K+V werving selectie interim management

Verbindend en doortastend

Amsterdam
Organisatie |

Antoni van Leeuwenhoek (AvL)

Het Antoni van Leeuwenhoek (AvL) wil nu en in de toekomst topkwaliteit leveren voor patiënten. Naar verwachting blijft het aantal patiënten dat bij het ziekenhuis komt voor een behandeling elk jaar groeien. Mede daarom is de polikliniek onlangs flink uitgebreid en vernieuwd.

Het AvL kent drie verpleegafdelingen, waaronder één van de twee chirurgische verpleegafdelingen waar de patiënten worden verpleegd binnen de specialismen gastro-enterologie, urologie en gynaecologie. Deze chirurgische afdeling bestaat uit drie vleugels, met ieder een eigen teamleider, en heeft 49 bedden. Naast de bedden voor chirurgische patiënten is er een aantal kamers waar patiënten worden behandeld met radioactieve bronnen. Het team bestaat uit (oncologie) verpleegkundigen, oncologieverpleegkundigen in opleiding, HBO-V stagiairs, afdelings- en zorgassistenten en secretaresses. Typerend voor de werkwijze is een multidisciplinaire aanpak waarbij de patiënt centraal staat. De afdeling staat onder leiding van een afdelingshoofd.

Het ziekenhuis heeft een specifieke positie in de hoog-complexe zorg en onderscheidt zich door de tijd en aandacht die de patiënten krijgen, ook bij de fors toegenomen bedrijfsdrukte. Passie voor het vak en betrokkenheid zitten in de genen van de organisatie, waarbij de lijnen kort zijn.

KV_Opdrachten_Antoni-van-Leeuwenhoek
Functie | Teamleider Verpleegafdeling Chirurgie

Binnen het AvL werk jij als teamleider op deze chirurgische verpleegafdeling in een inspirerende omgeving die volop in beweging is. Je combineert jouw kennis van zorg(logistiek) en serviceverlening met leidinggevende capaciteiten en ontwikkelingsvaardigheden. Je motiveert en stimuleert (de veelal jonge) medewerkers hun aanwezige talenten in te zetten om zo tot optimale patiëntenzorg te komen. Je werkt met elkaar aan een goed leer- en ontwikkelklimaat op de afdeling.

Samen met jouw collega-teamleiders op de verpleegetage en het afdelingshoofd lever jij een belangrijke bijdrage aan het bepalen van de koers van jouw team (ca. 20 FTE exclusief oproepkrachten), het managen van de (bedrijfs)processen, de aansturing van medewerkers, de operationele capaciteitsplanning (patiënten en personeel), en het optimaal functioneren van de afdeling. Je hebt als teamleider tevens een centrale rol binnen innovatieve projecten en je verzorgt de continuïteit in kwaliteitsmanagementsystemen volgens de plan-do-check-act cyclus en audits.

Ook het AvL ervaart de krapte in het aanbod van verpleegkundigen. De teamleiders hebben een belangrijke rol in het aantrekken en behouden van deze professionals, o.a. door het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling en door het geven van veel persoonlijke aandacht. Daarnaast wordt hard gewerkt aan de efficiency van de werkzaamheden, waarbij proactief en creatief wordt gestuurd op basis van toenemende flexibiliteit en zelfstandigheid van de medewerkers.

De teamleiders zijn daarnaast spil in de contacten met de andere afdelingen in de organisatie en zijn in eerste lijn verantwoordelijk voor het vertalen van diverse ziekenhuis brede programma’s (bijvoorbeeld digitalisering) in de dagelijkse processen.

Leidinggevend Motiverend Koersbepalend Stimulerend Zelfstandig  Proactief

Profiel | Organisatiesensitief & Verbinder

Spreekt de uitdaging je aan om te werken bij een (internationaal) toonaangevend ziekenhuis, gedreven door onderzoek, ontwikkeling en excellente zorg? En herken jij jezelf in onderstaande voorwaarden, dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking.

  • Je beschikt over minimaal een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur aangevuld met een managementopleiding.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met patiënten logistiek en procesoptimalisatie.
  • Als leidinggevende heb je minimaal 2 jaar ervaring in een complexe organisatie, waarbij je een duidelijke visie hebt op leidinggeven.
  • Verbinden, draagvlak creëren en samenwerken zijn typerende kwaliteiten voor jou.
  • Je bent organisatiesensitief en behoudt rust en geduld in hectische omstandigheden.
  • Je hebt ervaring met (innovatieve) projecten, je bent resultaatgericht, communicatief vaardig, procesmatig sterk en besluitvaardig.
Aanbod

Het Antoni van Leeuwenhoek biedt een uitdagende fulltime functie (32-36 uur) in een prettige werkomgeving.

Met de innovatie en groei die de organisatie de komende jaren gaat doormaken, staan ook jouw ontwikkeling en groei centraal. Vanzelfsprekend wordt open gestaan voor initiatieven die jouw ontwikkeling en die van het team ondersteunen. Opleiding en (persoonlijke) ontwikkeling zijn uitgangspunten van het Antoni van Leeuwenhoek en daarmee wordt het onderscheid gemaakt.

De basis voor jouw arbeidsvoorwaarden is conform de CAO ziekenhuizen. Het betreft een aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de zwaarte van de functie.

Procedure

De procedure is gericht op z.s.m. benoeming van de nieuwe Teamleider Verpleegafdeling Chirurgie. Gesprekken bij het Antoni van Leeuwenhoek staan gepland in de week van 22 oktober aanstaande. Daaraan voorafgaand vindt een eerste gespreksronde bij K+V plaats. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Geïnteresseerd

Indien je geïnteresseerd én aantoonbaar gekwalificeerd bent verzoeken wij je uiterlijk woensdag 17 oktober aanstaande te reageren, door je cv en motivatiebrief te uploaden. Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met Emile Douma (06-1045 2989).

Kandidaten die worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek worden gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Teamleider Verpleegafdeling Chirurgie
vast
32-36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.