Zomer! Mag ik de tijd even zachter zetten?

10 augustus 2023

Ik schrijf deze tekst vlak voordat ik zelf even in vakantiemodus ga. En wanneer je dit leest, ben ik al bijna op de terugweg 😉. Maar voor de vakantie bekruipt mij altijd het gevoel: hoe heerlijk is de periode van afbouw richting de zomervakantie? Half juli begint het al wat rustiger te worden op de weg en veel werk wordt over de vakantieperiode getild. Of is het voor jou juist stressen geweest om alles gedaan te krijgen?

Iedereen is onderweg naar iets anders. Zomerbestemming, festivalbestemming of gewoon even in en rondom het huis? Ik voel deze periode de voorpret. Uitkijken naar wat gaat komen en de goede voorbereidingen treffen. Tas pakken, spullen checken. Lekker!

Dan mag de tijd ook een tandje ‘zachter’ wat mij betreft. Meer tijd om stil te staan, uit te rusten en lekker te luieren. Er moet even niks. Ik ben altijd al een beetje jaloers op mensen die dat altijd wel kunnen: focus op het nu en geen druk, komt wel goed. Of zoals bij mijn schoonouders het bordje hing: “tob niet, het komt toch anders.”

In mijn hoofd is dat ingewikkeld en de drang om te regelen, organiseren, controleren…. is soms (te) groot. Overregulering is een goed thema om na de vakantie met je collega’s te bespreken. Welke afspraken zijn nu daadwerkelijk van belang? Is elk overleg nodig? Is iedere vergadering zinvol? Is gezellig een hapje eten niet veel nuttiger. Een wandeling in plaats van een “bila”, of een terrasje? Vele malen effectiever, persoonlijker en misschien ook creatiever.

Misschien kunnen we zo in onze vakantie én na onze vakantie de tijd een beetje zachter zetten. Zodat we de rust van de vakantieperiode ook tijdens ons werk kunnen ervaren.

Geniet van een heerlijke zomer en zie je graag op een wandeling na de zomer!

Johannes Arets

Partner K+V

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.