Een brief van Wiebes en dan?

25 november 2016

…..zzzp’er een zelfsturende, zelfstandige zonder personeel? Of bedoelt u weer iets anders?

De handhaving van de wet DBA is uitgesteld met nog een jaar. Dat moet de rust in zzp-land terugbrengen? Wat een gesol met een enorme groep mensen, die een uiterst belangrijke rol speelt in de economie van Nederland. Schandalig eigenlijk, stel dat het werknemers waren, wat was er dan gebeurd? 1 miljoen mensen die zouden staken? Of 1 miljoen mensen die gewoon hun BTW een kwartaal niet afdragen….?
Iedereen zit opnieuw met vragen en niet in het minst de opdrachtgevers van zzp’ers. Hoe kun je bepalen of iemand “kwaadwillend” is? Wat doet nu de RA die de jaarcijfers controleert? Hoe geef je nu een goedkeurende verklaring af over 2017? Wat doet de RvT dan? Wat moet ik nu, als interim manager? Om nog maar te zwijgen over de bijzondere positie van interim bestuurders!

Voor K+V is er maar één antwoord; Wij gaan gewoon door op de ingeslagen weg . Dus als organisatie en als interim manager doe je zaken met een betrouwbare intermediair die je ontlast van de zzp-zorgen. Wij gaan het contract aan en niet u als opdrachtgever. De door ons gebruikte overeenkomst met de zelfstandige ondernemer/interim manager is een (door de belastingdienst) goedgekeurde modelovereenkomst, zekerheid dus voor alle partijen. Daarnaast gaan wij extra toezien op het ondernemerschap van de interim manager, onze zorgplicht! Met deze maatregelen doen wij waar we voor zijn, ontzorgen en verantwoordelijkheid nemen!

Reageren? e-mail mij.

Johannes Arets

Directeur

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.