Business Analist Zorgverkoop voor Ommelander Ziekenhuis Groningen

Regisseur van de omzet- en prijsafspraken
Locatie: Scheemda
Organisatie |

Ommelander Ziekenhuis Groningen

Het Ommelander Ziekenhuis is van betekenis. Voor patiënten, voor medewerkers en voor de regio. Met ruim 1.300 collega’s werkt het ziekenhuis dagelijks aan de best mogelijke zorg voor de patiënten; de inwoners van Noord en Oost-Groningen. Dat gebeurt vanuit het moderne ziekenhuis in Scheemda en vanuit diverse servicepunten in de regio en in nauwe samenwerking met het UMC Groningen en de verwijzers.

De komende jaren is daarnaast van belang de vraag: Hoe kunnen we van het ziekenhuis een plek maken waar alles draait om de keuzes die mensen maken in hun leven en over hun gezondheid? Zodat we aandoeningen kunnen voorkomen, in plaats van dat we ze moeten genezen. En hoe kunnen we verder nog inzetten op preventie, digitalisering en het anders organiseren van zorg? Kan dit kleinschaliger en dichter bij (t)huis, zodat mensen langer in hun eigen omgeving gezond ouder kunnen worden?

Het ziekenhuis is een prachtige plek om te werken, vol uitdagingen, dynamiek, leuke mensen en heeft een onmisbare rol in de regio. Het motto is: Samen. De beste zorg. Dichtbij.

Functie | Business Analist Zorgverkoop

Als Business Analist zorgverkoop verricht je advieswerk en bied je ondersteuning ten aanzien van het financiële lange termijn beleid van het Ommelander Ziekenhuis. Je houdt je bezig met alle activiteiten die nodig zijn om te komen tot een optimale contractering met zorgverzekeraars, externe samenwerkingspartijen en patiënten(groepen) waar diensten aan worden geleverd.

Je ondersteunt de manager Financien & Control bij de onderhandelingen met de zorgverzekeraars. Je bent onderdeel van het onderhandelteam, zowel in de voorbereidingen als aan tafel. Je doet de financiële berekeningen voor offertes, rekent scenario’s door tijdens de onderhandelingen en geeft de prijsstrategie vorm om vervolgens prijslijsten voor verzekeraars op te stellen.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het monitoren en analyseren van de productie ontwikkelingen ten opzichte van de afspraken met de zorgverzekeraars met behulp van BI tooling. Ook zorg je voor naleving van alle gemaakte (contractuele) afspraken en beantwoord je vragen van verzekeraars en afdelingen op basis van beschikbare data. Je maakt (complexe) analyses, denk hierbij aan bijvoorbeeld markt- en portfolio analyses. Vervolgens vertaal je deze analyses in begrijpelijke taal, voor zowel interne als externe partijen.

Het cluster Financiën en Control bestaat uit twee delen namelijk de ‘Financiële administratie/HR control’ en ‘Control en Advies’. Als Business Analist Zorgverkoop ben jij onderdeel van het team ‘Control en Advies’. Het bevlogen team bestaat uit 4 controllers, 4 adviseurs registratie en facturatie, jijzelf en een hoofd. Het is een team dat gezamenlijk zorgt dat het ziekenhuis “in control” blijft. De zaken worden samen opgepakt en worden van elkaar overgenomen wanneer dit nodig is. Samen zorgt de afdeling voor een eenduidig advies en worden dezelfde ambities nagestreefd. Daarnaast werk je nauwgezet samen met de manager Financiën en Control bij de onderhandelingen met de zorgverzekeraars en fungeer je als belangrijke verbindende schakel tussen zorgclusters van het ziekenhuis en de zorgverzekeraars.

Analytisch Data-driven Commercieel
Profiel

Wij zoeken een flexibele analyticus, met visie, met onderhandelingstalent en met zakelijkheid en strategisch denkvermogen. Je werkt in een complexe en continu veranderende omgeving, waarbij de druk soms hoog oploopt. Het maken en beargumenteren van heldere keuzes met gevoel voor interne en externe verhoudingen zijn hierbij een sleutel tot succes. Door jouw deskundigheid, communicatieve vaardigheden en het gebruik van data-analyse kan jij adequaat optreden en overtuigen.

Je hebt grote affiniteit met cijfers en relevante ervaring met het analyseren van grote databestanden. Je bent in staat om snel problemen te doorgronden en op bondige en heldere wijze te presenteren Je weet je een nieuwe, complexe werkomgeving snel eigen te maken en vertelt al snel het verhaal van het Ommelander Ziekenhuis. Hierbij is het van belang te weten en te voelen wat de professionals in patiëntenzorg drijft en verbindt en hoe zij in hun werk staan.

Verder voldoe je aan de volgende eisen:

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding op WO werk- en denkniveau (bij voorkeur heb je een afgeronde opleiding op bedrijfseconomisch gebied).
 • Bovendien is excellente kennis en ervaring met Excel en Powerpoint vereist.
 • Kennis van zorgbekostiging en DOT-productstructuur is een voordeel. Je beschikt over uitstekende communicatieve eigenschappen, overtuigingskracht en hebt gevoel voor het onderhandelingsspel.
 • Je bent in staat een duurzame relatie met de zorgverzekeraar te onderhouden en tegelijkertijd op te komen voor de belangen van het Ommelander Ziekenhuis. Je hebt oog voor marktontwikkelingen en bent bereid je hier nadrukkelijk in te verdiepen.
 • Relevante werkervaring in een soortgelijke functie is een pre.
 • Je herkent jezelf in de volgende competenties: analytisch sterk, resultaatgericht, accuraat, stressbestendig, proactief, organisatie- en omgevingsensitief, teamplayer.
Aanbod

Ben jij dé schakel tussen de verzekeraars, het ziekenhuis en de medisch specialist? Word dan onze nieuwe Business Analist Zorgverkoop.

Ommelander Ziekenhuis biedt je een uitdagende functie in een dynamische, innovatieve, professionele en mensgerichte organisatie waar geen dag hetzelfde is. Een functie waarin jij waarde kunt toevoegen aan een maatschappelijke organisatie door jouw kennis en ervaring. Daarnaast heb je de vrijheid om initiatieven en ideeën in te brengen, zodat samen kan worden gebouwd aan de verdere ontwikkeling van het Ommelander Ziekenhuis. Het betekent ook werken in een organisatie waar mensen elkaar kennen, bij elkaar betrokken zijn en waar het contact laagdrempelig is.

Daarnaast:

 • Een arbeidsovereenkomst voor 32-36 uur per week, die wordt aangegaan voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een marktconform salaris volgens de cao ziekenhuizen.
 • Pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn.
 • Een werkplek in een prachtig, nieuw ziekenhuis in Scheemda. De mogelijkheid tot deels thuiswerken is aanwezig.
 • Er is ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ook zijn er regelmatig leuke initiatieven, waaronder workshops, om jou gezond en vitaal te houden.
Procedure

De procedure wordt begeleid door K+V management search en is erop gericht om de benoeming in de maand november 2022 af te ronden. Je start met een (online) gesprek met K+V voor een kennismaking naar aanleiding van je kandidatuur. Hierna volgen gesprekken bij het Ommelander Ziekenhuis, waarvan de exacte data zo spoedig mogelijk volgen. Voor de benoembare kandidaat worden referenties ingewonnen. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Geïnteresseerd

Wanneer deze functie je aanspreekt zien wij uit naar jouw reactie. Je hebt tot en met maandag 14 november a.s. de mogelijkheid om te reageren, met toezending van cv en motivatie, door onderaan op ‘Solliciteer Direct’ te klikken. Voor vragen kun je contact opnemen met de heer Emile Douma (06-1045 2989).

Kandidaten die worden uitgenodigd voor het oriënterend gesprek wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Business Analist Zorgverkoop
Vast
32-36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.