K+V werving selectie interim management

De slimme bouwer en de charmante ondernemer

Zuid-Limburg
Organisatie |

MIK-PIW Groep

MIK-PIW Groep is een fusieorganisatie van twee belangrijke spelers in Limburg in de kinderopvang en het sociaal domein. De ambitie is om in de regio een toonaangevende maatschappelijke partner te zijn voor de pedagogische ontwikkeling en het welzijn van het kind, de jongere en de oudere. Met een dijk aan ervaring op alle terreinen en meer dan 800 vakkundige medewerkers wil de fusieorganisatie deze ambitie verwezenlijken. De fusieorganisatie zal een omzet hebben van circa 43 miljoen en diensten leveren in 11 gemeentes in Limburg.

De fusieorganisatie is een maatschappelijke onderneming op het gebied van kinderopvang en sociaal werk. Zij inveseert in de ontwikkeling van kinderen in samenwerking met ouders, onderwijs, sociaal werk en andere, voor kinderen en ouders, belangrijke partners.

De MIK-PIW Groep is de grootste organisatie voor kinderopvang in de regio’s Maastricht-Heuvelland en de Westelijke Mijnstreek. Wekelijks wordt aan meer dan 5.000 kinderen een fijne opvangplek geboden op 89 locaties. Hieronder valt kinderdagopvang van 0 tot 4 jaar, peuteropvang van 2 tot 4 jaar en buiten- en tussenschoolse opvang voor 4- tot 13-jarigen. MIK-PIW Groep helpt kinderen en jongeren (0-23) om zichzelf en hun talenten verder te ontwikkelen, gezond op te groeien en verantwoorde keuzes te maken. Voor ouders is de organisatie een partner in de opvoeding: een partij die hen daarbij proactief bijstaat met raad en daad.

Verder is MIK-PIW Groep een belangrijke speler in het sociale domein. Als organisatie voor sociaal werk versterkt zij de sociale basis en de buurtkracht. Zij zorgt dat vragen naar hulp en zorg leiden tot professionele inzet en versterkt de nabijheid van ambulante cliëntondersteuning. Dat doet MIK-PIW Groep samen met burgers, ketenpartners en gemeenten.

Meer informatie is op de volgende sites te vinden:

https://www.mik-kinderopvang.nl/

https://piwgroep.nl/

Functie | Bestuurder, voorzitter directie

Voor de verwezenlijking van de ambitie en de realisatie van een succesvol fusieproces wordt een nieuwe bestuurder gezocht. Het directieteam bestaat naast de bestuurder uit 5 managers. De organisatie wil het huidige succesvolle decentrale sturingsmodel vasthouden. Ruimte, ondernemerschap en eigenaarschap laag in de organisatie. Daarnaast is ook de ambitie om elkaar te versterken, de verbinding te zoeken en voor de stakeholders een betrouwbare, vernieuwende partner te zijn.

Slim Charmant Vernieuwend Samenwerkend Stimulerend Bouwend Ondernemend

Profiel

De slimme samenwerkende bouwer

Van nature ben je geïnteresseerd in de ander en werk je graag samen. Of het nu gaat om collega’s, klanten, opdrachtgevers, stakeholders of doelgroepen. Kortom de mensen om je heen, binnen en buiten de organisatie. Je wilt weten wat er echt verteld wordt, snappen wat het betekent voor de ander en oplossingen aanreiken en toepassen. Daarbij zoek en breng jij de verbinding. Door vragen te blijven stellen, ruimte te geven voor reflectie en samenwerking te organiseren en te faciliteren. Je erkent en herkent de geschiedenis van de organisaties en gebruikt dit om samen met het team en de stakeholders te bouwen aan de nieuwe organisatie en de ambitie in het maatschappelijke veld. Bouwen is ook vernieuwen, samen ontdekken wat goed is en wat beter kan, slimmer kan. Hierdoor weet je wat er speelt en welke consequenties dit heeft voor mensen en organisaties en natuurlijk het kind, ouders, jongeren en ouderen. Daardoor ben je in staat win/win situaties en kansen te zien en te benutten. Om er vervolgens mee aan de slag te gaan en het te doen. Tenslotte is bouwen ook creëren en realiseren.

Charmante leider, ondernemend en uitnodigend

Als ondernemer durf je anders te kijken, stimuleren en goede ideeën te omarmen. Je daagt daarbij iedereen uit mee te doen en maakt de verbinding tussen binnen en buiten. Je hebt het lef om het ambitieniveau voor intern en extern ter discussie te stellen en daagt uit tot het stellen van hoge doelen en behalen van uitstekende resultaten. Je bent charmant in het contact, uitnodigend voor medewerkers en relaties. Zoekt in de markt de mogelijkheden en weet relaties aan te gaan en vast te houden. De maatschappelijke ambitie vraagt uithoudingsvermogen. Als leider kun je dat overbrengen, elke dag met passie, plezier en openheid. Je zet lijnen en kaders uit zonder dat de ander vrijheid verliest. Daarbij breng je samenhang, overzicht en focus met een goede balans tussen mensgericht en taakgericht. Jij kunt visie en strategie vertalen naar dagelijks handelen. Als leider ben je een natuurlijke teamspeler die uit het team alles wil halen wat er in zit. Die gelooft dat samen meer is dan de losse delen. Koers houdt als het even tegenzit en dan ook zelf meedoet.

Tot slot bezit je een academisch werk- en denkniveau en heb je ruime ervaring als bestuurder. Je hebt bewezen verandervaardigheden. Pedagogiek, maatschappelijk welzijn hoort bij jou, zowel inhoudelijk als in jouw werkervaring. Fijn als je ook gewerkt hebt in een marktgerichte omgeving.

Aanbod

Een prachtige functie met een uitdagende opdracht. De arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Inschaling is maatwerk, maar binnen de WNT. Het is een fulltime functie.

Procedure

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een speeddate met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een diepgaand gesprek en een presentatie. Transparant, maar wel zo vormgegeven dat veiligheid en privacy geborgd zijn.

Het wervingstraject bestaat uit een drietal onderdelen:

  • Speed op donderdag 13 juni waarin je langs drie tafels kennis maakt met de collega’s van MIK-PIW Groep en zij kennismaken met jouw persoonlijkheid.
  • Slow op vrijdag 21 juni waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
  • Show op dinsdag 2 juli waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken wij een keuze met welke kandidaten wij verder gaan en maak jij ook een keuze.

Geïnteresseerd

Ben jij de slimme bouwer en charmante ondernemer? Herken jij jezelf en ben je geïnteresseerd in deze functie? Reageer dan uiterlijk maandag 10 juni door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met Johannes Arets 06 1026 0480 en Martine van der Velpen 06 5060 3351 die deze procedure begeleiden.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Bestuurder, voorzitter directie
Vast
40 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.