Verzekeren waarvoor en waarom?

15 juni 2016

In de roerige wereld van interim management, zelfstandigheid (wet DBA) en aansprakelijkheid is het goed om even stil te staan bij verzekeren. Je bent als interim manager tenslotte zelfstandig ondernemer en vanuit die handelingen die je daarmee verricht, loop je risico’s. Welke risico’s? De belangrijkste is natuurlijk aansprakelijkheid voor je handelen. Als je via K+V werkt ben je via ons verzekerd voor de beroepsaansprakelijkheid. Werk je rechtstreeks dan is het verstandig om dat zelf te regelen. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is duur en wordt maar door enkele verzekeringsmaatschappijen verstrekt. Goed om je daar in te verdiepen. Afhankelijk van je rol zijn er verzekeringen bij je opdrachtgever die bestuursaansprakelijkheid regelen voor bestuurders. Controleer bij je opdrachtgever of jij daar ook onder valt als tijdelijke bestuurder. Een bedrijfsaansprakelijkheid die feitelijk elke ondernemer zou moeten afsluiten (toont ook je ondernemerschap aan naar de wet DBA) is vergelijkbaar met een privé aansprakelijkheidsverzekering, wanneer je zonder opzet een ander schade berokkent. Wij adviseren je om deze verzekering altijd af te sluiten.

Het voert hier te ver om voor iedereen een sluitend advies te geven, maar een goed advies is om met je verzekeringsadviseur je zakelijke portefeuille door te spreken en de verschillende mogelijkheden te toetsen aan je werkzaamheden en dus je risico’s. Bij statutair verantwoordelijke interim functies en dus hogere risico’s is samenwerking met ons natuurlijk een goede en veilige optie.

Vragen? Bel of mail, wij helpen je verder!

Johannes Arets

Directeur

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.