KV_Vacatures

Innovatieve en strategische netwerker

BEEKBERGEN
Organisatie |

KNGU

De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) is een grote sportbond en zet zich in om 309.000 leden, 1.000.000 fans, 1.000 clubbesturen en 8.000 trainers met passie en plezier de sport te laten beleven. Naast turnen en trampoline springen, zijn onder meer freerunning, dans en het nijntje Beweegdiploma onderdelen van het sportieve portfolio. De bond fungeert als verbindend aanjager en als ‘gids’ voor verschillende klantgroepen. Met het aanbod draagt de KNGU bij aan de fysieke, mentale en sociale fitheid van veel mensen.

KV_Opdrachten_KNGU
Functie | Bestuurslid met aandachtsgebied Marketing

Het bestuur bestaat uit zeven bestuursleden die op collegiale wijze opereren en sturen op hoofdlijnen. Het is een strategisch opererend bondsbestuur, dat toezicht houdt op het functioneren van de directeur, die is aangesteld om de beroepsorganisatie aan te sturen. Het bestuur wordt benoemd door, en legt verantwoording af aan, de bondsraad. Het KNGU bondsbureau is in Beekbergen en de bondsbestuur- en bondsraadvergaderingen zijn in de omgeving van Utrecht. Het bondsbestuur vergadert 8 keer per jaar met elkaar en 3 keer per jaar met de bondsraad, met name in de avonden en eens per jaar op zaterdag. Daarnaast zijn er bijeenkomsten met leden en vrijwilligers en door de KNGU georganiseerde evenementen.

De functie vraagt om beschikbaarheid van gemiddeld 4-6 uur per week en is onbezoldigd.

Innovatief Strategisch

Profiel

Wij zoeken een bestuurslid met affiniteit voor sport en bij voorkeur met de gymsport. Iemand met visie op sport en ondernemen. Met visie op digitale ontwikkelingen, data, communities en nieuwe businessmodellen. Met een relevant zakelijk netwerk dat ingezet kan en mag worden. Als bestuurslid marketing ben je actief in dit collegiale bestuur en draag je bij aan de impact van de gymsport en bewegen. De KNGU is in transitie naar een sportieve onderneming. Je versterkt het bestuur op commercieel vlak en voegt kennis toe op het gebied van marketing en ondernemerschap. Je bent sparringpartner van de directeur en brengt de buitenwereld naar binnen. Je bouwt stevig mee aan de omvorming van de bond naar een sportieve onderneming en brengt daarvoor zakelijk elan en professionaliteit passend in. Transitie, jeugd en bewegen zijn sleutelwoorden.

Competenties

  • Communiceren
  • Inventief
  • Omgevingssensitief
  • Oordeelsvorming
  • Zakelijk
Aanbod

Een boeiende functie in een prachtig speelveld. Topsport, breedtesport, bewegen, evenementen! Bij de KNGU kun je een bijdrage leveren aan het realiseren van de droom om meer mensen van de gymsport te laten genieten. Om bij te dragen aan vitalere jeugd. Je bent onderdeel van het hart van de sport en een hechte sportfamilie en lid van een geweldig team bestuurders.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Via sport&zaken werkt de KNGU in dit traject samen met K+V. We verzoeken je te reageren voor 31 augustus aanstaande door onderaan bij solliciteer direct uw cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Helga Bijker (06 22698599) of Roel Roelfzema (06 43873326). Helga en Roel begeleiden deze procedure.

Bestuurslid met aandachtsgebied Marketing
vrijwillig

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.