Hulp vragen met de feestdagen?

20 december 2018

Van de week stond ik te hannesen met mijn (te) grote kerstboom. Niet te doen in je eentje! Ik heb mijn buurman gevraagd. Met z’n tweeën hadden we hem natuurlijk in no time binnen, getopt en kaarsrecht in de staander. Heerlijk, even hulp vragen. En wat grappig is, de buurman vond het ook leuk om te helpen. Gaf hem ook een echt kerstgevoel. OK, kwam wellicht ook door de wijn naderhand…maar toch.

Met kerst word je altijd gevraagd om anderen hulp aan te bieden. Je wordt bestookt met reclames en beelden waarin gelukkige mensen ongelukkige mensen helpen. Het komt me toch opeens wat ouderwets over. Ook een beetje superieur of zo iets.

Eigenlijk is hulp vragen veel leuker. Wat mij opvalt is dat als je gericht hulp vraagt, mensen graag helpen. Helpen geeft een goed gevoel. Hulp geven heeft misschien wel veel meer waarde voor de gever dan voor de ontvanger. Ga ook eens aan de andere kant staan en vraag om hulp, dat is stiekem veel leuker.

Wij helpen bij K+V veel mensen aan een nieuwe baan en organisaties aan nieuwe spelers en aanvoerders, dat voelt goed. We helpen vaak eerst om een gerichte vraag te stellen, dan kunnen wij vaak beter helpen. Wij gaan ook in 2019 meer hulp vragen aan jullie. Als “community” gaan we jullie meer betrekken bij onze diensten. Wat verwachten jullie van ons? Samen kom je verder en hulp vragen helpt echt.

Voor de kerstdagen zou ik zeggen probeer het eens uit: vraag eens hulp. Bij het koken, bij de kerstversiering, verzin het maar. Kijk of jij de ander een goed gevoel kunt geven. Ik ga in ieder geval hulp vragen en ik start bij het koken……

Namens alle mensen bij K+V wens ik jullie hele mooie en warme en behulpzame kerstdagen en een prachtig 2019 wij helpen weer graag in het nieuwe jaar!

Johannes Arets

Directeur

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.