Business Controller Vastgoed - Dichterbij

Ambitieuze teamspeler
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Dichterbij

Dichterbij is een grote zorgorganisatie met een jaaromzet van meer dan € 300 miljoen en een omvangrijk vastgoedbedrijf van 900 locaties, zowel in huur als in eigendom. De komende jaren wordt het vastgoed aangepast aan de nieuwe eisen van de zorgvraag. Verder wordt uiteraard veel aandacht gegeven aan aspecten van duurzaamheid. Dichterbij heeft een forse en concrete investeringsambitie om het vastgoed toekomstbestendig te houden. Tot en met 2028 wordt € 160 miljoen geïnvesteerd.

Stichting Dichterbij is er voor mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek alsook de mensen om hen heen. Dichterbij levert zorg op maat in alle levensfasen, kijkend naar wat de cliënt en diens netwerk nodig hebben. Het zorg- en ondersteuningsaanbod bestaat uit wonen, dagbesteding, ondersteuning thuis en op school, onderzoek en behandeling, hulp bij sterke gedragsproblematiek, naschoolse dagopvang, logeren en vakantieopvang. De kernwaarden van de organisatie zijn open, samen, professioneel en betrokken, waarden die niet alleen goed op het vaandel staan maar ook echt worden beleefd en beleden op de werkvloer.

Functie

Business Controller Vastgoed

Als Businesscontroller ben je adviseur (bij complexe vraagstukken en toekomstige veranderingen), expert (in analyses, organisatiebeheersing en risicomanagement), teamlid (van de ambitieuze afdeling control) en de verbindende schakel (omdat alle lijnen bij jou en je collega’s samenkomen). Je bent een (aankomende) topspeler, gemotiveerd om de organisatie te ondersteunen in haar verdere professionalisering.

In de functie van Business Controller Vastgoed heb je meer specifiek de volgende resultaatgebieden:

 • Je speelt een essentiële en uitdagende rol in het ontwikkelen, beheersen en optimaliseren van de vastgoedontwikkeling.
 • Je ondersteunt het management in het beheersen van risico’s en in het benutten van kansen. Hierbij geef je advies en werk je veelal op strategisch en tactisch niveau.
 • Je initieert en implementeert verbetervoorstellen. Je zorgt actief voor beweging én bewustwording door jouw manier van werken.
 • Je analyseert en beoordeelt de vastgoedexploitatie en investeringsvraagstukken. Hierbij behoud je de verbinding tussen de vastgoedontwikkelingen en de zorg.
 • Je levert een brede bijdrage aan de verdere professionalisering van de vastgoedafdeling, team control en Dichterbij.
 • Je bent bezig met de doorontwikkeling van de meerjaren-onderhoudsbegroting.
 • Je adviseert en analyseert bij aanbestedingstrajecten en je bewaakt planningen, risico’s en procedures.

Je komt te werken in een informeel, gezellig en professioneel controlteam dat bestaat uit zeven business controllers, drie BI-specialisten en een AO/IC Adviseur. Je wordt aangestuurd door de Concern Controller. Het is een diverse, afwisselende rol waarbij je volop de ruimte krijgt je te ontwikkelen, kennis op te doen en je kennis over te dragen op je omgeving. Je draagt bij aan de ontwikkeling van het team, denkt mee over structuur, processen en mogelijkheden om te professionaliseren en te verbeteren.

Uitdager Positief kritisch Lef Speels Rebels Vernieuwend

Profiel

Maarten Delgijer, Concern Controller bij Dichterbij: “De uitdagingen in de zorg zijn groot. Dit vraagt wat mij betreft om lef, speelsheid en misschien zelfs wel enige rebellie. Ook, of juist, vanuit control. Je krijgt de vrijheid en steun om uit te proberen, te experimenteren en jouw positief kritische mening te geven. Dit is soms lastig en daarom is het belangrijk dat ons team informeel, veilig en professioneel is.” 

Wil jij als Business Controller bijdragen aan de zorg van morgen én een verbindende positie binnen een maatschappelijke organisatie vervullen? Ben jij positief kritisch, signaleer jij verbeterpotentieel en vind jij het leuk om – in verbinding – beweging teweeg te brengen?

Je hebt een afgeronde relevante hbo/wo opleiding in bijvoorbeeld de richting bedrijfskunde of bedrijfseconomie en je hebt enkele jaren relevante werkervaring. Kennis van vastgoed (bijvoorbeeld vanuit woningcorporaties, de bouw) is een pré maar geen voorwaarde om mee te doen aan de procedure.

Verder herken je jezelf in de volgende competenties.

Door jouw uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden ontwikkel en onderhoud jij relaties. Je bent mensgericht en een verbinder op verschillende niveaus. Jij bent analytisch sterk ontwikkeld en wordt aangetrokken door complexiteit. Je wilt weten hoe het zit. Met jouw scherpe blik ben je iemand die snel schakelt en resultaatgericht is. Je bent organisatiesensitief en hebt probleemoplossend vermogen.

Je bent ambitieus, toont eigenaarschap en vernieuwend denken is je tweede natuur. Je weet je collega’s met jouw werkwijze te inspireren en spart graag. Een echte teamspeler die energie krijgt van samenwerken, zich inzet voor de prestatie van de gehele afdeling en waar nodig bijspringt.

Aanbod

Dichterbij biedt een uitdagende baan als lid van een gedreven team in een inspirerende omgeving. Een organisatie met de ambitie om voorop te blijven lopen en met een omvang die dat mogelijk maakt. Een afwisselende functie waarbij aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling en ruimte voor eigen initiatief. Als deze functie je aantrekt, zien wij uit naar jouw reactie, ook als je denkt nog niet aan alle eisen te voldoen of nog wat meer ervaring moet opdoen. De voorwaarden zijn als volgt:

 • Vast contract voor 32 – 36 uur;
 • Inschaling in FWG 65 conform de cao-gehandicaptenzorg met een salaris van maximaal € 6.320 bruto per maand, op basis van 36 uur. In 2024 volgt een verhoging van 2% op 1 juni en 1 dec 2024;
 • Een vaste eindejaarsuitkering (8,33%) en vakantietoeslag (8%);
 • Een thuiswerkvergoeding;
 • Jaarlijks tot € 600,- fiscaal voordeel bij onder andere de aanschaf van een telefoon, laptop, tablet, fiets of een abonnement bij de sportclub;
 • De mogelijkheid extra verlofuren fiscaal voordelig te kopen en te verkopen.

Procedure

De procedure is erop gericht om de benoeming voor 1 maart 2024 af te ronden. De selectie gesprekken bij Dichterbij worden gepland in februari. Daaraan voorafgaand vindt een oriënterend gesprek met K+V plaats.

Geïnteresseerd

Ben jij geïnteresseerd en nieuwsgierig? Dan zien we graag jouw reactie tegemoet. Dat kan door uiterlijk maandag 12 februari 2024 bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Voor vragen kun je contact opnemen met Emile Douma (06-1045 2989) of Frank Wolff (06-1595 4079). Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel! 

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.