in Nieuwegein is dat het zogenaamde Werkteam. Daarnaast werken vanuit de sociale teams (Geynwijs) sociaal professionals van Geynwijs in het werkteam, met als aandachtsveld Arbeidsmatige activering.
Binnen dit Werkteam, dat nog in ontwikkeling is, werken straks ca. tien tot vijftien medewerkers die zich richten op de ondersteuning van inwoners naar betaald of onbetaald werk. Feitelijk wordt daarmee de uitvoering van de Participatiewet, Wsw, arbeidsmatige activering en ondersteuning aan inwoners zonder uitkering gebundeld. Doel is het zoveel mogelijk ‘meedoen’ door middel van werk. Liefst betaald, bij een reguliere werkgever, maar als dat (nog) niet lukt, dan kan een werkleertraject een opstap zijn. De trajectbegeleiders Wsw in het werkteam hebben als doel om de ontwikkeling van Wsw-medewerkers te volgen en stimuleren.
Hierbij wordt intensief samengewerkt met WIL, sociale teams (Geynwijs) en andere (gemeentelijke) partijen in het sociaal domein.
Functie
Teamleider Werk
De teamleider geeft functioneel leiding aan de trajectbegeleiders, werkcoaches en accountmanagers van het Werkteam (zij vallen hiërarchisch onder hun moederorganisaties WIL, Geynwijs en Vitras). Hij/zij vertaalt visie en beleid naar concrete doelen en resultaten en implementeert werkwijzen en aanpakken om die te realiseren. Het Werkteam is een team in wording. De teamleider heeft als uitdrukkelijke taak om dit team te ontwikkelen tot een enthousiast, betrokken, slagvaardig en op samenwerking gericht team. Daarnaast is de teamleider verantwoordelijk voor het inrichten en optimaliseren van werkprocessen en managementinformatie.
De teamleider van het lokale werkteam wordt tevens de hiërarchisch leidinggevende van de (circa 130) Wsw-medewerkers, die per 1 jan 2019 in dienst komen van de gemeente en die werken bij reguliere werkgevers (via detachering of begeleid werken), bij de gemeente zelf (in groenonderhoud en schoonmaak) en bij de stichting Beschut Werk Lekstroom. De plaatsing, begeleiding en jobcoaching van de Wsw-werknemers zal worden uitgevoerd door medewerkers van het Werkteam onder aansturing van de teamleider.
De teamleider krijgt een ruim mandaat om personele beslissingen ten aanzien van de Wsw-medewerkers te nemen. Ook is de teamleider eindverantwoordelijk voor de verzuimbegeleiding en de ontwikkeling van de Wsw-medewerkers. In de praktijk zijn de trajectbegeleiders/jobcoaches in het lokale werkteam het eerste aanspreekpunt voor de Wsw-medewerker en de werkgever.
KERNWOORDEN
- Pionier, ondernemend.
- Teambuilder.
- Gericht op kansen en mogelijkheden in plaats van op belemmeringen en onmogelijkheden.
- Samenwerker, die ook zelf de handen uit de mouwen steekt.
- Sensitief en resultaatgericht; krijgt zaken voor elkaar op basis van ‘gegund worden’.
- Oprecht geïnteresseerd in mensen en hun ontwikkelmogelijkheden; betrokken bij de doelgroep.
Profiel
- Je bent een pionier en ontwikkelaar, maar zorgt tegelijkertijd voor stabiliteit.
- Samenwerken is één van je sterkste punten.
- Je bent proactief en hebt ervaring met het implementeren van verandering en het optimaliseren van werkprocessen.
- Je hebt een HBO / WO werk- en denkniveau, met minimaal een afgeronde HBO opleiding, ervaring met arbeidsmatige activering en kennis van de Wsw en de Participatiewet.
- Je hebt ruime aantoonbare leidinggevende ervaring. Je omgeving ervaart je als een natuurlijk leider.
- Je bent bekend met de financieringsstromen binnen het werkveld.
- Je hebt veel affiniteit en aantoonbare ervaring met werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of een beperking en weet goed aan te sluiten op hun leefwereld.
Aanbod
Het gaat om een vaste vacature, voor 36 uur per week. Eerst een aanstelling voor 1 jaar, met daarna uitzicht op vast.
Het salaris is afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring en bedraagt maximaal € 5.520,= (schaal 12) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast krijg je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. De gemeente Nieuwegein biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
Procedure
De gesprekken bij K+V worden gepland in week 48 en 49. De eerste selectiegesprekken bij de opdrachtgever zijn op donderdagmiddag 13 december. De vervolggesprekken zijn op maandagmorgen 17 december. Het arbeidsvoorwaardengesprek is op woensdagochtend 19 december.
Geïnteresseerd
Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel te reageren door jouw cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Michiel van Wessem (06 52 008834).
Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.