De vacaturevideo: leer een organisatie kennen van binnen én van buiten

13 september 2019

Als werving- en selectiebureau werft K+V voor organisaties van alle soorten en maten. Van lokale overheden tot instellingen voor verstandelijk gehandicaptenzorg en van brancheverenigingen tot hightech bedrijven uit de Achterhoek. Meer dan eens zetten we sollicitatieprocedures op voor organisaties met minder naamsbekendheid dan de gemeente Den Haag of Friesland Campina. Het kan frustrerend zijn om potentiële kandidaten mis te lopen, omdat zij een organisatie niet bij naam kennen en de positie in de markt niet begrijpen. Helaas maakt onbekend toch vaak onbemind. Om de wereld van de sollicitant en die van de opdrachtgever dichterbij elkaar te brengen, biedt K+V sinds kort het volgende aan: de vacaturevideo.

Als opdrachtgever krijg je de kans om meer van je organisatie te laten zien en als sollicitant zie je direct met wie je waar gaat werken. In een sollicitatieprocedure ben je als opdrachtgever niet enkel de vragende partij; je moet ook laten zien wat je te bieden hebt. Naast goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, bied je ook een werkplek, collega’s én een verhaal aan. Een ambitie met opgaven. Misschien voorkomt het tijdens het sollicitatieproces zelfs een vorm van teleurstelling wanneer iemand vooraf meer weet over de organisatie.

Hoge arbeidsintensiteit

Hoewel wij bij K+V overtuigd zijn van de functie en het nut van video, onderkennen we dat het een enorm arbeidsintensief-proces is. Het schrijven van een script, voorbereiden van de opname, filmen op locatie, interviewen van betrokkenen, uitzoeken van geschikt materiaal en dit weer monteren. Om nog maar te zwijgen over de constante afstemming die je met alle betrokken partijen moet houden.

Daarom is de conclusie van de Online Video Monitor 2019  (uitgevoerd door Quadia, Marketing Facts & SAMR) ook niet heel vreemd: “Marketeers willen wel meer video in zetten, maar hebben de tijd of de expertise niet.” Als marketeers daar al moeite mee hebben, dan doen wij dat onze opdrachtgevers toch ook niet aan? Nee, dat werk neemt K+V je uithanden en wij nemen er alle tijd voor.

K+V heeft de expertise in huis

Mocht je je inmiddels zijn gaan afvragen wie deze K+V-medewerker is. Ik ben Robin Weijs en sinds vorig jaar november bij K+V actief als Community Manager. Een vage functietitel, waar ik je niet te veel mee zal vermoeien. Houd het er maar op dat ik verantwoordelijk ben voor het merendeel van de online communicatie van K+V. Van het schrijven van teksten voor op de website, tot het opzetten van marketingcampagnes. Maar ook het analyseren van onze database en onze community van kandidaten betrokken houden bij K+V. Daarnaast neem ik ook de productie van video’s voor mijn rekening, net als het gebruik van deze video’s tijdens wervingsprocedures.

Sommige van jullie hebben mij al met mijn camera-apparatuur voorbij zien schuifelen. Zo ook bij de gemeente Gorinchem. Voor die gemeente hebben we recentelijk een sollicitatieprocedure afgerond, waarbij we een video inzette ter promotie. Een video van slechts 1,5 minuut, waarbij we mensen vanuit de organisatie aan het woord lieten en de gemeente in beeld brachten. En weet je wat het ons opleverde? 162 kijkuur en een kleine 200 sollicitanten. Ik zeg: de kracht van video.

Maar eigenlijk ben ik wel benieuwd hoe jij kijkt naar video als aankleding van een vacature. Zie jij het als een toevoeging? Ik hoor het graag van je. Mocht je willen weten wat video voor jouw organisatie kan betekenen, dan kun je uiteraard ook contact opnemen.

*Nooit meer een video missen? Volg ons dan op YouTube of onze andere sociale mediakanalen (LinkedIn, Twitter & Facebook).

Robin Weijs

Community Manager

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.