K+V werving selectie interim management

Vernieuwer

ZWOLLE
Organisatie |

ROVA

ROVA is een maatschappelijke onderneming, die samen met gemeenten en inwoners werkt aan een mooie en schone omgeving, nu en in de toekomst. Vanaf de start in 1996 zet ROVA continu in op verbetering van de dienstverlening en innovatie. Hierdoor is ROVA toonaangevend in de sector. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een professionele organisatie op afval- en milieugebied en in het beheer van openbare ruimte, met een grote ambitie. Het (gescheiden) inzamelen van afval en grondstoffen en het beheren van de openbare ruimte, doet ROVA zo efficiënt en effectief mogelijk. De ambitie is actief bij te dragen aan de circulaire economie door het mogelijk te maken, van afval weer grondstof te maken. Samenwerking in de hele keten is nodig om continue innovatie te stimuleren. De inwoners van de ROVA-gemeenten hebben hierin een belangrijke rol. ROVA hecht aan een goede balans tussen milieudoelen, sociale doelen en geld: een schone samenleving en duurzaamheid zijn leidend in denken en handelen. De kernwaarden van ROVA zijn niet voor niets: verbonden, vakmanschap en vooruitstrevend.

ROVA is van en voor gemeenten en verleent haar diensten aan 23 gemeenten in drie regio’s, te weten
IJssel-Vecht, Achterhoek en Eemland. Het managementteam van ROVA bestaat uit de algemeen directeur, directeur Financiën en Middelen, controller, manager Bestuurlijke en Juridische Zaken, manager Uitvoering en manager Beleid en Communicatie. Daarnaast kent de organisatie een aantal stafafdelingen. De afdeling Beleid en Communicatie bestaat uit vier teams: Klantencontactcentrum, Relatiebeheer, Communicatie en Beleid.

 

Taken en verantwoordelijkheden Beleidsadviseur grondstoffen en circulaire economie

In de functie van beleidsadviseur:

 • Ontwikkel je de visie en agenda op het gebied van grondstoffen en circulaire economie verder door. Voor jouw plannen en acties creëer je draagvlak, onder andere met heldere rapporten en een duidelijke financiële onderbouwing. Je werkt hiervoor onder andere nauw samen met de senior beleidsadviseur BOR.
 • Ondersteun je het management en andere collega’s. Bijvoorbeeld met kennis, advies, rapportages, het signaleren van trends of het benoemen van knelpunten. Je bent de vraagbaak op het gebied van grondstoffen en circulaire economie.
 • Onderhoud je duurzame relaties met de gemeenten en bouw je bruggen tussen de teams op de afdeling, met andere afdelingen en externe contacten. Daardoor ontstaat breed draagvlak voor jouw ideeën en kun je gezamenlijk werken aan oplossingen.
 • Maak je van strategische vraagstukken duidelijke beleidsadviezen. Je bekijkt een vraagstuk van verschillende kanten, ziet de kansen en kent de regels. Jij bedenkt hoe ROVA de mogelijkheden in de praktijk kan benutten.
 • Stimuleer je (kennis)ontwikkeling op de afdeling en binnen de rest van onze organisatie.
 • Coördineer je de activiteiten binnen het team Beleid en Communicatie en stem je deze af met de manager Beleid & Communicatie.

ROVA koerst aan op het integraal ontwikkelen van oplossingen voor afval, grondstoffen, beheer openbare ruimte en circulaire economie. Er ligt een actieplan Circulaire Economie dat de beleidsadviseur verder door ontwikkelt en uitvoert. Het actieplan kent drie lijnen voor de toekomst: optimalisatie materiaalketens, regionaal aanjagen van circulaire innovatie en circulair ROVA.

KV_Opdrachten_Rova
Functie | Beleidsadviseur
 • Academisch werk- en denkniveau.
 • Ervaring met complexe maatschappelijke vraagstukken en het ontwikkelen van oplossingen en oplossingsrichtingen.
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden.
 • Je hebt hart voor de publieke zaak.
 • Kennis en ervaring op het gebied van afval, grondstoffen en circulaire economie is een pre.
 • Een relevant netwerk is de andere pre.

Flexibel Inspirerend Initiatiefrijk Energiek Conceptueel denker Professioneel Analytisch vermogen Adviesvaardigheden Inspirerend

Profiel | Vernieuwend en omgevingsbewust
 • Je bent een stevige persoonlijkheid die zich soepel beweegt in het (externe) krachtenveld.
 • Je beschikt over een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.
 • Je bent inspirerend en verbindend in de visievorming.
 • Je bent zelfstartend, initiatiefrijk en hands-on waar nodig.
 • Je hebt een daadkrachtige houding; niet alleen denken, ook doen.
 • Je bent een conceptueel denker, die versnelling aanbrengt, die analytisch sterk is.
 • Je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden.
ROVA biedt

Een dynamische en uitdagende functie (40-urige werkweek), met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (Cao Grondstoffen, Energie en Omgeving; pensioen via ABP; goede opleidingsmogelijkheden). Het betreft een structurele functie, met – na maximaal een jaar en goed functioneren – een vast dienstverband.

Aanbod | Geïnteresseerd en gekwalificeerd?

De gesprekken bij K+V vinden plaats in week 28. Het gesprek met de selectiecommissie is gepland op vrijdag 20 juli en het gesprek met de adviescommissie is gepland op dinsdag 24 juli aanstaande. Verdere data voor het (ontwikkel)assessment en arbeidsvoorwaardengesprek worden later in de procedure ingepland. We streven ernaar de procedure voor 1 augustus af te ronden.

Ben je geïnteresseerd in bovengenoemde functie, dan verzoeken wij je zo snel mogelijk te reageren door onderaan op ‘Klik hier om te reageren’ te klikken. Inhoudelijke vragen kun je stellen aan Helga Bijker, partner (06 22 698 599). Helga begeleidt deze procedure.

Graag ontvangen wij bij jouw reactie – met alle vakantieperiodes in het vooruitzicht – de data van je vakantieplannen.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd vooraf een online persoonlijke profielmeting te maken.

Een (ontwikkel)assessment is onderdeel van deze procedure.

Beleidsadviseur
Vast
40 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.