Adviseur Kwaliteit en Veiligheid Q-Consult Zorg

Echte samenwerker die gaat voor de beste resultaten
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Q-Consult Zorg

Als je bij ons komt werken, dan..

word je onderdeel van een groep ambitieuze en enthousiaste professionals. Ze zitten in een pand aan de Oudlaan in Utrecht en delen hun kennis en expertise met elkaar. Met in totaal ruim 100 medewerkers kunnen we zorgorganisaties ondersteunen met een breed palet aan diensten en producten. Dit is niet alleen fijn voor klanten, maar ook voor medewerkers. Je kan aan de slag in verschillende zorgsectoren (bijv. ziekenhuizen, langdurige zorg en forensische zorg) Daarbinnen kun je wisselen en je voorkeur aangeven. Zij denken graag met je mee!

Als collega’s delen ze niet alleen inhoud en expertise, maar investeren ze ook in elkaar. Ze organiseren verschillende informele activiteiten, zo stimuleren ze het werkplezier! Want je werkplek moet ook aangenaam en leuk zijn. Waar je aan kan denken? Leuke borrels en activiteiten met onze personeelsvereniging, zoals een avondje bowlen, een pubquiz of dagje Efteling.

Je komt te werken in het team kwaliteit en veiligheid. In het team heerst een goede sfeer. Collega’s dragen zorg voor elkaar en zijn mensgericht. Het team is heel erg gedreven om zich elke dag in te zetten om de zorg in Nederland een stukje beter te maken. Hoor jij daar binnenkort ook bij?

Functie

Adviseur Kwaliteit en Veiligheid

Als ervaren adviseur kwaliteit en veiligheid begeleid je uitdagende (kwaliteits)projecten binnen de zorg. Intern noemen we de functie ervaren consultant kwaliteit en veiligheid. Dit zijn interim opdrachten, adviesopdrachten of projecten. Organisaties waar we voor werken zijn alle type zorgorganisaties waaronder ziekenhuizen, VVT, gehandicaptenzorg, forensische zorg. Je adviseert zorgorganisaties over verschillende uitdagingen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Je kunt hierbij denken aan strategische kwaliteitsprojecten, zoals het vaststellen van een nieuwe kwaliteitsvisie, projectleider accreditatie (NIAZ-Qmentum, HKZ, ISO), verbeteren van kwaliteit via dashboardinformatie, optimaliseren intern auditsysteem, uitvoeren van calamiteitenonderzoek en/of vergroten van de participatie van de patiënt in diens zorgproces. Je bent nauw betrokken bij de implementatie van verbeteringen en bewaakt hierin het proces, het team en signaleert zowel successen als afwijkingen.

Naast het advies- en projectwerk voel je je ook thuis in het trainersvak. Je krijgt energie van het trainen van verschillende doelgroepen bij de klant over uiteenlopende kwaliteits- en veiligheidsonderwerpen en -vaardigheden. Q-Academie wordt veel gevraagd voor allerlei trainingen op het gebied kwaliteit en veiligheid, waaronder interne audits, incident- en calamiteitenonderzoek en samen beslissen.

Kortom, een hele dynamische functie die bij je past als je het leuk vindt om projectmatig te werken binnen steeds weer verschillende organisaties en teams en graag je opgedane werkervaring wil inzetten voor deze mooie organisatie.

Resultaatgericht Communicatief Samen Energiek Duidelijk Teamspeler Betrokken Gedreven Hart voor de Zorg

Profiel

Samen gaan voor de beste resultaten.
Jij gelooft echt dat samen beter is dan alleen. In je rol als adviseur ben je dan ook in staat om met de verschillende disciplines bij de klant, van medisch specialist tot polikliniekmedewerker en van verpleegkundig specialist tot zorgmanager, samen op te trekken en toe te werken naar het beoogde eindresultaat. In deze samenwerking ben jij duidelijk in je communicatie. Afspraak is afspraak. Om de juiste resultaten te behalen trek je ook graag samen op met je collega’s. Je bent open en leergierig en bent flexibel om je aan te passen als dingen beter kunnen.

Om aan de slag te kunnen gaan met de inhoudelijke projecten en trainingen, is het voor jou geen punt om hiervoor (jouw) contacten te benaderen en actief je eigen netwerk verder uit te breiden.

Voor deze rol is het fijn als je een paar jaar ervaring meeneemt op het gebied van kwaliteit en veiligheid en/of projectmatig werken in de zorg. Denk aan ervaring als kwaliteitsadviseur. Je neemt een eigen profiel mee en we zijn benieuwd naar jouw expertise! Samen gaan we kijken waar je ambities liggen en hoe we die optimaal kunnen inzetten binnen deze rol.

Aanbod

Bij de start in deze rol, krijg je een warme, fijne en persoonlijke landing, zowel bij Q-Consult Zorg als bij opdrachtgevers. Er wordt continu geïnvesteerd in de persoonlijke ontwikkeling en het werkplezier van de medewerkers. Q-Consult Zorg gelooft dat betrokken, gelukkige en gemotiveerde mensen met de juiste kennis en vaardigheden de beste prestaties leveren voor hun klanten. En hierin denken ze met jou mee! Of je nu net bent afgestudeerd of een gezin bent gestart: er is volop aandacht voor alle levensfasen waarin de medewerkers van Q-Consult Zorg zich bevinden. Hybride werken is bij Q-Consult Zorg onderdeel van de dagelijkse praktijk.

Zoek je een uitdagende baan met goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden? Een dynamische werkomgeving door afwisselende werkweken en projecten? Een salaris, afhankelijk van je werkervaring, van € 3.700,- tot € 5.300,- bruto per maand? Goede secundaire voorwaarden, waaronder een leaseauto en winstdeling? Een uitstekende werksfeer, inclusief een wekelijkse borrel en leuke bedrijfsuitjes? En tenslotte bieden we een snelle sollicitatieprocedure, zodat je binnen twee weken weet waar je aan toe bent!

Procedure

Wil jij actief bijdragen aan kwaliteits- en veiligheidsverbetering binnen de zorgsector? En ligt jouw kracht in het adviseren, projecten te leiden én trainingen hierover te geven? Dan ben jij de collega die we zoeken! De begeleiding van deze werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een eerste digitale ontmoeting met K+V. Is er een goede ontmoeting, dan ga je verder met ons in gesprek.

Het streven is de procedure zo spoedig mogelijk af te ronden.

Geïnteresseerd

Maak je dit jaar de sprong naar deze geweldige functie?

Ben jij deze resultaatgerichte samenwerker? Ben je geïnteresseerd in deze functie waarin je echt iets kan betekenen binnen de zorg? Dan zien wij graag jouw reactie tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden. De vacature sluit 25 februari 2024, maar voor geïnteresseerde kandidaten maken we graag eerder tijd. Dus ben je enthousiast? Dan horen we graag zo snel mogelijk van jou!

Deze vacature is in behandeling bij Maartje Peters (06-1008 5811) en Tamara Wijnja (06-8395 2012). Natuurlijk zijn Maartje en Tamara bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijk profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.