Motivator, sturend en sensitief

Midden van het land
Functie | Ervaren Interim Bestuurder

De organisatie biedt innovatieve opleidingen, cursussen en congressen op maat en onderscheidt zich door hoge service en een krachtig netwerk. Vanuit dit professioneel netwerk creëren en delen zij hoogwaardige kennis en focussen ze op de vertaling naar de dagelijkse praktijk in de zorg.

Gezien de tijdelijke afwezigheid van de huidige bestuurder zijn we op zoek naar een ervaren interim bestuurder, vooralsnog voor een periode van 3 maanden. Zij/hij geeft richting aan mensen binnen de organisatie op basis van persoonlijke leiderschapscompetenties en de visie en missie van de organisatie.

Opdracht | sturen en coachen

De belangrijkste taken zullen zijn:

 • In samenspraak met de leden van het MT en in goed contact met de medewerkers komen tot continuïteit in de aansturing van de organisatie.
 • Eerste aanspreekpunt voor de organisatie en RvT en voeren van overleg met de OR.
 • Hij/zij is bevoegd alle besluiten te nemen conform de statuten en de mandaatregeling die van toepassing is.
 • Begeleiden en ondersteunen van de re-integratie van de huidige bestuurder in de organisatie.
 • In samenspraak met het MT komen tot het opstellen/afronden van de begroting en het jaarplan 2023.
 • In samenspraak met het MT en de accountant komen tot het voorbereiden van de jaarstukken 2022.
 • Leiding geven aan P&O, communicatie en ICT.

Wat heb je in huis? 

 • brede maatschappelijke en bestuurlijke ervaring in een complexe omgeving
 • analytisch en een conceptueel denkvermogen
 • ervaring met organisatieveranderingen
 • open en transparante communicatie
 • affiniteit met zorg en/of onderwijs
Profiel | motivator, sturend en sensitief

Je vindt het leuk om processen te sturen en schakelt graag op allerlei vlakken. De ene keer proactief en ondernemend, de andere keer meebewegend en onderzoekend. Altijd met een duidelijke visie voor ogen om de juiste resultaten te behalen. Je faciliteert graag, geeft ruimte en maakt de ander sterker. Daarbij blijf je communiceren wat je doet en checken of een ieder zich nog geholpen voelt. Je geeft kop en staart aan zaken en bewaakt het tempo waardoor het voor de mensen die het moeten doen ook haalbaar wordt en duidelijkheid geeft.

Je bent een natuurlijke motivator en brengt anderen in beweging doordat je weet wat er speelt en je het oordeel durft uit te stellen. Je hebt respect voor wat er al is gedaan en wat nog komen gaat. Door te coachen en te adviseren op de verantwoordelijkheden bij een ieder en te constateren en te bespreken wat (nog) niet goed gaat. Dit doe je met een hoge mate van sensitiviteit. Je voelt aan wanneer je door moet vragen, moet delen of zaken juist bij jezelf moet houden.

Communicatief Toegankelijk Energiek Vasthoudend Teamspeler Coachend Transparant Onderzoekend Integer

Voorwaarden

Het gaat om een opdracht van 30 tot 36 uur. De opdracht is vooralsnog voor 3 maanden en duurt totdat de huidige bestuurder terugkeert in de organisatie. Startdatum is zo spoedig mogelijk.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze mooie opdracht met maatschappelijke impact? Ben je binnenkort of op dit moment beschikbaar? We vragen je zo spoedig mogelijk te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. We zien in jouw brief graag een indicatie van jouw uurtarief. Het streven is om in week 45 gesprekken te voeren.

Deze opdracht is in behandeling bij Martine van der Velpen, 06-5060 3351 en Frank Wolff,  06-1595 4079. Natuurlijk zijn Martine en Frank bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd online een persoonlijke profielmeting te doen.

Ervaren Interim Bestuurder
Interim
30-36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.