Dag 2023! Op naar de volgende 35 jaar!

21 december 2023

Het is bijna het einde van 2023, een moment waarop je misschien net de skilatten uit de kast haalt of haastig de laatste kerstinkopen doet. Voor ons is dit het einde van een bijzonder jaar. Het markeert de afsluiting van een jaar waarin we met trots ons 35-jarig bestaan hebben gevierd. Heel veel dank aan iedereen voor de waardering en felicitaties die we hebben ontvangen.

Dit jubileumjaar zet ons aan het denken over de toekomst: “Hoe zien de volgende 35 jaar eruit?”
We zijn volop bezig met het verder vormgeven en implementeren van onze toekomstvisie, waarbij we technologie nog meer gaan benutten om de menselijke connectie te versterken.

Kunstmatige intelligentie en de menselijke maat

Het vooruitkijken naar de komende 35 jaar is een ambitieuze onderneming. Sommigen denken misschien aan een dystopische toekomst waar robots overheersen. De tijd zal het leren… Dit brengt ons bij het meest besproken onderwerp van 2023: kunstmatige intelligentie.
Binnen onze organisatie is kunstmatige intelligentie ook een veel besproken onderwerp. “Wat gaan we doen met kunstmatige intelligentie”, is menig overleg mee begonnen. “En hoe?…”, wordt dan stilletjes verzucht aan de vergadertafel. We zijn ons er allemaal van bewust dat kunstmatige intelligentie een belangrijke rol zal spelen in ons werk, en in dat van jou, in de komende jaren. Hoe gaan wij deze technologie concreet inzetten?

Op dit moment is dat nog een open vraag en dat willen we graag zo houden gezien de snelheid van de ontwikkelingen op dit gebied. Binnen K+V zijn we aan het experimenteren met AI-toepassingen, waarbij het belangrijk is om heldere grenzen te stellen. Technologie biedt fantastische mogelijkheden, maar is het gebruik altijd wenselijk? Het gebruik van algoritmes bij de selectie van kandidaten past bijvoorbeeld niet bij onze organisatie en de functies waarvoor wij werven. Ondanks de beperkingen van de menselijke geest, is het menselijk beoordelingsvermogen bij soft skills nog steeds superieur aan dat van technologie. Nog wel. Dus laat je technologie niet uit zichzelf een selectie maken op basis van soft skills. Kunstmatige intelligentie kan ondersteunend werken in het selectieproces, maar zal in onze aanpak vooralsnog geen leidende rol spelen.

Het verenigen van technologie met onze missie

Wij zoeken naar toepassingen die matchen met de identiteit van K+V. Onze missie is om mensen, teams en organisaties met een maatschappelijk hart verder te helpen door betekenisvolle verbindingen te realiseren.

Bij het nastreven van die missie, geloven we zeker dat hedendaagse technologische ontwikkelingen ons kunnen helpen. Ongemerkt zijn er patronen terug te herkennen in een carrièreverloop. Van jou, van mij, van iedereen. Wanneer wij kunstmatige intelligentie gebruiken om patronen tijdig te (h)erkennen, kunnen we daarop inspelen. Dit draagt bij aan een effectievere en persoonlijkere benadering in het wervingsproces. Misschien denk je niet aan ons tijdens een specifieke vacature, maar weten we met een gerichte boodschap jou precies op het juiste moment te bereiken. Precies passend op het geschikte moment. In deze drukke tijden heb je helaas niet iedereen even scherp op het netvlies. Net zoals jij waarschijnlijk niet even scherp hebt welke openstaande vacatures allemaal zouden passen bij jou. Technologie kan ons helpen om elkaar op het juiste moment te vinden. Het kan ons helpen om nabij te zijn.

We geloven dat het herkennen van, en het tijdig inspringen op, deze patronen een gevarieerd en krachtig kandidatenaanbod aan tafel brengt. Eenmaal aan tafel ontstaan waardevolle connecties en nieuwe werkrelaties.

Dat brengt ons bij ons goede voornemen voor 2024; en de 34 jaar die daarop volgen. Wij geloven in de kracht van menselijke relaties. Die ontstaan alleen door nabij te zijn. Dat blijven we doen en is de kracht van K+V. We kijken uit naar het blijven bouwen aan betekenisvolle connecties en het ondersteunen van jouw carrière- en organisatieontwikkeling. Fijne feestdagen en een gezond en betekenisvol nieuwjaar gewenst!

Maartje Peters

Partner K+V

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.