Van achter de laptop, op zoek naar de match

10 april 2020

Ontmoet de persoon achter het cv, het gaat om mensen, als bekende van K+V heb je deze kreten vaker voorbij zien komen. Maar plots moet je samen met opdrachtgevers en kandidaten gaan experimenteren met online matching. Wij, die zeggen dat je mensen echt en oprecht moet ontmoeten om een goede indruk te krijgen, zijn vanuit het niets een online organisatie. Een ontmoeting zonder handen schudden? Alleen het idee al. Maar toch begint het ook bij ons te wennen.

Ongeacht grootte, ongeacht branche en ongeacht werkzaamheden, iedere organisatie ondervindt de gevolgen van de coronacrisis. Gelukkig voor ons zijn er veel digitale middelen om onze werkzaamheden uit te voeren. Wij realiseren ons dat niet iedere organisatie in die gelukkige positie is.

Microsoft Teams, Zoom, Facetime, Google Hangouts, je hebt de diverse video-vergaderingtools vast wel voorbij horen komen. Stuk voor stuk krachtige applicaties, maar ze leveren ook hilarische situaties op. Dan loopt er plots bij een gesprek een kat door het beeld of hoor je een krijsende peuter op de achtergrond. Maar bovenal geven deze toepassingen ons de gelegenheid om in contact te staan met elkaar. Om toch dat gesprek aan te gaan en het (digitale) kopje koffie te drinken. Zonder handdruk vooraf, maar met een doordringende blik in de ogen tijdens het gesprek. Door verscheidene video-applicaties op een doordachte, gestructureerde wijze toe te passen, lukt het om opdrachtgever en kandidaat succesvol aan elkaar kunnen koppelen. Ook in het huidige tijdperk.

Zo kan het dat we vorige week een wervingstraject hebben afgrond en dat het onderwijs een HR manager rijker is geworden. Geheel digitaal, maar even secuur en net zo succesvol als anders. De kandidaat, een opdrachtgever met selectiecommissie en een adviseur, allemaal op afstand en van de eigen locatie meekijkend. Wanneer je met elkaar de techniek onder de knie hebt, dan merk je dat dit soepel verloopt. Tot tevredenheid van de kandidaat en opdrachtgever. En zo zijn er meer procedures die nu in de afrondende fase zitten. En zo worden we er allemaal steeds bekwamer in.

Ook onze bijeenkomsten vinden digitaal doorgang. Op vrijdag 17 april gaan 22 deelnemers meedoen met onze eerste digitale kennismakingsbijeenkomst. Enorm spannend, maar ook weer enorm leuk om te mogen doen. Voor ons gaat het om de ontmoeting, zelfs al is het een ontmoeting vanaf afstand.

Aan dit alles merk je dat we de fase van aftasten voorbij zijn. Inmiddels hebben sollicitanten en opdrachtgevers vertrouwen in online middelen. Ook in coronatijden zoeken onze opdrachtgevers naar professionals, kijken kandidaten naar nieuwe uitdagingen en zoeken wij naar de match. Heb jij zelf de stap al gezet? Onderstaand zie je diverse mooie vacatures. Een digitale kop koffie en kennismaking is altijd mogelijk.

K+V

Het gaat om mensen

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.