Hoe worden we samen meer?

19 juli 2017

Sinds twee weken werk ik nu bij K+V en ik voel de energie al stromen.

Sinds twee weken werk ik nu bij K+V en ik voel de energie al stromen. De nieuwe invalshoeken en andere ideeën doen me goed. Als één van de twaalf adviseurs ben ik all-round inzetbaar. Mijn focus ligt met name op de zorg. Daar heb ik in diverse rollen veel ervaring opgedaan. In de bemiddeling bij Randstad, FunktieMediair en als ZZP-er, en in het zorgmanagement als manager Facilitair in een ziekenhuis. De keuze voor K+V was niet moeilijk. Zij staan voor maatschappelijk ondernemerschap. Dat merk je, want geld is niet de belangrijkste drijfveer. Toch mooi dat zoiets kan! Laat dat nou net bij mijn visie passen: hoe worden we samen meer.

Even voorstellen: Marija Sleijster

Hoe ik dat toepas in de zorg? Volgens mij mag de zorg best wat zakelijker, met beperktere middelen. Maar het moet blijven gaan om het bieden van betere zorg. Hiervoor zijn mensen nodig op sleutelposities die snappen waar het om gaat. Niet praters, maar resultaatgerichte doen-denkers die stappen durven, en kunnen zetten. En daar ligt mijn rol, als verbinder. Mijn werk is altijd een coproductie: ik kan mensen leveren die met elkaar iets kunnen creëren. Dat geeft mij enorm veel voldoening; netwerken en verbindingen leggen waarmee iemand echt geholpen is en verder komt. Niet alleen op werkgebied, maar ook privé.

Klankbord

Een onderdeel van mijn werk is schaduwmanagement. Je volgt zo niet alleen de persoon, maar ziet ook wat er gebeurt in een organisatie. Als je je kandidaat blijft volgen, kom je in het hart van een bedrijf en weet je wat er gebeurt. Ik mag over de schouder meekijken en fungeer voor de interimmer als klankbord. Hij of zij staat soms ook alleen, dit hoort nu eenmaal bij de rol van interimmer. Ik ben er dan als sparringpartner; samen bereik je gewoon meer voor de opdrachtgever.

Delen = vermenigvuldigen

Deze baan is enorm afwisselend. Als je midden in een acquisitie of een procedure zit, is het spannend. Zal het goed gaan? Daarnaast ben ik voortdurend in contact met mensen uit de zorgsector en dat contact is bijzonder. Het zijn stuk voor stuk zeer bijzondere en bevlogen mensen; (meestal) zonder dubbele agenda en heel open. Misschien omdat zorgbestuurders en directieleden horen dat we verstand van zaken hebben? We leveren niet zo maar mensen, maar zijn betrokken bij de organisatie en durven verder te gaan. Daarvoor krijgen we vertrouwen en openhartigheid terug. Delen is vermenigvuldigen!

Marija Sleijster is sinds kort adviseur bij K+V; het interim- en werving & selectiebureau voor levende organisaties en werkende kandidaten in zorg, overheid, onderwijs en management.

Marija Sleijster 

Adviseur

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.