K+V werving selectie interim management

Sportieve verbinder, zakelijk en boegbeeld

Gouda
Organisatie |

Sport.Gouda

SPORT•GOUDA is hét sportbedrijf van en voor de gemeente Gouda! De uitvoeringsorganisatie voor het verzorgen van activiteiten, die voortkomen uit het gemeentelijk sportbeleid, maar bovenal een bedrijf. De rol van SPORT•GOUDA is regisseur, stimulator, uitvoerder en ondernemer. Zij biedt hoogwaardige sportvoorzieningen en -diensten voor inwoners en verenigingen: professioneel, ondernemend, dynamisch en innovatief.

SPORT•GOUDA beheert en exploiteert een breed aanbod van sportvoorzieningen. Naast de door de gemeente opgedragen taken biedt de organisatie buitenschoolse opvang, organisatie en uitvoering van sportevenementen, arrangementen voor bedrijfssporten en advies & consult. Het is de plek waar alle bestuurders en vrijwilligers van (sport)verenigingen terecht kunnen voor praktische informatie om hun eigen vereniging succesvol te runnen.

SPORT•GOUDA heeft als hoogste doel om zoveel mogelijk inwoners van Gouda te stimuleren om mee te doen met sport- en beweegactiviteiten. De gemeente Gouda is 100% aandeelhouder van het bedrijf; de Algemeen Directeur rapporteert aan de Raad van Commissarissen; er werken ongeveer 50 fte.

Functie | Algemeen Directeur

De Algemeen Directeur heeft de eindverantwoordelijke rol voor de gehele organisatie en voert de dagelijkse leiding. Hij/zij is verantwoordelijk voor de algehele bedrijfsvoering (ook van de accommodaties), de ontwikkeling van de medewerkers, kwaliteit en klanttevredenheid. Als Algemeen Directeur geef je leiding aan het MT, dat bestaat uit een Exploitatiemanager, de manager Financiën, de manager Bewegen & Leefstijl en de Beleidsmedewerker. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het Bedrijfsplan en Jaarplan en zorgt voor een effectieve en efficiënte uitvoering. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het MeerJarenOnderhoudPlan (MJOP) en hebt een visie op de accommodaties: welke voldoen, behouden en verbeteren/renoveren en welke afstoten. Je bent bestuurder in het kader van de WOR en zorgt voor constructieve samenwerking binnen de organisatie.

Je ontwikkelt het strategisch beleid, hebt een helikopterview en zorgt voor uitvoering en draagvlak. De belangrijkste opgave is om te komen tot een SPORT•GOUDA 2.0; enerzijds een beheerorganisatie die 24/7 adequaat omgaat met mensen, kwaliteit en middelen; anderzijds een organisatie, die zakelijk omgaat met haar opdrachtgever. Bovenal een organisator, een creatieve makelaar van mogelijkheden en kansen. Met een aantrekkelijke businesscase boor je nieuwe geldstromen aan (sponsoren, bedrijven, subsidies, sociaaldomein, onderwijs). Je geeft vorm en inhoud aan de samenwerking met gemeente als aandeelhouder en opdrachtgever. Je bent scherp en constructief: waar ligt wiens (financiële) verantwoordelijkheid. Natuurlijk ondersteun je de Raad van Commissarissen in haar werkzaamheden en in het bestuurlijk overleg met de gemeente.

Belangrijk is de link in het MT te versterken en tussen MT en werkvloer. Jij bent daarin het gezicht (en ook de contactpersoon naar buiten). Benaderbaar voor alle stakeholders.

Strateeg Verbindend Open Inspirerend Samenwerken Communiceren Stevig Zakelijk Alert Overtuigingskracht Initiatief Doelgericht Leider Sportief

Profiel | mr. / mrs. SPORT

Wij zoeken voor deze organisatie een strategisch denker, die ziet op welke innovatieve manier SPORT•GOUDA bijdraagt aan de maatschappelijke opgaven in het sociaal domein. Een ondernemende professional, een klantgerichte aanpakker. Je bent een enthousiasmerende, inspirerende en daadkrachtige leider met een goed gevoel voor de politiek-bestuurlijke context, met het College van B&W, de raad en de verenigingen. Je weet hoe in een politiek-bestuurlijke context de hazen (kunnen) lopen. Daarnaast heb je een duidelijke visie op duurzaam exploiteren van (binnen- en buiten-)sportfaciliteiten en accommodaties. Sparringpartner voor de manager Financiën; goed financieel onderlegd.

Een boegbeeld (‘mr./mrs. Sport’), communicator en netwerker, die bijdraagt aan het positieve imago van SPORT.GOUDA 2.0 en dit versterkt.

Natuurlijk beschik je over een HBO+/WO werk- en denkniveau, heb je aantoonbare managementervaring als bestuurder of manager. Je beschikt over een groot schakelvermogen door op alle niveaus verbinding te maken, intern en extern. Visionair, maatschappelijk betrokken, ondernemend en natuurlijk heb je een groot hart voor de sport en laat je je neus geregeld bij evenementen en op het sportveld zien.

Aanbod | hart van de SPORT

Het hart van de SPORT. In GOUDA met als ambitie een SPORT.GOUDA 2.0 te maken; in ‘het linker rijtje’ van de Final Word League en in de Eredivisie staan?
Zuivere speeltijd van 38 uur per week; CAO Zwembaden, zone 13 – 15; schotklok 0,19 cm per kilometer en zorgcollectief bij VGZ.

Procedure

De pre-selectie gesprekken vinden plaats bij K+V in Veenendaal. De planning voor deze procedure volgt op een later moment.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel te reageren door bij ‘solliciteer direct’ je CV en motivatiebrief te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Helga Bijker (06 22 69 85 99) of Henk van der Velde (06 5175 8677).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Algemeen Directeur
Vast
38 UUR

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.