Nieuwsbrief juni 2016

14 juni 2016

Verheugt u zich ook zo op deze zomer?

Een prachtige zomer is aanstaande voor de ware sportliefhebber. Het EK voetbal is net gestart maar dan wel zonder het Nederlands elftal. Dan ook geen voetbal kijken? U houdt zeeën aan tijd over; met minder bier en bitterballen stijgt de productiviteit, maar het gaat weer wel ten koste van de participatie, omdat we de straten niet samen oranje kleuren.

Over het EK voetbal moeten we niet te veel treuren, omdat het Nederlands elftal niet vertegenwoordigd is. Er zullen veel spelers aanwezig zijn die in Nederland zijn opgeleid, maar onder de vlag van andere landen furore zullen maken. Denk aan Zlatan, Vertonghen, Dembele en Mertens, allemaal Hollandse school. En het Nederlands team komt er wel weer bovenop, een nieuwe en meer nederige generatie topvoetballers is al goed onderweg naar het volgende kwalificatietoernooi. Hoewel coach Blind zijn naam niet mee heeft, wordt hij ondersteund door een goede Advocaat; samen zullen ze zorgen voor nieuw leiderschap en een team dat ervoor wil gaan. Ook zullen we in de finale van het EK een zeer belangrijke rol vervullen, want bij afwezigheid van het Nederlands team krijgt het arbitrale team van Björn Kuipers de gelegenheid zich andermaal te bewijzen op het allerhoogste niveau. Zijn we er toch weer bij!

De Tour de France start binnenkort daarna Wimbledon en in augustus staan de Olympische Spelen in Rio op het programma. Prachtige sporten, steeds beter in beeld gebracht door grote HD en Curved beeldschermen die woonkamers, tuinen en terrassen domineren, we willen geen detail missen!

Mijn voorspelling is dat de Nederlandse sporters het deze zomer uitstekend gaan doen. De pers schrijft ze podiumplaatsen en een ware medailleregen toe. Soms juichen we wat te vroeg, kijk naar Steven Kruijswijk die de Giro wel ging winnen maar vlak voor de meet toch ten val kwam. Maar Daphne en Ranomi zullen, volgens de kenners, goed zijn voor Goud.

En Tom Dumoulin, tijdritspecialist die ook makkelijk in de bergen meekan, eindigt zeker op het podium in Parijs. Daar waar Kiki Bertens al bijna op het podium stond. Gaat zij ons verrassen op Wimbledon en wellicht ook op de Olympische Spelen?

Henk van der Velde
velde@kv.nl

Nieuwsbrief juni 2016

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.