K+V werving selectie interim management

Energieke leider, inspirerend en realiserend

Vinkeveen
Organisatie |

Stichting AURO

Stichting AURO verzorgt het openbaar basisonderwijs in de gemeenten Aalsmeer, Uithoorn en De Ronde Venen (met scholen in de kernen Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis). Het onderwijs wordt verzorgd door 9 scholen met in totaal rond de 2.400 leerlingen en zo’n 210 medewerkers.

De kernwaarden zijn: ontwikkeling, vertrouwen & aanspreken en verbinden. De scholen worden gekenmerkt door verscheidenheid. De buurt, omvang en leerlingenpopulatie verschilt van school tot school. Onderwijskwaliteit staat hoog in het vaandel van alle AURO scholen.

De OBS de Pijlstaart is gegroeid tot de grootste school in Vinkeveen. Midden in het dorp, modern, transparant, open, ruim en laagdrempelig. Een dorpsschool die zich kenmerkt door een hecht en ambitieus team, een helder leerklimaat en een goede sfeer. Een school waar verschillen worden gewaardeerd en wordt gestreefd naar leerlingen die op eigen benen kunnen staan.

KV_Vacatures_de-Pijlstaart
Functie | Directeur OBS de Pijlstaart

De directeur is eindverantwoordelijk voor de school, geeft leiding aan het team en is het gezicht naar buiten voor de Pijlstaart. Ook stuurt de directeur de ontwikkelingen op onderwijskundig en pedagogisch gebied aan. De school heeft een meer dan uitstekende basis. De vervolgstap is ambitieus doorgroeien en doorpakken op het didactisch en pedagogische vlak. Met een leidende rol in het primair onderwijs in Vinkeveen ligt er een uitdaging voor de nieuwe directeur om het team te inspireren en verder te brengen. De directeur creëert ruimte en bewaakt tegelijkertijd de kaders van kwaliteit, geld en werkdruk. Dat vergt deels een zakelijke, maar juist ook een open, mensgerichte en inspirerende leiderschapsstijl. De directeur is duidelijk in zijn communicatie en realiseert een goede verbinding met het team, de kinderen, de ouders en de stichting. Vinkeveen en het schoolteam vragen om een directeur die gemakkelijk benaderbaar is en oog heeft voor de menselijke maat. Als directeur sta je bij stichting AURO niet alleen, er is een goed collegiaal directieteam en ondersteuning van het bestuursbureau. Dat betekent overigens ook dat iedere directeur bovenschoolse taken heeft en zo bijdraagt aan de ontwikkeling van stichting AURO als geheel.

Profiel

Energieke leider, inspirerend en realiserend

De Pijlstaart zoekt een energieke leider. Die richting geeft door inspiratie, de verantwoordelijkheid deelt en de ander (kind, ouder en collega) ook aanspreekt op eigenaarschap. Een directeur die verbinding maakt en uitdaagt om de doelen te realiseren en de school verder laat ontwikkelen. Er wordt gevraagd om een leider met passie voor het onderwijs van nu en in de toekomst en tevens een pragmatische realist is. Een directeur die er durft te zijn en die de ander sterker maakt, luistert, vraagt en complimenteert. Een directeur die observeert en de ruimte en tijd neemt om in te springen waar het nodig is.

Iemand die vertrouwt op zijn/haar sensitiviteit en ervaring. Die wil werken met een team van professionals en beseft dat het hard werken is, maar dat het veel zal opleveren. Een leider met een onderwijskundige/pedagogische achtergrond, die ook zelf blijft ontwikkelen.

Aanbod

Voor deze mooie rol biedt stichting AURO de mogelijkheid om een dienstverband aan te gaan conform CAO-PO. Gelet op de ambities van AURO en de Pijlstaart wordt de inschaling afgestemd met de kandidaat. De inzet is 5 dagen per week. De vacature is beschikbaar per 1 januari 2019.

Procedure

Het wervingstraject zal bestaan uit een drietal onderdelen, waarbij je verschillende mensen uit de organisatie zult ontmoeten.

  • Speed op 3 oktober (middag) waarin je langs drie tafels kennis maakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.
  • Slow op 10 oktober (middag) waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
  • Show op 17 oktober (middag) waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd én aantoonbaar gekwalificeerd voor bovengenoemde functie dan verzoeken wij je uiterlijk 21 september aanstaande te reageren, door onderaan je cv en motivatiebrief te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie graag bij je reactie vermelden. Deze vacature is in behandeling bij Martine van der Velpen (06-5060 3351) en Johannes Arets (06-1026 0480).

Aan kandidaten die worden uitgenodigd voor de speed wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Directeur OBS de Pijlstaart
Vast

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.