Adviseur Gemeenten (Afval- en Grondstoffen) - ROVA

Spin in het web, makelaar in strategische kansen en mogelijkheden
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Adviseur Gemeenten (Afval- en Grondstoffen)

TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN

In de functie van de adviseur gemeenten:

 • Ben je verantwoordelijk voor het relatiebeheer bij een deel van de 23 gemeenten op het gebied van Afval & Grondstoffen.
 • Ben je (mede) verantwoordelijk voor de tevredenheid van onze gemeenten en het samen met de gemeenten invulling geven aan het gemeentelijk beleid voor Afval en Grondstoffen en Beheer Buitenruimte.
 • Fungeer je als eerste aanspreekpunt voor gemeenten, heb je externe contacten en neem je deel aan diverse overleggen met gemeenten (ambtelijk, management en bestuur).
 • Ben je intern de ‘spin in het web’ van de ROVA-gemeenten en de interne ROVA-organisatie en overleg je met je ROVA-collega’s, waarbij je een belangrijke rol hebt bij het vertalen van gemeentebeleid naar de uitvoering (beleid, uitvoering, communicatie en projecten).
 • Coördineer en bewaak je de voortgang van lopende projecten en afgesproken acties en zorg je dat de afspraken zijn verwerkt in de overeenkomsten (DVO’s) en zijn doorgevoerd in de ROVA-organisatie.
 • Monitor je de ontwikkelingen in gemeenten en de doelen van de gemeenten in relatie tot de strategie van ROVA.
 • Signaleer je vanuit de doelen mogelijkheden voor het optimaliseren van de dienstverlening en/of het realiseren van aanvullende dienstverlening.

FUNCTIE-EISEN

 • HBO-werk- en denkniveau.
 • Minimaal drie jaar ervaring in (zakelijke) dienstverlening.
 • Financiële basiskennis, kennis van de begrotingssystematiek gemeenten.
 • Kennis van en ervaring met beleidsvorming en organisatorische processen, zoals projectmatig en procesmatig werken.
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden.
 • Kennis en ervaring op het gebied van Afval & Grondstoffen en een relevant netwerk is een pré.
 • Hart voor de publieke zaak.

Profiel

 • Je bent een stevige persoonlijkheid die zich soepel beweegt in het (externe) krachtenveld.
 • Je kunt goed situationeel handelen; beschikt over de juiste ‘snapkracht’ om de impact van oplossingen en problemen te beoordelen.
 • Je bent (omgevings)sensitief, kunt goed luisteren en je bent een plezierige gesprekspartner.
 • Je bent overtuigend en ondernemend, ziet kansen en speelt daarop in.
 • Je kunt goed plannen en organiseren, bent stressbestendig.
 • Je hebt de lange termijn-doelen goed in het oog en weet met korte termijn-acties hierop in te spelen.
 • Je bent zelfstartend en hands on waar nodig.
 • Je hebt een daadkrachtige houding; je bent resultaatgericht.
 • Je bent alert en je beschikt over een gezonde dosis energie.
 • Je beschikt over uitstekende advies- en onderhandelingsvaardigheden.
Frisse blik Strateeg Doorpakker Voelsprieten Luisteraar Interactief Teamplayer Spin in het web intern en extern Eigenaarschap Wendbaar Kritische gesprekspartner Integraal Ambitieus Sensitief

Over de organisatie

ROVA

ROVA is een publieke dienstverlener, die samen met gemeenten en inwoners werkt aan een mooie en schone omgeving, nu en in de toekomst. Vanaf de start in 1996 zet ROVA continu in op verbetering van de dienstverlening en innovatie. Hierdoor is ROVA toonaangevend in de sector. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een professionele organisatie met een grote ambitie op afval- en milieugebied en op het beheer buitenruimte.

ROVA is van en voor gemeenten en verleent haar diensten aan 23 gemeenten in drie regio’s, te weten IJssel-Vecht, Achterhoek en Eemland. Bij meerdere gemeenten is ROVA ook verantwoordelijk voor het beheer buitenruimte. ROVA koerst aan op het integraal ontwikkelen van oplossingen voor afval, grondstoffen, beheer buitenruimte en circulaire economie. Een bedrijf als ROVA kan synergievoordelen voor haar gemeenten behalen door taken te verbinden, met minder afval en meer continuïteit kan het goedkoper. Het (gescheiden) inzamelen van afval en grondstoffen en het beheren van de openbare ruimte, doet ROVA zo efficiënt en effectief mogelijk. De ambitie is actief bij te dragen aan de circulaire economie door het mogelijk te maken, van afval weer grondstof te maken.

Samenwerking in de hele keten is nodig om continue innovatie te stimuleren. De inwoners van de ROVA-gemeenten hebben hierin een belangrijke rol. ROVA hecht aan een goede balans tussen milieudoelen, sociale doelen en geld: een schone samenleving en duurzaamheid zijn leidend in denken en handelen. De kernwaarden van ROVA zijn niet voor niets: verbonden, vakmanschap en vooruitstrevend.

ROVA is dé kennispartner van haar gemeenten, een bestendige partner, die gemeenten pro-actief adviseert en ondersteunt bij de beleidsplannen en de uitvoering daarvan. Samenwerking in de hele keten is nodig om continue innovatie te stimuleren. De organisatie zal om de visie waar te gaan maken haar kennispositie gaan versterken, die meerdere gemeenten gaat ontzorgen. De adviseur gemeenten  draagt bij aan het waarmaken van de ambities.

Het managementteam van ROVA bestaat uit de algemeen directeur, directeur Financiën en Middelen, controller, manager Bestuurlijke en Juridische Zaken, manager Uitvoering, manager Relatiebeheer en Beleid. De functie adviseur gemeenten valt onder de afdeling Relatiebeheer en Beleid. Het team Relatiebeheer en Beleid kent:

 • 4 adviseurs gemeenten (2 A&G, 2BBR)
 • Medewerker binnendienst: ondersteunend, faciliterend en voorbereidend.
 • de DVO-analist.

De adviseurs Gemeenten ‘verdelen’ de regio’s; de Amersfoortse gemeenten zitten in portefeuille bij de collega adviseur.

Aanbod

Een dynamische en uitdagende functie in een omgeving van enthousiaste collega’s in een plezierige werkomgeving. Een functie met uitstekende primaire voorwaarden: (32-/40-urige werkweek (vier of vijf dagen), max. salaris € 6.264 (Cao Grondstoffen, Energie en Omgeving schaal L). Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een ‘elektrische auto-van-de-zaak’; een Persoonlijk Arbeidsvoorwaarden Budget (PAB) van 13.44%. Pensioen via ABP en goede opleidingsmogelijkheden). Het betreft een structurele functie, met, na maximaal een jaar en goed functioneren, een vast dienstverband bij wederzijds goedvinden.

Procedure

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start in Veenendaal met een kennismaking naar aanleiding van je kandidatuur. Hierna volgen de gesprekken bij ROVA met de selectiecommissie op woensdag 6 maart en met de adviescommissie op donderdag 14 maart.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in bovengenoemde functie dan vragen wij je zo snel (uiterlijk 18 februari 2024) mogelijk te reageren door je cv en motivatiebrief te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Helga Bijker (06-2269 8599).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd vooraf een online persoonlijke profielmeting te maken.

Een (ontwikkel)assessment is onderdeel van deze procedure.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.