K+V werving selectie interim management

Sportieve ambitieuze ondernemer, die High Five verder ontwikkelt

Deventer
Organisatie |

Sportbedrijf Deventer

Het Sportbedrijf Deventer (NV) heeft in 2017 haar strategische visie in de High Five 2020 vast gesteld. De doelen uit de visie wil het Sportbedrijf bereiken door de samenwerking met sportverenigingen, maatschappelijke organisaties, zorgorganisaties, het bedrijfsleven en de onderwijsinstellingen uit te breiden en te intensiveren. Het hogere doel is om de fitste regio van Nederland te worden en om iedereen in Deventer het plezier van sport en bewegen te kunnen laten ervaren. Concreet zijn de doelen: 55% van de 45+’ers beweegt elke dag minstens 30 minuten; kinderen tussen 4 – 12 jaar bewegen minimaal 1 uur per dag en de leerlingen die de basisschool verlaten zijn ‘zwemveilig’. IJsbaan De Scheg staat in de top 25 van de dagattracties en met een 8+ medewerkersscore voor organisatietrots en gasttevredenheid.

Er werken circa 130 medewerkers, naast de stagiaires en vrijwilligers. Van oorsprong was het Sportbedrijf een gemeentelijke dienst, sinds 1993 een overheids-NV. Het Sportbedrijf Deventer kent een aantal accommodaties waaronder: Sport- en Belevingscentrum De Scheg, het Borgelerbad en de sporthallen Keizerslanden, de Uutvlog en De Kroon.

Functie | Algemeen Directeur

De algemeen directeur is eindverantwoordelijk voor de gehele organisatie: is belast met het besturen van de vennootschap en haar deelnemingen en het vertegenwoordigen van de onderneming in diverse lokale, regionale en landelijke gremia. Hoofdopgave in deze fase is het vertalen van de huidige strategische doelstellingen uit High Five naar alle afdelingen van het Sportbedrijf, de eigen organisatie daartoe in te richten, met als resultaat de juiste mens op de juiste plaats met een duidelijke focus in de keuzes. De strategische vergezichten worden vertaald naar meerjarenplannen (wanneer focus je op welke van de High Five- onderdelen), budgetten en begrotingen, business cases en een dashboard. Innovatie en ondernemerschap horen hierbij; hoe vertaal je de diverse ambities naar de organisatie en waar ligt de focus.

De algemeen directeur is duidelijk en frequent zichtbaar op de werkvloer, zorgt ervoor dat de managers en medewerkers betrokken zijn, creëert rust en toewijding en pakt door als dat nodig is.

De gemeente Deventer is een belangrijke stakeholder, waarmee het Sportbedrijf een stevige binding heeft en houdt. De algemeen directeur draagt hieraan bij door sterk aan de voorkant van de gemeentelijke (besluitvormings)processen betrokken te worden. Jaarlijks verleent de gemeente subsidies ter dekking van zo’n 40% van de kosten. De overige inkomsten genereert het Sportbedrijf zelf.

De algemeen directeur is voorzitter van het MT, dat bestaat uit de exploitatie manager, de manager P&O, de manager strategie & beleid en de controller. Je bent bestuurder in het kader van de WOR. Als statutair directeur rapporteer je aan de Raad van Commissarissen.

Sportieve Ambitieuze Ondernemer, Die High Five Verder Ontwikkelt

Profiel

Functie-eisen

De ideale kandidaat is een ervaren directeur:

 • WO/HBO werk- en denkniveau met een aantal jaren relevante ervaring (sport, evenementen of recreatie),
 • Strategisch denker en ondernemer met oog voor maatschappelijke en commerciële rol van het bedrijf,
 • Netwerker.

Profiel

 • Je beschikt over uitstekende coachende, communicatieve en onderhandelingsvaardigheden;
 • Je bent een inspirerend leider, met een balans tussen taak- en ontwikkelingsgericht leiderschap;
 • Je ben besluitvaardig en daadkrachtig, met een scherp oog voor de interne organisatie;
 • Je snapt en voelt je thuis in de combinatie van twee werelden: ondernemend-commerciële en politiek-bestuurlijke wereld;
 • Je bent sterk analytisch, beschikt over ruime financiële expertise;
 • Je bent een motivator, bent zakelijk en je behoudt focus op de grote lijnen;
 • Je beschikt over een goede dosis humor en over relativeringsvermogen;
 • Je laat je gezicht zien op de werkvloer en staat voor resultaat met de menselijke maat;
 • Je bent authentiek, dienstbaar, verbindend, hebt gevoel voor timing en hebt lef;

Als je wat met Deventer en haar omgeving hebt is dat een pré.

Aanbod

Een goed pakket arbeidsvoorwaarden. Een uitdaging bij een ambitieus Sportbedrijf met een uitstekende naam in Nederland op het gebied van sport, vrijetijdsbesteding, gezondheid en leefstijl. De benoemingsperiode is vooralsnog – gelet op de opgaven – vier jaar.

Procedure

Gesprekken bij K+V zijn in week 46 – 49, de gesprekken bij Sportbedrijf Deventer worden gepland op maandag 17 december. Bij de selectiegesprekken wordt de kandidaat gevraagd een businesscase te presenteren. De gesprekken met de adviescommissie zullen plaatsvinden op woensdag 19 december. We streven ernaar de procedure in januari 2019 af te ronden.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd én aantoonbaar gekwalificeerd voor bovengenoemde functie, dan verzoeken wij je zo spoedig mogelijk maar uiterlijk zondag 2 december aanstaande te reageren door jouw CV en motivatiebrief te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en motivatie graag bij je reactie vermelden. Deze vacature is in behandeling bij Helga Bijker, partner (06 2269 8599) en Henk van der Velde, partner (06 5175 8677).

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijke profielmeting te maken.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.