Verschuivingen bij K+V in 2021: nieuwe en vertrekkende partners

15 december 2020

Er gaat het nieuwe jaar het een en ander veranderen bij K+V. In 2021 versterken we ons team met twee nieuwe partners: Micha van Aart en Gerard van Rij. We nemen afscheid van twee gewaardeerde en gelauwerde partners: Michiel van Wessem en Henk van der Velde. Michiel en Henk gaan allebei genieten van hun pensioen. De komende weken komen we hier op terug.

Graag stellen we onze nieuwe collega’s aan jullie voor. Op 4 januari begint Micha als partner Publiek bij K+V en zal Gerard dezelfde dag starten als partner Onderwijs. Maak alvast kennis met onze nieuwe collega’s.

Micha van Aart begint 4 januari als partner Publiek bij K+V en Gerard van Rij als partner Onderwijs

Partner Publiek: Micha van Aart

Met Micha van Aart haalt K+V iemand binnen die weet hoe de wereld van werving en selectie en interim management in elkaar steekt. Vanuit haar eigen bureau, Pure Connections, heeft Micha menig opdrachtgever en kandidaat aan elkaar verbonden. “Ik ben al heel lang actief in dit vak, en het boeit mij nog steeds.”

Een voorname drijfveer daarbij is organisaties helpen om te excelleren. “Het niveau en de kwaliteit van de mensen die je aanneemt, daar hangt het succes van de organisatie van af. Daarin hoop ik ook de relaties van K+V in verder te kunnen helpen. Door de juiste vragen te stellen krijg je een beter inzicht in de organisatie en wat de mensen drijft.”

Niet alleen de organisatie, maar ook de kandidaat kan verwachten dat Micha de juiste vragen zal stellen. “Wat mij biologeert is het maken van de match tussen organisatie en kandidaat.” Zij kijkt daarbij graag naar het potentieel van een kandidaat en of hij/zij iets kan toevoegen, niet of iemand het ‘trucje’ al heeft gedaan. “Ik wil de diepte ingaan en gerichte vragen stellen. Wat heb je te bieden? Wat is je achtergrond? Wat zou daar goed bij kunnen passen? Instelling en karakter zijn daarbij in mijn optiek veel belangrijker dan vaardigheden.”

Na een decennium als zelfstandige te hebben geopereerd, besluit Micha de samenwerking aan te gaan met K+V. Deze mogelijkheid komt volgens Micha op het juiste moment. Ze is dan ook duidelijk over haar beweegredenen. “Alleen ga je sneller, samen brengt je verder. Ik hoop dat we elkaar verder kunnen brengen en kunnen uitdagen. Je kunt elkaar echt vleugels geven en elkaar versterken.”

Partner Onderwijs: Gerard van Rij

Als interim manager in de onderwijssector raakt Gerard van Rij een kleine tien jaar geleden in contact met K+V. “Er was gelijk een klik”, blikt Gerard terug. Volgens hem komt dat vanwege de persoonlijke benadering van K+V. Toch heeft hij, gek genoeg, nooit een interim-opdracht via K+V uitgevoerd. “Af en toe krijg je een telefoontje: ‘heb je tijd?’ ‘Nee, sorry’, moest ik dan weer zeggen. Ik was altijd ergens in opdracht. Maar het contact is door de jaren heen warm gebleven en ik heb altijd een goed gevoel bij K+V gehad.”

De carrière van Gerard ademt onderwijs. Ooit begint hij als leerkracht in het basisonderwijs, waarna hij zich ontwikkelt tot directeur. In 2003 besluit Gerard te gaan interimmen binnen dezelfde sector. Als projectleider, teammanager, opleidingsmanager, directeur en innovatieregisseur heeft Gerard de onderwijswereld van binnen en buiten leren kennen. “Onlangs heb ik het geteld en ik denk dat ik wel bij 50 verschillende onderwijsinstellingen actief ben geweest. Daarnaast prijs ik mijzelf gelukkig dat ik zowel in het primair-, voortgezet-, als mbo- onderwijs opdrachten heb mogen uitvoeren.”

De stap naar de wereld van werving en selectie, interim management- en executive search is voor Gerard een nieuwe. Zorgen maakt hij zich daar niet om. “Ik heb juist enorm veel zin om deze compleet nieuwe uitdaging aan te gaan. Met mijn ervaring zou ik kunnen bijdragen in het selecteren van de juiste mensen op de juiste plek. Het management heeft zo’n belangrijke rol in een organisatie. Als daar een goede match is, dan zal dat ook doorwerken bij leerlingen en docenten. Dat blijft de uiteindelijke drijfveer: goed onderwijs.”

K+V
Het gaat om mensen

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.