Nieuwsbrief oktober 2017

13 oktober 2017

Mijn naam wordt niet genoemd….

Den Haag is eruit! De namen gaan rond en de Professor Akkermannetjes worden al weer zenuwachtig: wie is er al gebeld? Er is een Regeerakkoord. Boeiend voor onze bedrijfstak want de Wet DBA en de WNT hebben veel impact gehad op ons werk  als intermediair de afgelopen jaren. Een enorme hoeveelheid aan accountant- en advocaatkosten. Nieuwe contracten, zenuwachtige inkopers, onzekere Raden van Toezicht: met de RIM naar de Belastingdienst. Grote onzekerheid en onduidelijkheid voor onze klanten, opdrachtgevers en kandidaten en interim managers. Een valse jacht op de zelfstandigen, waarbij de goeden buitensporig gestraft zijn voor de misstanden van enkelen. De hang naar een controlerende overheid overheerste alle maatregelen en maakt het voor iedereen onwerkbaar. Wat beoogd werd, werd niet behaald.

En nu dan? Het lijkt zomaar de betere kant op te gaan. Heldere kaders, objectief vast te stellen. Boven de € 75,– per uur is iemand een ondernemer, daaronder moet je het bewijzen en onder € 18,– ben je het niet. Nou dat is nog eens simpel. Net zo simpel als in 2030 mag er geen auto meer verkocht worden met CO2 uitstoot. Heerlijk!

Of is het toch niet zo simpel? Heb ik niet goed gelezen? Is er toch nog ruimte voor interpretatie? Ruimte voor workshops en advocaten? Vast wel. Maar een ding staat vast. De wet DBA verdwijnt (net als WNT 3). Alle modelovereenkomsten kunnen over twee jaar in de prullenbak (zolang zal het nog wel duren) én we gaan van regels naar kaders!

Komt het dan toch nog goed?

Johannes Arets
Directeur
arets@kv.nl

Nieuwsbrief oktober 2017

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.