Onwerkelijke situatie, maar samen kom je verder

19 maart 2020

Het is een onwerkelijke situatie met veel onrust, zorg en verwarring. Eigen verantwoordelijkheid nemen als eerste. We werken zoveel mogelijk vanuit huis, het kantoor is een kleine veilige haven met een kernbezetting. Handen wassen, afstand houden en veel schoonmaken.

We volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus de hele dag. We hebben vertrouwen en bewondering voor de mensen in Den Haag, de mensen in de zorg, de logistiek, het onderwijs, …

De kerkklokken klonken deze week als teken van hoop en we maakten lawaai voor de mensen in de zorg om hen te bedanken en onze waardering uit te spreken. Het zijn verwarrende tijden met grote zorgen, met grote onrust en toch ook weer mooie veerkrachtige momenten. Het onderwijs pakt de handschoen op; innovaties die al jaren in voorbereiding zijn worden u versneld ingevoerd en lijken prima te werken; de leerlingen zitten thuis online hard te werken en lessen te volgen. Anderen melden zich aan voor de zorg of voor de logistiek. Cross-sectorale bewegingen worden ineens gemaakt.

Onze dienstverlening gaat door als de situatie dat toestaat, zoveel mogelijk via allerlei online tools. Microsoft teams blijkt een perfect middel te zijn. En FaceTime natuurlijk ook, net als Zoom en Skype. Snel contact leggen met elkaar, kandidaten en opdrachtgevers. Eigenlijk is alles er al lang en blijkt dat allemaal prima te werken.

Natuurlijk is de persoonlijke ontmoeting het best, maar nu moeten we het anders doen en samen. We merken dat alle gesprekken beginnen met: Hoe gaat het met je? Waar ben je? Wat doe je? Kan ik je helpen?

Niemand kan op dit moment voorspellen hoelang deze onwezenlijke situatie gaat duren. Maar de geschiedenis leert dat we dit soort situaties altijd weer overwinnen en er zelfs sterker uit zullen komen.

De eerste zorg is de gezondheid natuurlijk en daar dragen we allemaal vanuit eigen verantwoordelijkheid aan bij.  Daarnaast  werken wij voor en met mooie organisaties en kandidaten. Graag staan wij nu en  ook straks weer voor jullie klaar. We helpen jullie graag  en samen maken we gebruik van allerlei technieken waardoor we veilig en verantwoord kunnen blijven werken en matchen. Laten we elkaar zoveel mogelijk ondersteunen, zoeken en vinden de komende weken. Samen kom je verder!

K+V

Het gaat om mensen

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.