Ondernemer

LEIDEN
Organisatie |

Amref Flying Doctors

Gezonde mensen en daardoor minder armoede. Dat is het doel van Amref Flying Doctors, de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie. Amref Flying Doctors werkt al 60 jaar met gedrevenheid en lef aan een duurzaam en gezond Afrika. Structureel – en vooral – van binnenuit. Amref Flying Doctors maakt deel uit van het wereldwijde Amref-netwerk.

Het Amref-hoofdkantoor is gevestigd in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. De gezondheidsprojecten worden uitgevoerd door Afrikaanse collega’s vanuit de landenkantoren in Ethiopië, Kenia, Oeganda, Tanzania, Senegal, Zambia, Zuid-Afrika en Zuid-Soedan. Daarnaast zijn er dertien Westerse partners in Europa en Noord-Amerika.

Amref Flying Doctors in Nederland is onafhankelijk, met een eigen bestuur en een Raad van Toezicht. Via het algemene internationale bestuur, met vertegenwoordigers van alle Afrikaanse en Westerse kantoren, is zij betrokken bij het vaststellen van het internationale beleid.

Vanuit Nederland werkt Amref Flying Doctors aan fondsenwerving, de besteding van die fondsen en het managen van de gezondheidsprojecten. Daarnaast heeft zij de taak om gezondheidszorg in Afrika op de publieke en politieke agenda te houden – in eigen land maar ook internationaal.

Werken bij Amref Flying Doctors is echt anders dan werken voor een ander goed doel. Dat stralen de medewerkers uit en dat maakt het ongelooflijk leuk om er te werken. Amref is een organisatie met impact, grote relevantie en het potentieel om verder uit te groeien tot een van de belangrijke spelers op het gebied van transformatie van het gezondheidssysteem in landen in Afrika. Amref straalt the spirit of Ubuntu uit: ik ben – wij zijn. Kernwaarden zijn: openheid, integriteit en efficiëntie.

KV_Opdrachten_Amref-flying-doctors
Functie | Chief Financial Officer

Als CFO ben je verantwoordelijk voor het beleid en de uitvoering van de bedrijfsvoering en ondersteunende processen binnen Amref Flying Doctors. Je geeft leiding aan de acht medewerkers van financiën, human resources, administratie, kwaliteit en office management. Je bent lid van het management team, rapporteert aan de directeur en hebt een functionele relatie met de Raad van Toezicht.

Van jou wordt verwacht dat je actief deelneemt in de ontwikkeling, vertaling en implementatie van de visie, missie, strategie van zowel Amref Flying Doctors als de internationale Amref-organisatie.

Door jouw financiële en bedrijfskundige expertise zorg je dat de cijfers van Amref Flying Doctors de komende jaren in controle blijven. Je vindt het een uitdaging om steeds complexere samenwerkingsvraagstukken met (zaken)partners contractueel goed vast te leggen en je voelt goed aan wanneer het nodig is om de landenkantoren met betrekking tot financiële vraagstukken te ondersteunen. Als ‘tweede man’ in de organisatie heb je het lef om te ondernemen en creatieve oplossingen te vinden. Je ondersteunt de ingezette ontwikkeling, realiseert dat samen met jouw medewerkers en mede MT-leden. Tegelijkertijd blijf je scherp op doelrealisatie en kwaliteitsnormen. Overall houd je overzicht en heb je het inzicht wanneer actie nodig is. Als lid van het MT lever je conceptueel je bijdrage aan de organisatie, zowel inhoudelijk als organisatorisch.

Sensitief Communicatief Toegankelijk Energiek Vasthoudend Professioneel Teamspeler Betrokken Inspirerend

Profiel
  • WO werk- en denkniveau met een bedrijfseconomische achtergrond
  • Ruime financiële leidinggevende ervaring zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau
  • Ervaring met het managen van interne transities
  • Kennis van de wet- en regelgeving van de NGO sector is een pré
  • Internationale (werk)ervaring, het liefst opgedaan in Afrika
  • Gevoel voor politieke verhoudingen en een zakelijke inslag
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
  • Gevoel voor humor, verfrissend, daadkrachtig, empathisch en sensitief
Aanbod | Geïnteresseerd en gekwalificeerd?

Helaas, u kunt niet meer reageren.

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.