K+V werving selectie interim management

Ambitieus, enthousiast en inspirerend; drager van een nieuwe bestuurscultuur; met hart voor de publieke zaak

Gorinchem
Organisatie |

Gemeente Gorinchem

De gemeente Gorinchem (circa 36.000 inwoners) is een stad met uitgesproken ambities, die je onder meer kunt terugvinden in de ‘Visie van de stad’ en in het ‘Gorcums Akkoord’.  De regiofunctie van onze stad, Duurzaamheid, Bestuurscultuur en samenwerking zijn hierin centrale opgaven. De organisatie is sterk in beweging. Er loopt een organisatieontwikkelingstraject, gericht op zowel de structuur als de cultuur. Kernbegrippen hierin zijn: vertrouwen, verantwoordelijkheid, openheid en samenwerking.

Functie | Gemeentesecretaris

Wij zoeken een bevlogen gemeentesecretaris die met volle inzet en energie de nieuwe bestuurs- en organisatiecultuur draagt en uitdraagt. Een enthousiaste collega die het college ondersteunt bij het realiseren van de ambities. Binnen de gebruikelijke taken vormen de ontwikkeling van de bestuurlijke en ambtelijke organisatie, de stroomlijning van bestuurlijke processen en de externe gerichtheid van de gemeente aandachtspunten.

Ambitieus Enthousiast Inspirerend

Profiel

Je bent ambitieus en neemt graag het voortouw. Je zorgt, met overtuigingskracht en passie, dat in gang gezette zaken worden afgerond. Je werkt hierin intensief samen met bestuur, organisatie en de omgeving en neemt betrokkenen mee in de verschillende processtappen. Een stijl die gekenmerkt kan worden als ‘koers uitzetten, doorpakken en meenemen’.

Je neemt zelf verantwoordelijkheid en verwacht dat van je medewerkers. Je inspireert, geeft richting en biedt ruimte. Je hebt hierbij een natuurlijke interesse in wat mensen en de organisatie drijft.

Je bent zeer betrokken bij het publiek domein en kan je goed verplaatsen in het politiek bestuur.

Voor deze functie zoeken wij kandidaten met een academisch denk- en werkniveau, die gewend zijn om leiding te geven in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Aanbod

Gorinchem biedt een inspirerende werkomgeving in een organisatie die volop in beweging is en een stadsbestuur dat veel ambitie heeft. Deze ambities, het in gang gezette organisatieontwikkelproces en de uitdagingen in de regio op het gebied van samenwerking bieden volop ontplooiingsmogelijkheden.

De functie is gewaardeerd in schaal 15 (CAR/UWO) met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Procedure | Speed, Slow, Show

Het wervingstraject bestaat uit een drietal onderdelen, waarbij je verschillende mensen uit de organisatie zult ontmoeten.

  • Speed op maandag 15 oktober waarin je in drie korte gesprekken kennis maakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennis maakt met jouw persoonlijkheid.
  • Slow op donderdag 18 oktober (middag) waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
  • Show op maandag 22 oktober (ochtend) waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan.

Geïnteresseerd

Heb je interesse? Reageer dan uiterlijk 8 oktober door je cv en motivatie te uploaden. Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met Helga Bijker (06 2269 8599) of Michiel van Wessem (06 5200 8834).

Kandidaten die worden uitgenodigd voor een gesprek wordt gevraagd een online persoonlijke profielmeting te maken. Een ontwikkelassessment kan deel uitmaken van de procedure.

Gemeentesecretaris
36-40 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.