Wethouders, wie kent ze niet…..

19 juni 2018

Het is weer wisseltijd in wethoudersland en veel goede mensen komen op de arbeidsmarkt.

Een goede werkvriend zwaait af als wethouder en wij zitten weer even bij elkaar. Kijken terug en blikken vooruit. Geanimeerd, humor, opwinding, eigenlijk zoals wij dat altijd al samen deden. Uiteindelijk komt natuurlijk ook de vraag…wat nu? En eigenlijk overvalt mij die vraag. Niet omdat ik hem niet verwacht, het is tenslotte ook ons vak als intermediair, maar meer omdat ik hem eigenlijk helemaal niet zie als wethouder. Ik zie hem als bestuurder, interim manager, en met name als mens, en een goed mens!

Het is weer wisseltijd in wethoudersland en veel goede mensen komen op de arbeidsmarkt. Veel wijzer en soms één of twee illusies armer. Wat nu? Ik ben wethouder geweest en wat ga ik nu doen? Toch een beetje alsof je een heel ander mens bent geworden. Zo keek mijn vriend naar zichzelf; dat gebeurt opvallend vaak bij ex-wethouders. En dat wordt nog versterkt door de omgeving. Iedereen vindt iets van de wethouder, net als bij de voetbaltrainers, goed of fout doet er niet toe, wij vinden iets van (oud-)wethouders. Je bent publiek bezit geweest. Die impact verandert een mens….zou je denken?

In onze ogen niet. Henk blijft Henk, Henriette blijft Henriette. Wijzer? Ja. Meer ervaring? Ja. Maar écht anders, nee. Wij kunnen je oprecht helpen jezelf weer te laten zien, de draad scherp op te pakken en met de juiste energie en bagage aan de slag te gaan. Next step noemen wij dat; in wethouderskringen APPA. Gun jezelf de tijd en de hulp. Ach, het is nu toch zomer, een prachtig moment voor de start van een mooie nieuwe reis! Bel ons, we zijn graag je reisbureau!

Johannes Arets

Directeur

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.