De kunst van het geven:

Waardevol netwerken voor interim managers
31 augustus 2023

Voor een interim manager is het hebben van een krachtig netwerk goud waard. Veel interim professionals vinden het echter lastig om het maximale te halen uit netwerkmomenten. Staat netwerken voor jou gelijk aan het geven van een handdruk, het uitwisselen van een kaartje en het versturen van een connectieverzoek via LinkedIn? Dan laat je kansen liggen om op een waardevolle manier te netwerken. De goudader van je netwerk vind je door jezelf te verbeteren in de kunst van het geven.

Wederkerigheid

We leven in een tijdperk met steeds meer vluchtige contacten. De digitalisering van onze contactmomenten komt de kracht en diepgang van onze relaties niet altijd ten goede. Werp eens een blik op je LinkedIn-connecties. Met wie heb je de afgelopen twee jaar daadwerkelijk contact gehad? Een contactenlijst zonder menselijke interactie kent geen waarde.

Echte relaties ontstaan als we de tijd nemen om vragen te stellen, te zoeken naar gemeenschappelijke uitdagingen en als we samen ervaringen uitwisselen. Dat gebeurt als je allebei een stukje van jezelf durft te geven aan de ander. Net als thuis eigenlijk.

Daarbij kent een gelijkwaardige netwerkrelatie een zekere mate van wederkerigheid. De waarde van een contact bestaat door balans te houden tussen datgene dat je ‘geeft’ en wat je ‘neemt’. Dat vraagt een wederzijdse investering. Waar iemand voor jou een waardevolle sparringpartner kan zijn, kan jij dat ook zijn voor een ander. Als we geven, of het nu gaat om advies, tijd of middelen, creëren we een omgeving waarin anderen ook geneigd zijn te geven. En hoe fijn kan het zijn om elkaar verder te mogen helpen?

Geef dus iets van jezelf, in welke vorm dan ook, en een ander zal bereid zijn om dat ook voor jou te doen.

Een plek om te beginnen met geven

Maar waar begin je met het beoefenen van de kunst van het geven? Een ideale plek zou een omgeving kunnen zijn waar professionals samenkomen, van elkaar kunnen leren, en natuurlijk, geven.

Het K+V Event voor interim managers in Veenendaal is zo’n omgeving. Bij ons krijg je de kans om jouw kennis en ervaringen te delen met gelijkgestemde professionals, terwijl je ook leert van anderen. Bij de workshop van Wietske van Ierssel over LinkedIn, bieden we nieuwe inzichten en vaardigheden die je direct kunt toepassen. Een fijne balans dus tussen ‘geven’ en ‘nemen’.

We organiseren dit event in november tweemaal, op donderdag 2 november en dinsdag 28 november. Zien we je op een van deze data in Veenendaal? Laten we om elkaar blijven geven.

Micha van Aart

Partner K+V

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.